AMAMA: Body Splash AQUATIC FRESHNESS

June 8, 2016

DSC_0819.JPG

Danas vam tipkam jedan malo drugačiji post o već poznatom bosanskohercegovačkom brendu AMAMA. Pisala sam vam recenziju o njihovom najpoznatijem proizvodu, ulju za regeneraciju kože, pa ako ste slučajno to propustile evo prilike da zavirite i u taj post (LINK).

Danas vam predstavljam Body splash, mirisni sprej za tijelo pod nazivom Aquatic Freshness.

Sigurna sam da ste već koristile ovakve proizvode ali za slučaj da niste evo nekoliko informacija. U pitanju su mirisne vodice/sprejevi koje su po jačini dosta slabijeg intenziteta od parfema, prozračnijih i nježnijih mirisnih nota i dosta većih mililitraža pa se samim tim i ne koriste na isti način. Body splash možete slobodno raspršiti po tijelu, kosi, odjeći sa dosta veće udaljenosti nego što biste to učinile sa parfemom i možete očekivati osjećaj svježine i ugodnog laganog mirisa koji će trajati određeno vrijeme.

AMAMA ima u ponudi četiri različite varijante ovog proizvoda:  Love Silk, Peral Dream, Pure Seductress i Aquatic Freshness.

Pakovanje mi se svidjelo na prvu loptu. Jako lijepa plastična ambalaža je kvalitetna, oblik je elegantan i praktičan pa tako proizvod odlično leži u ruci. Koristim ga svakodnevno skoro mjesec dana i nisam potrošila više od 20% što znači da će mi trajati najmanje cijelo ljeto i jako mi je drago zbog toga.

DSC_0827.JPG

DSC_0830.JPG

Šta kaže AMAMA: Ženstven i suptilan osvježavajući miris za tijelo učiniće vas posebnom i prepoznatljivom. Mirisni sprej raspršite po cijelom tijelu sa udaljenosti od 15 cm. Vaša koža će primiti mirisnu vodicu i svojom toplinom osloboditi pomalo intenzivan ali i drzak miris ruže i sibirskog kralja zelenog bora.

Već sam napomenula da nisam ljubitelj slatkastih nota,  i jako mi je drago što je ovaj miris potpuno drugačiji. Sviđa mi se reskost u obilju svježine koju osjetim svaki put kada imam na koži Aquatic Freshness. Nemam naviku nanositi ga baš na cijelo tijelo,  jednostavno ga raspršim po rukama i vratu i to ne u velikoj količini i uvijek samo na dijelove tijela koji u tom momentu nisu pokriveni odjećom. To je sve stvar ličnog osjećaja odnosno izbora, ne postoji neko generalno pravilo tako da ga vi možete koristiti na način koji vam bude najviše odgovarao.

Miris se upija i aktivira vrlo brzo a koža ostaje potpuno suva nakon desetak sekundi. Nećete osjećati nikakav ljepljivi trag ili nešto drugo što bi vas nakon korišćenja ovog proizvoda možda iritiralo.

Sve preporuke!

DSC_0815.JPG

DSC_0816.JPG

Miris na mojoj koži traje neka dva sata s tim da se i kasnije osjeti ali je dosta slabijeg intenziteta.  Ljeto je kao stvoreno za mirisne vodice jer osim prelijepog nježnog mirisa one zaista daju predivan dašak svježine i prijatno rashlađuju.

Body Splash možete naručiti na kućnu adresu i uživati u predstojećim toplim danima u svom omiljenom mirisu.

Sve pohvale za brend AMAMA i to što nam je konačno dostupno nešto ovako i to po jako povoljnoj cijeni.

DSC_0804.JPG

Količina: 250 ml

Cijena: 10 KM

Dostupnost: AMAMA (FB stranica AMAMA BIH ili www.amama.ba)

Kakvi su vaši utisci?

Volite li koristiti mirisne sprejeve za tijelo?

:-)4 komentara

  1. Imam isti ovaj, i zaista mi se dopada…Osvjezavajuci…Nenapadan…Posebno mi je drago sto je brend domaci (u mom slucaju lokalni), a nije ni skup…Dajmo prednost domacem! :)

Objavite komentar