RECENZIJA: SIGMA F80 -FLAT KABUKI™

March 22, 2016

IMAG7432

Sigma je brend koji me najviše oduševljava kada su četkice u pitanju (a naročito F80 Flat Kabuki™)! Ja nisam ljubitelj preskupih makeup brendova i bacanja novca bez dobrog razloga, ali smatram da je, kao i u svemu u životu, najvažnije znati odvojiti bitno od nebitniog. Iz tog razloga smatram da je dobar kist- odlična investicija i da se nekada smijemo počastiti malo kvalitetnijim. Upravo to sam učinila prije otprilike dva mjeseca kada sam preko sajta (makeuplaza.rs) naručila svoj prvi Sigma kist.

O cijeni bih odmah na početku. F80 Flat Kabuki™ sam platila oko 25 Eura a sada ćemo rezimirati kvalitet ovog kista u odnosu na njegovu cijenu.

IMAG7427

Kist dolazi fino upakovan i umotan u celofan pri čemu se oblik samih dlačica odlično sačuva. Osim toga, metalna ferula ima čak trostruko ojačanje što je najbolje rješenje koje sam do sada vidjela. Ovaj kist se neće tako lako raspasti. Drška je divna, crna sa elegantnim srebrnim logoom i nazivom samog kista. Dužina ove četkice je 15,8 cm.

Dlačice Sigma F80 kista su sintetičke i izrađene su od posebnog matrijala, u pitanju je Synthetic Sigmax HD.

To da je ova četrkica drugačija od svih koje ste ranije probale vam je odmah jasno.

Ove dlačice su odlične, jako mekane i ugodne za korištenje dok su istovremeno i jako guste te ta mekoća nije odlika i cijelog kista. Naime, kist se jako malo savija prilikom korištenja. Rekla bih tačno onoliko koliko treba. Ne kupi puno proizvoda a finiš koji ostavlja na licu je wow!

Osim nanošenja tečnog pudera ovaj kist se može koristiti i za nanošenje baze/podloge, kremastih i rumenila u kamenu, kompaktnih pudera…

IMAG7428

IMAG7439

F80 Flat Kabuki™ je ravno rezani kist, i to ravno, da ravnije ne može! On u tom smislu on nije najsretnije rješenje kada su uglovi oko nosa u pitanju i sa tim dijelom imam recimo manjih problema. Najčešće uzmem neki manji, obliji kist i dodatno izblendam puder na tom dijelu. Sve ostalo je savršenstvo- bez mane. Predivne, guste dlačice toliko lijepo sjedine puder sa vašom kožom da sam sigurna da će joj rijetko koja četka izaći na crtu. Do sada sam ga koristila sa Bourjois Flower Perfection, Vichy Dermablend, Revlon Colorstay i Catrice Matt Mousse. Nema razlike, odlično sarađuje sa svakim od njih!

ODRŽAVANJE: Svaki ovako velik, gust kist se malo teže pere i suši, pa ni ovaj nije izuzetak. Potrebno je izdvojiti malo više vremena za obje radnje i to je to. Dok mi se svi ostali kistovi osuše preko noći (za oko 10 sati), F80 je još uvijek vlažan tako da to jutro posegnem za nekim drugim i ostavim ga do naveče jer sam jedino tako sigurna da će biti potpuno suv.

IMAG7436

IMAG7432

IMAG7446

IMAG7445

I naravno, nikada ni jedna dlačica nije ispala niti je kist mijenjao oblik, sve funkcioniše odlično i sigurna sam je da je ovo jedan od onih kistova koji će vam trajati godinama ako se lijepo i redovno održava.

ZAKLJUČAK: Ukoliko ikada poželite izdvojiti malo više novca za jedan kist ja bih vam uvijek preporučila da to bude kist za nanošenje tečnog pudera! Ovo je jedan od osnovnih makeup alata jer je dobar ten najbolje platno za rad. U tom smislu F80 Flat Kabuki™ je svakako moja preporuka jer je odnos kvaliteta i cijene jako dobar a besprekorno nanešen tečni puder nasušna potreba svake od nas! :-)

IMAG7430

Cijena na zvaničnom sajtu sigmabeauty.com: $24 (oko 21 Euro). 

Link za F80 je: http://www.sigmabeauty.com/f80-flatkabuki/p/F80PARNT

 

Imate li iskustva sa Sigma četkicama za šminkanje?

Kakvi su vaši utisci o F 80?

Lp

 4 komentara

  1. mnogo lijepo izgleda ova cetkica :) ja koristim razne cetkice za tecni puder i beauty blender koji dobro obavljaju svoj posao :D vjerovatno nekada kada budem imala dovoljno novca cu kupiti barem jedan kist koji se skuplji jer kao sto si rekla ukoliko je podloga za rad savrsena ona ce cjelokupan izgled biti jednako savrsen :D

  2. Meni ni za jednu cetkicu ne bi bilo zao da izdvojim odredjeni novac, ali slazem se sa tobom da je opet najbolje uloziti u cetkicu za puder. Nisam isprobala Sigmine cetkice, ali generalno, sve izgledaju jako dobro :)

Objavite komentar