RECENZIJA: MAKEUP REVOLUTION ICONIC PRO 1

April 9, 2016

Makeup Revolution ponovo ima odličan dupe! Ovaj put pišem o paleti koja je replika čuvene Lorac PRO palete. Nema smisla dužiti o mojoj neizmjeronoj ljubavi prema MUR paletama a ako dijelimo isto, sve njihove proizvode možete naručiti preko FB stranice Makeup Revolution BiH. Sigurna sam da ćete naći nešto i za sebe!

Što se tiče ICONIC PRO 1 palete imam vam puno toga za reći pa je bolje da krenemo odmah…

DSC_0715

Pakovanje je odlično, puno kvalitetnije od onih klasičnih MUR paletica o kojima sam vam ranije pisala (LINK). Poklopac nije transparentan jer se sa unutrašnje strane nalazi veliko ogledalo što je svakako sjajna stvar. Volim težinu koju paleta tada dobije, nekako mi odmah pakovanja djeluje ljepše i luksuznije. Kvalitet plastike je fantastičan, paleta je kompakta i jako lijepa na izgled.

2

_DSC0388

Preko sjenila dolazi zaštitna, prozirna folija na kojoj se nalaze nazivi svih nijansi. Lijep gest, ali ja ne čuvam ove folije (osim zbog fotografisanja) jer mi kasnije zaista nije bitan naziv svakog sjenila. Vjerujem ni vama!

Dvostrani kistić koji dobijete uz paletu nije za bacanje kako to obično zna biti, ovaj se može lijepo iskoristiti, naročito kada ste van kuće ili na putu! Jedna strana je namjenjena za nanošenje sjenila a druga za blendanje!

A sada onaj najbolji dio!  A to su sjenila. Evo kako izgledaju sve nijanse u paleti…

_DSC0381.JPG

Sada pogledajte kako nijanse izgledaju na koži! Koristila sam bazu i aplicirala svako sjenilo samo jednom!

222+

2222

Iconic PRO 1 ima 16 predivnih nijansi od kojih je 8 sjenila mat a 8 su šimeraste. Ono što je najbolje u ovoj Makeup Revolution paleti, to je prvi red sjenila koji je po meni FANTASTIČAN. Sve karakteristike mat sjenila u ovoj paleti su top i to je razlog zašto najčešće posegnem za ovom paletom kada mi treba neka lijepa nude mat nijansa. A to se, naravno, dešava skoro svakodnevno!

Ni šimeraste nijanse ništa ne zaostaju, s tim što se vrhunskom pigmentacijom najviše mogu pohvaliti posljednja tri sjenila (Stage, Addicted i Player). Ona se čak i jako teško skidaju sa kože, sa ruke sam swatch-eve ovih nijansi skinula uljanim odstranjivačem šminke, drugačije nije moglo!

_DSC0395.JPG

Gornji red (nijanse sa lijeva na desno):

 • Ghost: bijela nijansa sa jako sitnim, gotovo neprimjetnim šimerom,
 • Luna: boja slonovne kosti, mat;
 • Must: svijetlo braon, mat;
 • Enigma: nježno ružičasta, mat;
 • Fade: taupe, predivna i nezamjenjiva, mat;
 • Drama: srednje braon, odlična za pregib kapka, mat;
 • Afflicted: tamno braon, mat;
 • Pitch: mat crna sa sivim podtonom.

Nijanse Fade, Drama i Affilicted su odlične za obrve, sigurno se svaka djevojka može pronaći u jednoj od ove tri nijanse.

Donji red (nijanse sa lijeva na desno):

 • Need: boja slonove kosti sa nešto izraženijim ružičastim podtonom, šimerasta;
 • Dawn: bež, šimerasta;
 • Getter: zlatna, šimerasta;
 • Breathe: bež- svijetlo braon, šimerasta;
 • Too Grey: taupe, šimersta;
 • Stage: bordo sa crvenim sitnim šimerom;
 • Addicted: tamno ljubičasta, šimerasta;
 • Player: tamno siva, šimersta.

Tekstura sjenila je divna, na dodir su nježna, nekako puterasta i bogata! 

Postojanost je takođe jako dobra, danima nosim ova sjenila po 9-10 sati i ostaju na mjestu sve dok ne poželim da skinem šminku sa lica. Naravno, baza je obavezna i nekako više to i ne napominjem jer ja imam prililično masne kapke tako da taj korak nikako ne smijem preskočiti. I bez obzira na to, preko dobre baze se sjenila mnogo bolje blendaju i imaju duplo jaču pigmentaciju!

DSC_0698

3

DSC_0710

U zavisnosti od četkice sa kojom nanosite sjenila zavisi i to koliko će se ona trusiti, zaista svaki put imam drugačije iskustvo ali se ni jednom nisam razočarala u smislu da mi je pola grama sjenila završilo ispod očiju. Nered koji može nastati kada recimo nanosite sjenilo četkicom od prirodne dlake je minimalan a s obzirom da su to malo grublje četkice to je normalno.

Nekoliko nijansi moram istaći, to su ipak sjenila koja su moji favoriti u ovoj paleti. Najljepše od svih su: Luna, Must i Fade (od mat nijansi) te Dawn i Breathe (od šimerastih). Ove boje su fantastične i koristim ih najčešće!

Cijena palete: 27 KM (Makeup Revolution BiH)

ZAKLJUČAK: Odnos cijene i kvaliteta ove palete je fantastičan. Na jednom mjestu imate i mat i šimerasta nijanse od kojim ćete veliku većinu sigurno potrošiti do kraja. Preporučujem vam ovu kupovinu, naročito ako ste bacile oko i na Lorac PRO!!! Makeup Revolution je ovaj posao odradio odlično, nema potrebe bacati novac! Evo i jedne sličice koju sam našla na netu, čisto da vidite o čemu vam pričam. :-)

IMG_5353.JPG

Volite li Makeup Revolution palete?

Sviđa li vam se ova paleta?

 

*Najviše sreće u nagradnoj igri je imala DALILA KURTIC!!! Ona je osvojila SLEEK Cream Lipstick u nijansi Hot Stuff!

Molim dobitnicu da mi se sa svojim podacima javi u inbox u roku od 48h!

ČESTITAM!

Lp4 komentara

 1. MUR palete su mi odlicne bez obzira sto su to kopije skupljih paleta. Iskreno, dok nisam vidjela ovu, nisam ni cula za Lorac tako da ime nije bitno nego kvalitet, postojanost i pigmentacija!

 2. Da li je istina da je poštarina jako skupa za Makeup revolution proizvode?
  Mnogo proizvoda mi se sviđa i imam namjeru naručiti.

Objavite komentar