INGEA: ANTICELULITNI PROGRAM (recenzija)

May 31, 2016

DSC_0583.JPG

Danas smo ponovo na najinteresantnijoj temu u ovo doba godine a za to je zaslužna Prirodna kozmetika INGEA. Već je krajnje vrijeme da otpočnete svoju borbu protiv celulita, posebno ako ste kampanjac kao ja i tokom jeseni i zime ne marite previše za svoja bedra! Nema veze, nikada nije kasno…

Ja sam ove godine ozbiljnije i sistematičnije krenula u borbu protiv celulita i ovo je već drugi tip proizvoda koji koristim. Po čemu je poseban INGEA Anticelululitni program, pročitajte u nastavku…

Prije skoro dva mjeseca na moju kućnu adresu je stigao predivan INGEA paket u kome su se nalazila tri proizvoda: Anticelulitni piling za tijelo, Anticelulitni gel i Anticelulitno ulje. Sve dolazi iz radionice Prirodne kozmetike INGEA iz Čapljine (Bosna i Hercegovina).

Evo mojih utiska…

Ambalaža ovih proizvoda je ODLIČNA. Moram staviti akcenat na to jer mnogi „poznatiji“ brendovi nemaju ovako kvalitetnu ambalažu a ona je jako bitna. Naime, staklo je zasigurno najbolji čuvar divnih prirodnih sastojaka koji se nalazi u ovim proizvodima a odličan metalni poklopac savršeno finkcioniše i ujedno, jako lijepo izgleda.

Sve informacije (naziv proizvoda, sastav, način upotrebe, rok trajanja…) se nalaze na naljepnicama na samoj ambalazi, jako su lijepo ispisane, pregledne su, vodootporne i sadrže sve potrebne podatke o svakom proizvodu.

INGEA Anticelulitni program koristim oko mjesec dana na sljedeći način: svako ili svako drugo veče nanesem gel, dva puta sedmično uradim piling i najmanje tri puta sedmično uživam u  masaži sa anticelulitnim uljemem trajanju od najmanje 10-15 min. Planiram ovim tempom i nastaviti jer je ovo maksimum mog angažovanja što se problema ove vrste tiče.

ANTICELULITNI PILING ZA TIJELO

DSC_0598.JPG

DSC_0603.JPG

DSC_0610.JPG

Ovaj proizvod je SAVRŠEN. Čak se bojim da vam svoje oduševljenje neću uspjeti u potpunosti prenijeti. Sigurna sam da ništa slično nisam do sada probala. Osim što mehanički dio skidanja odumrlih ćelija i zaglađivanja kože odradi pefrektno, on i njeguje i miriše OMG! Naime, ovo je uljani piling koji nakon upotrebe ostav jako tanak mastan film na kozi.

Miriše na eukaliptus, mentu, limun…. Takođe, između ostalog i sadrži ova tri ulja i po mom mišljenju ona i formiraju tu divnu mirisnu mješavinu koja mi se tako sviđa.

Nakon ovog pilinga koža je kao san… Dva dana najmanje. 

Napomena: Nakon piliga nije preporučljivo izlagati se UV zracima.

Količina: 210 ml

Cijena: 20 KM

ANTICELULITNI GEL

DSC_0589.JPG

DSC_0592.JPG

DSC_0595.JPG

Ovo je proizvod koji se najsporije troši. Naime, tekstura je prilično rijetka i potrebna je jako mala količina ako želite da vam se gel brzo upije. Ako nanesete veću količinu, što ja uradim ako imam malo više vremena, biće potrebno 5-7 min da se gel potpuno upije. Ono što nisam uspjela da ispoštujem jeste preporuka proizvođača da se gel nanosi dva puta dnevno, vodim borbu sama sa sobom da ga nanesem svako veče ali ujutru  u 7h mi, realno, celulit nije ni u malom mozgu.

Ono što je sigurno, ovaj gel odlično radi svoj posao. Kožda je čvršća, jako je glatka i sjajna, djeluje zdravije.

Sastav je odličan, miris oštar, osvježavajći. Na momente osjetim ruzmarin i kadulju a na momente eukaliptus.

Količina: 210 ml

Cijena: 20 KM

ANTICELULITNO ULJE

DSC_0606.JPG

DSC_0607.JPG

Ovo je mješavina nekoliko vrsta ulja koja u kombinaciji razgrađuju celilit, podstiču metabolizam, popravljaju tonus, učvršćuju i njeguju kožu. Idealno je za masažu i meni je prosto žao samo nanijeti ovo ulje i pustiti da se upije. Koža nakon ovakvog tretmana djeluje odlično, jako je mekana, zategnutija i ljepša na izgled. Vjerujem u ovaj proizvod i mislim da će tek dati odlične rezultate.

Već sam napomenula da ovo ulje koristim prilikom masaža, ja zaista u njima uživam a još kada je sastav prilagođen ciljanom rješenju nekog problema, niko nije sretniji od mene.

Ambalaža je ovaj put plastična, poklopac takođe tako da se trudim ovaj proizvod držati u fržideru kako bi ulje ostalo što duže u dobrom stanju.

Količina: 100 ml

Cijena: 30 KM

Sve proizvode možete naručiti preko FB stranice: Ingea Prirodna Kozmetika ili web sajta www.ingeaprirodnakozmetika.com.

DSC_0614.JPG

ZAKLJUČAK: Odlična kombinacija proizvoda za borbu protiv celulita. Radi se o kvalitetnim prirodnim sastojcima kojima bih svakako dala prednost, još u kombinaciji sa ovako lijepim ambalažama… Čista desetka. Cijena možda nije za svačiji džep jer set od ova tri proizvoda košta 70 KM ali ak obiste željeli probati barem nešto ja bih preporučila piling, on vrijedi svakog pfeninga!

Jedini problem koji ja vidim je preporuka da se i ujutru i uveče nanose i gel i ulje. To mi djeluje dosta naporno ali se nadam da bih sada kada je toplije vrijeme barem jedan od ova dva proizvoda mogla početi koristiti na ovaj način i tako ubrzati rezultate svoje borbe protiv celulita. :-)

P.S Za kraj imate veliki pozdrav od mog šestogodišnjeg djeteta koje nije željelo izaći iz kadra. :-)

DSC_0616.JPG

Kakvi su vaši utisci o INGEA proizvodima za borbu protiv celulita?

Da li biste ih voljele probati?

Lijep pozdrav1 komentar

Objavite komentar