AVON: SUPERSHOCK OLOVKA ZA OČI U GELU (BLACK)

June 23, 2016

DSC_0755.JPG

Postoji dosta proizvoda kojima sam vjerna jako dugo ali kako su mi stalno pred očima i kupovinu istih redovno ponavljam, uvijek mislim da ću imati još milion prilika za pisanje o njima. Tada se uglavnom desi da nikad nemam dovoljno vremena da se posvetim takvim recenzijama jer sam stalno u obavezi ispoštovati nekе brendovе čiji proizvodi čekaju na tipkanje ili predstaviti neki novitet koji je baš u tom momentu interesantan.

Zato mi je još draže drago što danas imate priliku pročitate malo više o Avon SuperSHOCK olovci za oči.

Avon kaže da je ova olovka pogodna za dugotrajan mekeup a gel formula je tu da vam omogući lagano kreiranje odvažnih linija.

Sa ovim tvrdnjama bih se složila.

Olovka je trenutno dostupna u tri nijanse: Raw Plum (tamno ljubičasta), Silver (srebrna) i Black (mat crna). Redovna cijena je 13,50 KM s tim da je na akciji u kampanji 9/2016 i košta samo 6,50 KM.

DSC_0765.JPG

DSC_0761.JPG

DSC_0767.JPG

DSC_0769.JPG

Ambalaža Avon SuperSHOCK olovke u gelu je kvalitetna, jako lijepa i praktična s tim da vam je potreban zarezač jer je ovo drvena olovka koja funkcioniše po tom principu. Ove olovke se vrlo jednostavno zarezuju i ne troše se previše brzo tako da vam to neće biti svakodnevni posao.

Sam proizvod ćete dobiti u crnoj kartonskoj kutijici na kojoj su naznačene sve informacije u vezi sa proizvodom. Količina od 1,2 g je skoro pa standardna tako da je to sasvim korektno.

Već dugo sam fan Avon Glimmerstick olovaka za oči koje su jedan od najboljih Avonovih proizvoda. Međutim nije im ista namjena, barem kada sam ja u pitanju. Iako ću sa SuperSHOCK olovkom dobiti mnogo više kada je vodena linija u pitanju i uopšte bojenje donjeg kapka, sa Glimmerstick olovkom ću lakše i preciznije crtati uz sam rub gornjih trepavica i izvući odličan eyeliner.

Možete zaključiti da ove dvije olovke nisu ni slične što se tiče teksture! Naime, SuperSHOCK je mekša, deblja i pigmentovanija od Glimmerstick olovake i u skladu sa ovim karakteristikama ih trebate i koristiti, odnosno odrediti im namjenu kao što sam to i ja uradila.

DSC_0771.JPG

Supershock je najpigmentovanija mat crna olovka koju sam ikada vidjela. Vodootporna je i ne znam zašto to nije nigdje na ambalaži navedeno. Ona se ne skida tako lako i trebaće vam malo ozbiljniji odstranjivač šminke za nju.

Ona je u vodenoj liniji je postojana sigurno 8-19 sati i tu nema premca u mojoj kolekciji. Ne morate se brinuti da li se razmazala, nestala ili bilo šta drugo, to se jednostavno neće dogoditi. Mogu vam garantovati da će preživjeti i koju suzicu… Ali ne preporučujem da je testirate na ovo… Osim ako ne volite da zaplačete od sreće!

Voljela bih da je izbor nijansi veći jer mislim da bi jedna bež i jedna bijela gel olovka iz ove linije zaista dobro došle. Uvijek je deficit ovih nijansi kada su drogerijski brendovi u pitanju a sa obzirom na ovakav kvalitet, sigurna sam da bi to bio pun pogodak.

DSC_0760.JPG

ZAKLJUČAK: Avon SuperSHOCK olovke su dugotrajne, kvalitetne, fantastično pigmentovane a ovaj mjesec nikada nisu bile ni jeftinije. Ako imate, kao ja, problem sa olovkama koje jednostavno „bježe“ sa vodene linije imate moju preporuku za ovu, jer dobra crna olokva za oči svakako unosi kvalitetne promjene i olakšava svakodnevnu makeup rutinu.

Jeste li probale Avon SuperSHOCK olovke za oči?

Kakvi su vaši utisci o ovom proizvodu?

Lp3 komentara

  1. Jel moguće da postoji olovka koja stoji satima na Waterlinu…heheh…nikad još nisam naišla na dobru olovku…za pola sata u mom Waterlinu nema više ničeg..svakako je moram isprobati

    1. Imala sam takav problem i ja ranije… Probaj ovu olovku obavezno, vidjećeš razliku 100%! Ja je koristim nekoliko godina s tim da joj je cijena uvijek 9-10 KM!!! Sada je na najboljem sniženju, ako sam dobro upratila. :-) Lp

Objavite komentar