MAYBELLINE: MASTER SHAPE BROW PENCIL (recenzija)

June 24, 2016

DSC_1113.JPG

Maybelline je prije godinu dana na tržište izbacio nekoliko noviteta a među njima se našla Master Shape olovka za obrve. Nisam ranije obraćala pažnju na njihove olovke jer je moj favorit, što se Maybelline-a i obrva tiče, definitivno Color Tattoo u nijansi Permanent Taupe. Vrlo rado koristim i olovke ali ništa od ovog brenda ranije nisam probala.

Prije mjesec dana sam odlučila „na slijepo“ uzeti Master Shape Brow Pencil i evo gdje me to danas dovelo…

Šta kaže Maybelline?

Formula sa prirodnim voskom i prigmentima suptilnih boja koja stvara linije tanke kao vlasi kose za maksimalnu definiciju.

E sad, prvi dio ove rečenice je prilično tačan ali je zato drugi dio APSOLUTNA NEISTINA.

U ponudi su tri nijanse, i to:  Dark Blond, Soft Brown i Deep Brown.

Radi se o proizvodu koji na prvu zaista obećava, valjda je to i razlog zbog koje sam svojih 7 KM odlučila investirati baš u Master Shape Brow Pencil. Izabrala sam nijansu Soft Brown.

DSC_1104.JPG

DSC_1107.JPG

Ova nijansa mi zaista odgovara, skoro je identična mojoj boji obrva. Na jednom kraju ove olovke imate češljić za obrve, što nije nikakva novost jer mnogi brendovi sada imaju istu ovakvu varijantu olovaka. Ipak, ovaj dodatak je više nego koristan i ja ga koristim svaki put kada koristim i olovku. Češljić je jako lijepo urađen, jedan od najboljih koji sam koristila.

Sama olovka je dosta kratka ali dok ne počnete da je koriste ne shvatate zapravo koliko malo proizvoda imate.

Zarezač vam mora biti pri ruci jer ćete olovku morati zarezati SVAKI PUT prije (ili nakon) korištenja. Ja je uvijek zarežem nakon korištenja da bih sutradan ujutru smanjila količinu stresa kada je ugledam.

DSC_1109.JPG

DSC_1065.JPG

Jako loša tekstura ove olovke vam vrlo brzo nagovjesti da ćete se sa Maybelline Master Shape olovkom pozdraviti veoma brzo. Velika količina voska u sastavu se primjeti odmah i to jedan od osnovnih razloga što se bukvalno topi prilikom nanošenja, ma nestaje u trenu!

Ne znam šta se dešava ali to možda ne bi bio toliki problem da ona pritom i ne gubi preciznost jer ako vi nakon par dba poteza nemate (oštar)  vrh, nećete moći izvući lijepu, preciznu koja je potrebna za definisanje kraja obrve već ćete morati kombinovati neki drugi proizvod sa ovim, ili uzeti mali preciznu četkicu za obrve, skidati proizvod sa olovke i nanositi ga. Bespotrebna gnjavaža.

Postojanost olovke je prosječna ali ako je napolju malo toplije i vi nepromišljeno pređete prstom preko obrva, primjetičete da se boja vrlo lako razmazuje ili ostaje na vašim prstima.

DSC_1096.JPG

ZAKLJUČAK: Master Shape Brow Pencil je proizvod koji bi bilo najbolje da ZAOBIĐETE, i to u širokom luku. Zahvalna sam Maybelline-u samo što ovog proizvoda ima toliko malo, što sam ga već potrošila i što se za par mjeseci neću ni sjećati da sam ga imala.

Odnos cijene i kvaliteta je ovaj put prilično loš… Želite li davati svaki mjesec 7 KM za prilično lošu olovku ? Ja ne!

Koji je vaš omiljeni proizvod za obrve?

Imate li neku preporuku?

Lp13 komentara

    1. Drago mi je da imamo potpuno isto mišljenje!!! Jedino ja nisam sačuvala češljić, a možda sam trebala!! Pih! Sad je kasno… :-) Lp

  1. Joj ja sam tu olovku potrosila za sedmicu. Stvarno nekako puca onaj spic i sve ga ostris da dobijes kako zelis i ono zacas ode :(

    1. Daaa! Zato sam je brzopleto i kupila. U svakom slučaju, barem sam nijansu dobro procjenila, ako ništa drugo! :-) Lp

  2. Ja koristim NYX gel za obrve, za sada mi je extra, lepsi mi je efekat sa njim nego sa olovkom. Ne planiram ga menjati skorije jer to mi je to sto ja hocu.

Objavite komentar