ESSENCE: LIGHTS OF ORIENT PALETTE (recenzija)

June 7, 2016

DSC_1166.JPG

Sigurno ste već vidjele novu Essence kolekciju u prodaji. Pod nazivom Lights of Orient je dostupno dosta interesantnih proizvoda, između ostalog u ponudi ćete vidjeti: jednu paletu sjenila, tri nijanse mat ruževa, dvije olovke za obrve, dva bronzera, rumenilo, lakove za nokte, highlighter, body mist… Ovo je po meni jedna od najljepših Essence LE kolekcija koja je do sada došla kod nas. Taj stalak stvarno lijepo izgleda! :-)

Ja sam na poklon dobila paletu u nijansi 01 We Heart Arabian Nights i tamno crveni mat ruž za usne u nijansi 01 Belly Dancing Queen. Ruž za usne sam odlučila pokloniti jer imam najmanje dvije iste nijanse u upotrebi a paletu sam sa velikim zadovoljstvom testirala u proteklih petnaestak dana.

DSC_1141.JPG

Ambalaža Essence We Heart Arabian Nights palete je jako kvalitetna i lijepa. Orijantalni motivi u kojima je urađen poklopac nisu kičasti niti napadni. Sve je lijepo uklopljeno pa tako diskretni zlatni detalji djeluju elegantno i otmeno. Paleta je kompaktna, čvrsta i ima lijepu težinu u rukama jer se sa unutrašnje strane poklopca nalazi veliko ogledalo.  Dvostrani aplikator je naravno, neizbježan!

Obožavam nijanse koje sadrži We Heart Arabian Nights paleta pa tako po pitanju izbora boja moram biti subjektivna. Ovo je divna kombinacija toplih i hladnih tonova koji su jako zahvalni za svakodnevni makeup. Sigurno bih je i sama kupila ne pitajući uopšte za kvalitet. Generalno sam jako slaba na Essence limitirane kolekcije naročito kada je u ponudi nešto ovako lijepo dizajnirano  (kako što je ovaj put slučaj).

DSC_1165.JPG

Od ukupno 6 nijansi koje ćete dobiti, čak 5 je šimerastih a jedna (posljednja u drugom redu) je mat. Tekstura sjenila nikako nije sjajna jer se sve nijanse manje- više truse i prave nered prilikom nanošenja. Ono što mi se najmanje dopada u ovoj paleti to je prva nijansa (bež sa zlatnim podtom)! Kombinacija jako loše teksture i slabe pigmentacija je neoprostiva.

Essence We Heart Arabian Nights je nemoguće je koristiti bez baze ili sjenila nanositi na primjer suvom četkicom od prirodne dlake. Ako želite ovu paletu, morate imati dobru bazu! Samo ovako ćete uspjeti izvući maksimum!!!

Sa bazom je i postojanost makeup-a na kapcima pristojna. Nekih 6-7 sati neće biti problema, sjenila će izgledati više nego pristojno a to će vam i biti sasvim dovoljno za jedan dobar dnevni look. Za to je ova paleta kao stvorena.

DSC_1135.JPG

DSC_1143.JPG

Pigmentacija je solidna, s tim da su tamnije nijanse dosta bolje pigmentovane nego svjetlije. Rekla bih i da je cijeli prvi red dosta slabije pigmentovan od drugog. Naravno, baza će dosta poboljšati sutuaciju i kao što vidite i na fotografiji (svaka nijansa je nanešena u dva sloja preko baze)!

Moji favoriti u ovoj paleti su druga i treća nijansa u prvom redu i prva i druga u drugom redu. One su mi sasvim dovoljne prilikom jutarnjeg brzinskog šminkanja, dosta dobro se blendaju a boje se lijepo slažu i kombinuju jedna sa drugom. Čak sam na jedan kraći put išla samo sa ovom paletom u neseseru i ništa mi nije nedostajalo. :-)

ZAKLJUČAK. Najljepša drogerijaska paletica koju sam ikada vidjela! Šta da radim, volim lijepe orijentalne motive, pa to je. Što se ostalog tiče, ne mogu reći da je kvalitet nešto posebno jer su tekstura sjenila i pigmentacija prosječne ali izbor nijansi je zato odličan. Izgleda da ćete morati biti spremne na kompromise ukoliko se odlučite za ovu kupovinu.

Ja zapravo, jako volim ovu paletu…

DSC_1150.JPG

DSC_1130.JPG

DSC_1140.JPG

DSC_1123.JPG

Cijena: 9-10 KM

Dostupnost: CM- cosmetic market (BiH)

Jeste li ugledale Essence LIGHTS OF ORIENT na policama?

Planirate li se počastiti nekim proizvodom?

Lp

 4 komentara

  1. Slažem se da je predivna, danas sam je jedva nasla, ali sam odustala. Stvarno mi je pigmentacija manjkava, navikla sam na puno bolju od njih, mada im sudim na osnovu all about bronze palete koja mi savrsena, tako da je ipak nisam kupila, necu da mi samo stoji :( kupila sam bronzer koji mi je odlican, bar na prvu :) i hajlajt u stiku mi je zapao za oko :)

    1. E da, ja imam All about roses i odlična je. Skroz si u pravu! Baš sam sada komentarisala na FB da mi je bronzer jako interesantan… Imam ih i previše pa ne bih na blef kupovala! Hajde testiraj pa nam piši recenziju da znam šta mi je činiti! :-)

  2. Kad uporedim stare Essence providne plastične ambalaže s ovom, kao da se ne radi o istom brendu. Baš se vidi da ulažu u ambalaže, ali popravili su i kvalitet što je najvažnije. Nema veze što je LE, sve se računa :D
    Sviđa mi se ova paletica, izbor nijansi je kako ja volim :)

  3. Izgled savršen ali pigmentacija osrednja tako da sam ipak, teškog srca, odlučila da preskočim šoping da mi ne bi ova paletica samo služila za prikazivanje :/

Objavite komentar