AURA: Absolute Matte tečni ruževi (nijanse 610 i 618)

February 19, 2016
9.6

Konačno je došao dan da se i ja oglasim povodom Aura Absolute Matte senzacije koja je osvojila sve zemlje u okruženju! Inače, ne pišem toliko često o ruževima jer sam prije svega jako zahtjevna kada je ovaj komad šminke u pitanju! Ne kažem da nešto treba da me obori sa nogu da bih o tome pisala ali najviše me nervira kada ostanem ravnodušna prema nečemu!

IMAG62295

E ovako….

Relativno skoro sam došla do svog prvog Aura Absolute Matte ruža i to tako što je moja fotografija pobijedila u jednoj aktivaciji koju je ovaj brend održao na svojoj FB stranici! Sada sam ponovo kupila tu istu nijansu, ali i još jednu, da se nađe… Zlu ne trebalo! :-)

Pakovanje Absolute Matte ruževa je slično pakovanju klasičnog sjaja za usne, s tim je da sama bocica dosta kraća što mi je jako sviđa! Ambalaža je kvalitetna i ovo je prvi plus za Auru u ovoj recenziji!

Spužvasti palikator je odličan, omogućava dosta dobru preciznost prilikom nanošenja ruža!

IMAG6234

IMAG6238

IMAG6274

Pigmentacija nije najbolja karakteristika ovih ruževa ako pričamo generalno ali npr. jedan od ova dva ruža ima dosta bolju pigmentaciju od drugog. To ću vam kasnije objasniti.

Moja preporuka je da ruževe nanosite u DVA TANKA SLOJA! Nikako se nemojte truditi da u jednom sloju dobijete ravnomjerno nanešenu, savršenu boju. Nanesite jedan skroz tanak sloj, pustite minut dva da se osuši i nakon toga nanesite još jedan sloj! I još nešto, miris je jaaako lijep….

Trajnost je, moram priznati jako dobra! Jedino kada primjetim trag ruža su vruće šoljice čaja ili kafa, što je normalno, ostalo bez problema prežive! Recimo da svaka tri do četiri sata popravim ruž, što je u prosjeku dva puta u toku radnog dana! Više nego korektno…

Ipak, nakon tog radnog dana moje usne (sa čijom hidratacijom uglavnom nikada nemam problema) su baš dosta isušene!!! Zahtjevaju 10g dobrog balzama (po usni) i to uvijek obećam samoj sebi da Aura Absolute Matte ruževe sutra ujutru preskačem! :-) Ali to se rijetko kad desi!

Nijansa 610 (Vivid Feel)

Ovo je moj apsolutni favorit! Nijansa 610 ima jako dobru pigmentaciju i ovaj tonalitet mogu postići čak i u jednom sloju… Boja je predivna, iskoristiva jednako i za dan i za veče! Ovo je moje drugo pakovanje ovog ruža i pretpostavljam da vam je sada sve mnogo jasnije….

IMAG6259

IMAG6255

IMAG6265

Nijansa 618 (Dream Team)

Ovo je fina dnevna varijanta dosta lošije pigmentacije! Dva sloja su minumom ali nekada se odlučim i za treći! Malo sam se iznenadila, moram priznati, jer sam očekivala sa kojim sam se oduševila kada je nijansa 610 u pitanju. Ipak, ovo nije izuzetak i često se zna desiti da ista linija proizvoda jednog brenda ima ostupanja kada je kvalitet različitih nijansi u pitanju! Ono što je sigurno, ova nijansa je divna,  jako nosiva i vjerujem da ću ovaj ruž ipak potrošiti!

IMAG6246

IMAG6248

IMAG6254

Evo kako izgledaju nijanse izbliza… Divne su, ovo je nešto što bih mogla nositi veći dio godine! :-)

_DSC01882

Kako se skidaju sa usana? Pa teško…. Moje dvije micelarne vode im ne mogu skoro ništa!!! Ali Garnier maramice za skidanje šminke odrade posao!

Cijena ovih ruževa se razlikuje u Srbiji i BiH i kreće se u rasponu od 5-7 Eura! Rok trajanja ruža je dvije godine nakon otvaranja… Po meni, i previše jer 7 ml koliko ćete dobiti se relativno brzo potroši! Meni je to pošlo za rukom za neka 4 mjeseca! :-)

Malo sam se zanijela kada je fotografisanje ovih ruževa u pitanju! Evo još nekoliko sličica za kraj…

IMAG62295

IMAG6245

IMAG6266

IMAG6236

Sigurno ste probale Aura Absolute Matte ruževe, kakvi su vaši utisci?

Koja nijansa je vaš favorit?

Lp

Finalna ocjena

Pakovanje
10
Trajnost
10
Tekstura
10
Nanošenje
9
Pigmentacija
9

12 komentara

 1. Odusevljena sam ovim ruzevima…Zasad imam 3 nijanse, ali kad god odem negdje gdje ih mogu kupiti, kupim bar jos jednu :D Steta sto Aure nema na svakom koraku! :)

  1. I ja bih voljela da imaju više prodajnih mjesta! Htjela bih kupiti još barem dva, neku nude nijansu i jedan tamniji, trula višnja ili nešto na ljubičasto, pa ako imaš neki prijedlog, piši… :-) Hvala na komentaru

 2. Meni su ovi proizvodi odlični i stvarno ih volim, ali moram priznati da im je jedini nedostatak ne tolika pigmentiranost, pa im zbog toga niakko ne bih dala ocijenu 9 na tom polju, ali to je samo moje mišljenje :)

  1. Pa evo razmišljam… Ovo je neka zajednička ocjena za ove dvije nijasne, znači ostale nisam uzela u obzir (nisam ih ni testirala) a pošto je Vived Feel za 10+ ne bi bilo pravedno da im je zajednička ocjena bude recimo 7 ili 8 :-)
   Ne znam opet, 610 je dosta svijetlija nijansa pa mi nekako i malo lošija pigmentacija ima neko opravdanje.. Hm! :-)
   Hvala ti na sugestiji

 3. Ne znam koja mi je nijansa ljepsa.Do sada nisam probala ni jedan Aura ruz odnosno nisam probala niti jedan Aurin proizvod.Ali ove ruzeve vec odavno zelim imati…

  1. Njihove proizvode kupujem najčešće u Srbiji u Lilly drogerijama a u BiH je Aura dostupna u pojedinim apotekama (barem kada je o mom gradu riječ). Mislim da bi na njihovom zvaničnom sajtu trebao biti popis prodajnih mjesta u svim državama. Lp

Objavite komentar