AVON SOLUTIONS: ANTICELULITNI GEL TRETMAN

April 2, 2016

DSC_0671.JPG

Avon je pun iznenađenja u vidu novih proizvoda koji znaju biti jako interesantni. Ovog proljeća je lansiran novi anticelulitni gel tretman sa L- karnitinom koji je privukao veliku pažnju žena. Kako ste tražile moje prve utiske ja vam ih vrlo rado donosim danas u vidu ovog posta.

Mi kampanjci smatramo da je ovo idealan period u godini za borbu protiv celulita i samo vrijebamo šta, kad i kako. Tako sam i ja odmah primjetila ovaj proizvod a Avon kao da je to znao i poslao mi jedan na kućnu adresu!

Prvo da vidimo šta kaže kompanija Avon o ovom novitetu, i to nakon testiranja u kojem je učestvovalo 113 žena!

Anticelulitni gel tretman pomaže sagorjevanje masti u ćelijama kože, trenutno zagrijeva kožu, podstiče mikrocirkulaciju kako bi se ubrzala apsorpcija aktivnih sastojaka. Zahvaljujući ovome on SMANJUJE CELULIT i doprinosi VITKIJEM IZGLEDU vašeg tijela.

DSC_0559.JPG

U praksi ovaj proizvod bi za 4 sedmice korišćenja trebao da ublaži vidljivosst celulita, izgladi kožu te pomogne u bržem sagorjevanju masnoća! Meni više ništa u životu i ne treba!

Cijena Anticelulitni gel tretmana u kampanji 05/2016 je 9,90 KM. Ovo je dosta povoljno za količinu od 150 ml jer slični proizvodi najčešće košaju barem duplo više!

Pakovanje je jako lijepo, boje su upadljive i dosta je praktično. Doziranje potrebne količine gela je jednostavno.

Gel je providan, srednje gustine, malo oštrijeg mirisa (mene podsjeća na alkohol, nisam sigurna)!

Razmazuje se vrlo brzo mada ja praktikujem utljavati gel malo duže kako bih ujedno odradila i jednu kraću masažu (naročito bedara). Upija se jako brzo, nakon 2 min potpuno nestaje sa površine kože i ne ostavlja nikakav ljepljiv ili mastan trag. Koža je glatka i mekana na dodir.

DSC_0569.JPG

DSC_0574.JPG

Poslije potpunog upijanja Anticelulitnog gel tretmana kreće magija! :-) Osjećate jaku toplinu koji traje oko pola sata! I još nešto, cijelo vrijeme je površina kože potpuno hladna. Ono što je fantastično, jeste da tačno imate utisak da ovaj  proizvod RADI! Fascinantno!

Ukoliko imate osjetljivu kožu Avon preporučuje da sačekate 30 min nakon tuširanja i tek tada nanesete gel kako biste smanjili osjećaj zagrijevanja. Meni lično ne smeta, čak mi i jako odgovara tako da ću ja nastaviti da ga koristim svako veče odmah nakon tuširanja! Takođe ako se utoplite nakon toga, recimo ogrnete malo deblji bade mantil, osjećaj topline će se povećati!

Ono što je takođe jako bitno i što vam svakako savjetujem jeste redovan piling kože! Obavezno dva puta sedmično ukoliko koristite nešto ovako. On će otkloniti mrtve čelije sa kože i pomoći proizvodu koji nanosite da efikasnije djeluje.

DSC_0561.JPG

DSC_0579.JPG

Mislim da je Avon napravio dobar potez sa ovim novitetom i da ga vrijedi isprobati! Ja ću sigurno nastaviti da ga koristim i potrudiću se javiti vam svoje utiske nakon recimo mjesec dana.

Kako vam se čini novi AVON Anticelulitni gel tretman?

Hoćete li mu dati šansu?

Lp

 5 komentara

    1. Na stomaku sam ga koristila, mislim da piše da se može koristiti i na tom dijelu tijela. Što se ruku tiče, ne vidim razlog zašto ne bi moglo… :-)

Objavite komentar