AVON: MAGIX PRIME AND SET SPRAY (fiksator za šminku)

April 29, 2016

DSC_0936.JPG

Čini mi se da u posljednje vrijeme testiram samo ilumiunatore i fiksatore… Kad bolje razmislim to uopšte nije slučajnost! U posljednjih šest mjeseci sam bila u prilici probati mnogo različitih varijanti ovih proizvoda jer se brendovi prosto utruku jedan sa drugim.

Bilo je najrazličitijih utisaka, neke ste već mogli pročitati na blogu (LINK) a o nekima ne znam ni šta bih rekla…

Uglavnom, Avon ima novi proizvod koji se zove MAGIX Prime and Set Spray i on je nasljednik Makeup Setting Spray-a koji više nije u prodaji. Utisci o njemu su mahom bili dobri ali me je jako interesovalo šta nam to novo nudi ovaj brend i zašto se nakon samo par mjeseci jedan proizvod povlači i na njegovo mjesto dolazi drugi, na prvi pogled, jako sličan.

DSC_0543.JPG

Avon Magix ima odličnu ambalažu. Jako kvalitetna crna plastika sa kvalitetnom štampom i odličnim raspršivačem. On proizvod nanosi ravnomjeno i dovoljne su dvije pimpice sa udaljenosti od min 20 cm da se proizvod rasporedi na cijelo lice. Nakon nekoliko minuta je potpuno suv.

Ono što je najinteresantnije, to je da ovaj proizvod ima dvije namjene. Naime, moguće ga je koristiti kao bazu/primer i kao fiksator (nakon nanošenja kompletnog makeup-a).

Testirala sam ga na oba načina!

Ukratko… Stvari stoje ovako: kao prajmer je jako dobar, kao fiksator bolji a ako ga nanesete i prije i nakon šminkanja NAJBOLJI… Slobodno se tri dana ne morate vraćati kući, sve stoji na svom mjestu! Oduševljena sam!

DSC_0944.JPG

DSC_0557.JPG

A sada malo detaljnije i o načinu korišćenja i o mojom ustiscima. :-)

Imam mješovitu kožu lica, to već znate, i ovakvi proizvodi ne prolaze lagano na mojim testovima. Ako sredim problem sa porama, pojavi se problem sa matiranjem i tako u krug…

Avon Magix sam prvo testirala kao fiksator… Nekoliko dana sam ga konstantno stavljala nakom završenog šminkanja i pratila rezultate. Inače, bez upotrebe ovakvih proizvoda,  moj makeup koji je samo setovan puderom u prahu, izgleda odlično max 2 sata… Poslije toga suvišan sjaj pokupim papirićem za matiranje T zone i onda sam mirna još neka 2 sata nakon čega puder počinje sa klizi prvo na području oko nosa, kasnije sa sredine čela…. itd…!

Nakon nanošenja Avon Magix-a moja T zona je bila 100% matirana 4 sata a puder se nije pomjerio 6 sati!!! Prezadovoljna sam sa ovim rezultatima.

Nakon toga sam ga jedno veče nanijela dva puta, kao prajmer i nakon šminkanja kao fiksator. Dugo me neki proizvod nije tako prijatno iznenadio! Šminka je bila na svom mjestu cijelu noć.

DSC_0945.JPG

Ipak, moram naglasiti da nema potrebe da svakodnevno koristite ovakve proizvode, naročito ne kao i prajmer i kao bazu u isto vrijeme! Ovaj proizvod sadrži alkohol, iako meni nije smetao takav sastav, moram vas upozoriti da bi on mogao dodatno isušiti vašu kožu. Veći problem bi bio ako ga koristite kao prajmer nego sa fiksator. U svakom slučaju je potrebno koži obezbjediti dodatni nivo hidratacija prije nego što posegnete za ovakvim proizvodima.

DSC_0940.JPG

DSC_0938.JPG

ZAKLJUČAK: Ovaj proizvod je zaista ODLIČAN i morate ga imati u svojoj makeup kolekciji! To koliko često ćete ga koristiti i na koji način ćete već sami procjeniti ali će vam biti nezamjenjiv za sve lijepe, posebne prilike za koje želite dugotrajan i besprjekoran makeup!

Sve pohvala za AVON ovaj put!

Cijena: 6,90 KM (trenutna akcijska cijena).

Kakvi su vaši utisci?

Jeste li probale AVON fiksatore?

Lp 13 komentara

  1. Imala sam staru verziju ovog Avon proizvoda, ali nisam ga cesto koristila tako da se ne mogu sjetiti ucinka :/
    Ovaj novi zvuci bas obecavajuce, pa bi mogao stimati i mojoj mjesovitoj kozi…Mozda se cak odlucim i na kupnju…Tvoje slike…uhhhh…ljubav…

    1. Hvala ti! Ja nisam koristila staru verziju, ne znam zašto ali me nikada nije privlačila! Možda sam i pogriješila. U svakom slučaju ovaj novi je odličan!!! Lp

  2. Ovo je moj prvi fiksator i prajmer ujedno. Ja isto ne znam kad je moja šminka izdrzala čitavu noć pogotovo t-zona da ne zasija bar malo, odličan je stvarno :D

  3. Sad si me bas zainteresirala :) Zanima me stavljas li ga kao primer prije ili nakon hidratantne kreme/seruma, tj. ide li na “golu kozu” ili nakon pripreme? :)

    1. Ja uvijek odmah nakon umivanja ujutru nanesem hidratantnu kremu i pustim je da se skroz upije! To je obavezno, bez obzira na sve ostalo kasnije… Lp

  4. Gledala sam negdje, kod neke strane blogerice, da ne vidi uopste razliku izmedju stargo i novog, da je to u sustini samo jedan te isti prozvod, samo pormijenjen naziv (jer su druge blgoerice ga pocele koristiti i kao primer i sta sve ne). I haj ti budi sad pametan :D

Objavite komentar