NYX MATTE FINISH SETTING SPRAY VS. AURA FIX ME

April 12, 2016

Već duže vrijeme želim napisati recenziju za NYX Matte Finish sprej ali nisam mogla sumirati utiske čak ni kada sam pola proizvoda potrošila. Ipak, u međuvremenu sam kupila i AURA Fix me, sličan proizvod koji je takođe u nekom drogerijskom cjenovnom rangu, i desilo se čudo!!! Utisci o oba su legli na svoje za tri dana.  Danas sam vam odlučila napisati recenziju…

Ovo nisu dva potpuno ista proizvoda ali postoje neke zajedničke karakteristike pa sam pomislila da bilo zgodno suočiti ih 1 na 1!

_DSC0084.JPG

Prvo ćemo prozboriti koju o AURA Fix me spreju!

Evo šta kaže proizvođač: Dugotrajna i perfekta šminka. Formiranjem tankog, nevidljivog filma fiksira šminku čineći je dugotrajnom i otpornom na razmazivanje i znojenje. Fino raspršivanje omogućava ravnomjerno nanošenje proizvoda bez pojave fleka. Lako se skida bilo kojim sredstvom za uklanjanje šminke. Pogodan za sve tipove kože!

Cijena: oko 4-5 Eura

_DSC0073.JPG

Pakovanje ovog proizvoda je dosta glomazno jer s obzirom da unutra ima 75 ml mislim da je bespotrebno urađena dosta veća ambalaža nego što je to zaista potrebno. Proizvod u startu djeluje poluprazan. Sigurna sam da ga nećete nikada ponijeti sa sobom. Što se tiče samog kvaliteta ambalaže ovdje bi Aura dobila pozitivnu ocjenu a naročito zbog jako lijepog raspršivača.

Ipak, osim prevelike ambalaže, postoji još jedna stvar koja mi se ne sviđa. A to je osjećaj da nanosite lak za kosu na lice. Miris nije prijatan, jako je intenzivan i ovo je ujedno i jedna od najvećih mana ovog proizvoda! Odmah poslije toga slijedi i još jedna… Ovaj proizvod ćete potrošiti preko noći! Koristila sam ga max 10 puta a pritom sam uvijek nanosila jako malu količinu na lice!

Ne matira, ali ovo nije negativan poen jer AURA Fix Me! to i ne obećava. Što se tiče fiksiranja, situacija nije ništa bolja. Ovo nije fiksator koji je će vašu šminku držati na licu cijeli dan (pa ni pola dana, da se razumijemo). Neki prosjek u mom slučaju je 3 do 4 sata ali i neki dobar puder u kamenu odradi mi isti takav posao. Moja mješovita koža odreaguje masnim sjajem na T zoni već poslije 2-3 sata!

Preporuka: Ne, ne preporučujem ovu kupovinu, iako je cijena dosta niska, uštedite barem toliko.

A sada malo o NYX Matte Finish spreju

Evo šta kaže proizvođač: NYX Makeup Setting sprej za mat završni izgled je izuzetno lak i ugodan za nošenje, pri čemu osigurava dugotrajnu postojanost šminke tokom čitavog dana. Protresti sprej i poprskati na lice sa razdaljine od 15-20 cm. Sprej će fiksirati šminku i sprečiti neželjeno razmazivanje.

Cijena: oko 8-9 Eura

_DSC0078.JPG

_DSC0080.JPG

Ambalaža ovog proizvoda je odlična, plastična, kompakta i nije previše glomazna kao što je to slučaj bio sa Aurinim proizvodom. Idealan je za nošenje u neseseru ili koferu i ovo je ogroman plus za Nyx. Ipak sam raspršivač nije toliko dobar jer je jako teško proizvod nanijeti ravnomjerno na lice! Količina od 60 ml je korektna i za razliku od prethodnog proizvoda ovaj mi je trajao barem tri puta duže.

Što se tiče fiksiranja tiče moram priznati da ni ovaj put nisam oborena sa nogu! Ništa specijalno se ne dešava, makeup će ostati na licu nekih 4-5 sati bez problema a u međuvremenu će se pojaviti vaš prirodni highlight T zone. Ipak u odnosu na Aurin fiksator ovaj barem koliko-toliko matira lice i u svakom slučaju bi bio pogodniji za nas za mješovitom/masnom kožom.

Sa druge strane ako ne koristite fiksatore svaki dan nego vam je potreban jedan koji će ODRADITI POŠTEN POSAO, moj savjet vam je da preskočite kupovinu i jednog i drugog.

_DSC0082.JPG

_DSC0083.JPG

Umjesto zaključka…

  Ambalaža Nanošenje Miris Fiksiranje Odnos cijena/ kvalitet KONAČNA OCJENA
AURA 2 5 2 2 3,5 2,90
NYX 4 3 4 3 3 3,40

Jeste li probale neki od ova dva proizvoda?

Bila bih vam jako zahvalna ako biste mi preporučile neki dobar fiksator za makeup!!!

Lp10 komentara

  1. I ja pripremam recenziju Aurinog spreja a Nyxov planiram da uzmem. Aurin mi služi samo za večernje prilike, baš je intenzivan i jak. Setuje ali ne matira. A za Nyxov sam čula dosta pohvala :/ Ne znam šta još imamo u drogerijskog ponudi a da radi posao.

  2. Sad mi je drago što nisam kupila aurin jer sam ga gledala par puta, imam samo avonov fiksator( onaj stari, sad imaju neki novi, tj,novu formulu) i bio mi je loš, isto osjećaj kao da stavljam sprej za kosu, puder bi mi popucao i lice me zatezalo. Imam mješovitu kožu i t-zona se dosta masti, pogotovo kad duže imam šminku na licu, ali u zadnje vrijeme koristim uriage termalnu vodu prije šminkanja i kreme i nakon šminkanja kao fiksator i stvarno sam zadovoljna, puder se dobro fiksira, ublaži praskasti izgled pudera kad imam težu šminku i čak i matira.

  3. Ja sam prezadovoljna sa avonovim fiksatorom. Trenutno je oko 8-9 KM a dodje 125ml. Prvu bocicu sam tek sad potrosila, nakon godinu dana koristenja. Sminka mi prezivi skoro sve.

  4. Ne znam da li još uvek koristiš NYX-ov sprej, ili si našla neki bolji, ali da li mi možeš reći kako je uticao na nanetu šminku? Jel uklonio onaj praškast izgled nakon matiranja puderom u prahu? Jer to mi je najbitnije…

        1. Ja ne koristim puder u prahu već matiram T zonu sa vrlo malo pudera u kamenu i nemam tih problema tako da ti ne mogu prenijeti utiske što se fiksatora tiče. Generalno, Avon mnogo bolje sjedini makeup nego Nyx i to je recimo neki moj sveukupni utisak.

Objavite komentar