SIBIRSKO ZDRAVLJE: ŠAMPON I BALZAM ZA KOSU

June 2, 2016

DSC_0695.JPG

U trenutku kada mi je ponuđena saradnja sa ovim brendom nisam znala apsolutno ništa o Sibirskom zdravlju niti proizvodima koje imaju u ponudi. I moram priznati da mi to uglavnom predstavlja najveći izazov kada je testiranje u pitanju. Kasnije sam naravno razgovarala sa ljudima u mojoj okolini o ovom brendu i ispostavilo se da dosta njih zna o čemu se radi. Baka je bila oduševljena što je mogla uživo da vidi šampon a sestra se sjetila da je koristila neki proizvod ranije i prenijela mi je baš lijepe utiske. To mi je bilo sasvim dovoljno za početak. :-)

Svi SIBERIAN HEALTH proizvodi su na biljnoj bazi, bez štetnih konzervanasa namjenjeni očuvanju zdravlja i ljepote a porijeklom su iz Rusije. Kompanija je osnovana 1996. godine u Novosibirsku i od tada se njihovi proizvodi nalazi u prodaji u nekoliko zemalja.

Ja sam za recenziju izabrala dva proizvoda za njegu kose jer je ovo tema o kojoj na blogu jako rijetko pišem.

Takođe, prije par dana sam ih i potrošila i sada je pravi trenutak da saznate kakav su utisak ostavili na mene.

DSC_0699.JPG

DSC_0714.JPG

Pakovanje ovih proizvoda je jako lijepo a prije svega i kvalitetno. Dizajn ambalaže i naljepnica se izdvaja od većine drugih, sličnih proizvoda i to je ono što će vam vjerovatno odmah privući pažnju. Mene dobar dizajn jako lako kupi. Na poleđini ambalaže se nalazi naljepnica sa prevodom gdje ćete dobiti sve potrebne informacije.

Količina proizvoda od 250 ml po bočici je sasvim korektna. Naime, toliko ćete dobiti i šampona i balzama ali ćete ih potrošiti u isto vrijeme. Pitate se KAKO?

Preporučeno je nanositi veću količinu balzama a šampon je potrebno dosta štedljivije koristiti jer je jak i nije potrebna veća količina čak ni za dva ili tri šamponiranja. Ovo bi značilo samo jedno, neće se desiti da šampon potrošite za 15 dana a da vam ostane pola balzama nakon toga. Mene to uvijek nervira.

Nakon što skinete zaštitnu foliju sa čepa preostaje vam samo da uživati u Sibirskom zdravlju.

ŠAMPON ZA VOLUMEN KOSE

DSC_0705.JPG

DSC_0709.JPG

Šampon je proziran i  ima dosta rijetku teksturu. Miriše jako prijatno jer u sebi ima divnu osvježavajuću notu ali se nakon pranja kose miris ne zadržava.

Kao što sam napomenula, nije potrebna velika količina proizvoda za cijelu kosu. Takođe, ja šamponiranje ponovim uvijek još jednom. Uz optimalnu količinu pjene koja će nastati, ovaj šampon se izapire vrlo lagano i vrlo brzo. Ovo nije karakteristika velike većine šampone koje inače koristim tako da bih ovu karakteristiku podvukla.

Fantastično opere kosu, to osjećate pod prstima već pri kraju ispiranja. Jako mi se sviđa što kosa nakon pranja nije kruta i zamršena. Iako imam kovrdžavu kosu pred sam kraj ispiranja već mogu lagano proći prstima kroz nju.

Cijena: 15 КМ

BALZAM ZA OBNAVLJANJE KVALITETA KOSE

DSC_0701.JPG

DSC_0703.JPG

Balazam je bijele boje i ima jaku gustu teksturu (potpuna suprotnost šamponu). Lijep osvježavajući miris ovaj put ostaje na kosi i nakon ispiranja i to mi se jako sviđa. Ja sam se potpuno odvikla od upotrebe balzama jer uglavnom koristim maske koje držim na kosi i po 2 sata. Kako ni to nije preporučljivo raditi non-stop ovaj proizvod mi je došao u ruke u pravi čas.

Nakon što nanesem balzam, uzmem češalj i dok potpuno ne raščešljam svoju gustu kovrdžavu kosu treba mi oko 5-6 min tako da toliko i ostavim proizvod da djeluje. Nakon ispiranja kosa je FANTASTIČNA. Jako lako se oblikuje, mekana je (ali ne previše) i miriše predivno.

Cijena: 15 КМ

Dostupnost: FB stranica SIBIRSKO ZDRAVLJE

DSC_0725.JPG

DSC_0713.JPG

DSC_0711.JPG

Jeste li čule za kompaniju Siberian Health?

Kakvi su vaši utisci o ovim proizvodima?

Lp3 komentara

Objavite komentar