MAKEUP REVOLUTION: ULTRA BLUSH HOT SPICE paleta rumenila

March 12, 2016

IMAG7387

Drage moje danas vam donosim recenziju za čak 8 rumenila. U pitanju je jedna paleta od Makeup Revolution Ultra Blush Hot Spice koju možete naručiti preko FB stranice: Makeup Revolution BiH.

Moram priznati da, iako jako volim rumenila, do sada nisam imala iskustva sa paletama rumenila. Imam ih mnogo ali su sva u pojedinačnim pakovanja zato mi je ideja od 8 rumenila na jednom mjestu zvučala više nego primamljivo. Makeup Revolution u svojoj ponudi ima dvije ovakve palete, s tim da u jednoj peovladavaju toplije a u drugoj hladnije nijanse. Danas pričamo o ovoj prvoj koja nosi naziv Hot Spice!

IMAG7410

IMAG7413

E, da krenemo redom…

Pakovanje je odlično! Crna, sjajna plastika je jako kvalitetna dok sa unutrašnje strane poklopca imate ogromno ogledalo što je fantastično. Paleta zbog toga ima i lijepu težinu te zaista djeluje otmeno i elegantno. Mana pakovanja je samo to što svaki otisak prsta ostaje vidljiv pa ako ste previše pedantni moraćete je stalno lickati, ali dobro.

Ukupna količina proizvoda koju dobijate je 13 g, znači oko 1,6 gr po komadu što je s obzirom da se radi o rumenilima, i to čak njih 8, više nego dobro.

Dalje,  rekla bih da u ovoj paketi dobijate 6 ili eventalno 7 rumenila (zavisi kako posmatrate četvrtu nijasu u donjem redu) dok je četvrta nijansa u gornjem redu klasičan highlighter. I to jako dobar!

Na samom početku testiranja ove palete zaljubila sam se u dvije nijanse- to su druga u prvom redu i druga u trećem redu. Odlične su za malo hladnije doba godine, dok neke malo svjetlije nijanse (kako što je treća u prvom redu) volim nositi ljeti.

IMAG7393

Nijanse rumenila su uglavnom breskvaste i ružičaste a to je nekako u mom fazonu. Nijanse su tople a to mi savršeno odgovara! Sada ćete vidjeti kako izgledaju na ruci i to bez baze!

IMAG7416

IMAG7424

Pigmentacija svih nijansi je jako dobra a znate sigurno da ja nisam ljubitelj ludačkih pigmentacija kada su rumenila u pitanju. Ipak, može se kontrolisati intenzitet skoro svakog rumenila a naročito svijetlijih nijansi. Jako lako se radi sa svakom nijansom, dobro se nadograđuju i jako lijepo blendaju na obrazima. Početnicima će ovo biti prilično lak zadatak što je jako bitno.

Postojanost je jako dobra. Imam mješovitu kožu gdje su obrazi normalni tako da se ovakvi proizvodu pokažu uglavnom jako dobro u mom slučaju. Ostaju na mjestu cijeli dan i ne gube intenzitet ni poslije 8-10 sati nošenja.

IMAG7399

Makeup Revolution Hot Sugar je paleta koja ima odličan omjer cijene i kvaliteta i svakako spada u jednu ekonomičnu investiciju. Kupovinom ove palete svaka djevojka će zaboraviti kada je zadnji put kupila neko rumenilo jer osim što imate veliki izbor različitih mat rumenila dobijate i highlighter(e) a to je onda odličan ulov!

IMAG7407

IMAG7386

IMAG7380

Cijena: 30 KM

Dostupnost FB stranica Makeup Revolution BiH

Kakvi su vaši utisci kada je ova paleta u pitanju?

Koristite li Makeup Revolution proizvode?

Lp

*Ostale recenzije MUR proizvoda:

MUR I death Chocolate paleta sjenila,  MUR Essentials Shimmer paletaMUR Essentials Mattes paleta!

 

 

 5 komentara

  1. Bas sam neki dan ovo stavila na wish listu na Pink Pandi :)
    Bas su lijepe boje i svakako cu je ubaciti u kosaricu pri iducoj kupnji.

Objavite komentar