MAKEUP REVOLUTION: ESSENTIAL MATTES PALETTE (recenzija)

January 19, 2016

Danas vam donosim novi post o brendu Makeup Revolution. Znate da jako volim njihove proizvode jer su prije svega odličnog kvaliteta, zatim jako su pristupačni i imaju veliki izbor proizvoda. Već sam pisala o jednoj paleti iz ove iste kolekcije, u pitanju je Essential Shimmers (ostaviću vam na kraju posta link za tu recenziju).  A sada, pogledajte kako izgleda ova ljepotica!!! U pitanju je Essential Mattes paleta!

IMAG6589

Sam naziv ove palete jasno govori da su u pitanju mat sjenila, za razliku od Essential Shimmers gdje su sva sjenila šimerasta!

Kombinacija ove dvije palete je sve što je jednoj djevojci potrebno što se sjenila tiče. Obožavam da ih kombinujem jer je su jako zahvalne nijanse i jako dobro se međusobno sjedinjuju! Dosta sličnih nijansi i različitih tekstura omogućava da kreirate na svojim očima sve što poželite!!!

IMAG6580 - Copy

IMAG6590

Na poleđini proizvoda se nalazi naljepnica na kojoj su jasno ispisane osnovne informacije: naziv, sastav, proizvođač, količina i rok upotrebe.

Standardno pakovanje sa transparentnim poklopcem nije luksuzno ali je dosta kvalitetno. To vam mogu potvrditi jer jednu ovakvu paletu imam baš dugo i nikada nisam imala problema sa njom!

Dvanaest mat sjenila u Essential Mattes paleti su raspoređena u prepoznatljive dugačke „linije“ tako da je paleta dosta široka. Ukupna količina od 14 g je više nego korektna. Uz paletu dobijate i dvostrani spužvasti aplikator koji nema baš nikakvu funkciju, ali ovu činjenicu ćemo zanemariti!!!

Evo kako izgledaju nijanse “izbliza”!!!

essential MUR

280054459

Nijanse u paleti se kreću od najsvjetlije boje slonove kosti, do najtamnije crne, a interesantna plava i dvije ljubičaste nijanse su tu razbiju “monotoniju” i odlične su za kombinovanje!

Sva Makeup Revolution sjenila se izuzetno lako blendaju i to je najveća prednost ovih paleta! Vrlo jednostavno se radi s njima tako da će i početnicima u šminkanju ovo biti vrlo lako!!!

Pigmentacija je dobra! Zamjerku imam samo na prve četiri nijanse, dok su ostale, one tamnije, dosta bolje pigmentovane!  Sjenila se truse vrlo malo, i to više svjetliji tonovi koji su mrvicu praškastije teksture od onih tamnih nijansi. Generalno, MUR sjenila se dosta sporo troše što znači da će vam jedna ovakva paleta baš trajati!

IMAG6585

IMAG6588

IMAG6586

IMAG6583

U Essential Mattes paleti imam i odličnu nijansu za obrve, to je  sivkasto-braonkasta nijansa (osma po redu) ali sam sigurna da će svaka djevojka uspjeti pronaći idealnu nijansu u ovoj paleti za svoje obrve jer je raspon svijetlo i tamno smeđih sjenila dosta dobar!

ZAKLJUČAK: Odličan omjer cijene i kvaliteta palete sa dvanaest neutralnih mat sjenila na jednom mjestu!!! Kvalitetna, pristupačna i praktična, odličan izbor nijansi koji omogućava lako kombinovanje sa drugim paletama/sjenilima u slučaju da volite malo sedefa ili šljokica na kapcima. Proizvod koji svaka djevojka mora imati jer su mat sjenila neohodna za kreiranje pristojnog makeup-a!

IMAG6582

Recenzija Essential Shimmers palete: http://www.mybeautycorner.ba/2015/08/01/makeup-revolution-essential-shimmers-palette/

*Ovu paletu možete naručiti preko FB stranice (LINK) ili Instagram profila (LINK).

 Takođe i svi ostali proizvodi brenda Makeup Revolution su dostupni preko ovih stranica (dostava moguća za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju)!

 Draga Eka je prelijepa profesionalna šminkerica i sigurna sam da ćete pored kvalitetne šminke dobiti i kvalitetan savjet! :-)

Volite li Makeup Revolution proizvode?

Lijep pozdrav…6 komentara

    1. Baš mi je drago, nadam se da ćeš biti zadovoljna jer je ja obožavam zaista i koristim je skoro svaki dan! Ima li nešto bolje od dobre mat palete!?
      Hvala na komentaru :-)

  1. Taman sam u potrazi za matt paletom te mi se ova čini dobra, ali mi trebaju roskaste nijanse, ali se u ovoj paleti slabo vide :/. Gledala sam i Flawless matte od MUR-a, ali je blogeri nisu baš nahvalili. Imaš li neku preporuku koju matt paletu da nabavim, a da nije preskupa, da je kvalitetna i da ima smeđe, bronze i roze nijanse? :)

    1. Makeup Revolution ima sasvim dobra sjenila (u odnosu na cijenu, čak i odlična) a izbor paleta je nevjerovatan. Na njihovom sajtu možeš pogledati cijelu ponudu i vidjeti da li ima nešto što bi ti odgovaralo. Od roskastih paleta ja jedino imam Naked3 (a i ona mi je previše :-)).

Objavite komentar