UPOREDNA RECENZIJA SVIH PRAJMERA KOJE TRENUTNO KORISTIM

December 23, 2015

Već dugo mi u skicama stoji ova recenzija ali nikako da je završim! Danas sam odlučila srediti ovaj post i objaviti ga jer mislim da ima dosta korisnih informacija koje možete dobiti. Prajmeri su sastavni dio mog svakodnevnog makeup-a i skoro uvijek su mi svi koje imam otvoreni i uporedo ih koristim baš iz razloga jer su dosta različiti!

ŠTA JE PRAJMER I ZA ŠTA SE KORISTI? Prajmer ili baza je podloga koja se koristi za pripremu kože prije šminkanja! Njegova osnovna uloga je da popuni sitne bore i linijice, proširene pore… Jednostavno da poravna i zagladi kožu te da makeup koji dolazi nakon toga ljepše „sjedne“ i duže traje! Osim onih koji se koriste za lice, odnosno pripremu kože za nanošenje tečne podloge, postoje i prajmeri/baze oči i usne!

IMAG3552

Krenućemo prvo od prajmera za lice. Trenutno ih imam četiri…

 1. AURA PRIMER T-ZONE

IMAG3553

Ovo je jedan od najnovijih Aurinih proizvoda, u pitanje je prajmer koji je namjenjen nama sa kmbinovanom i masnom kožom, odnosno problematičnom T-zonom! Ovaj proizvod već ima svoju recenziju, možete je pročitati OVDJE! Često posežem sa ovim prajmerom jer mi sasvim dobro kontroliše T-zonu koja se bez ovakvih proizvoda zasila kroz pola sata i makeup prosto sklizne (naročito u predjelu oko nosa i na sredini čela)! Imam zamjerku samo na pakovanje, naime proizvod je dosta rijedak i jako je teško kontrolisati količinu, jedna pristojno pakovanje sa pumpicom bi bilo ok!

 1. AURA PRIME ME!

IMAG3557

Ovaj proizvod meni ne radi ništa posebno, ne mogu reći da ne valja jer jednostavno nije namjenjen mom tipu kože! Ovo je prajmer koji je za vas sa suvom, eventualno normalnom kožom i ne previše izraženim porama! Trošim ga… I potrošiću ga sigurno ali kada mi treba postojan makeup duže vremena i matirano lice prije ću koristiti Aurin primer za T-zonu!

 1. GARNIER 5 SEC PERFECT BLUR

IMAG3555

Ovo je već dobro poznat prajmer koji je na tržištu dosta duže od već pomenutih. Garnijer prajmer je na bazi silikona što vam odmah govori da će zagladiti kožu jako dobro a on to i čini. Nisam pristalica svakodnevnog korišćenja ovakvih prajmera ali moram priznati da je blur efekat koji obećava ovaj prajmer itekako dobar!

 1. FLORMAR INVESIBLE PORES – PORE MINIMISER (INSTANT)

IMAG3558

Takođe prajmer na bazi silikona, potpuno providan koji poput Garniera jako dobro zagladi kožu. Istina, ne matira je ali dosta produžava trajanje šminke na licu i jako brzo se upija. Pisala sam recenziju i za ovaj proizvod, možete je pročitati OVDJE!

A sada pogledajte i sadržaj ovih tubica!

IMAG3567

IMAG3571

IMAG3575

Prelazimo na prajmere za sjenila… Trenutno su tu dva… A jedan obožavam!

IMAG3561

IMAG3566

 1. ESSENCE I LOVE STAGE

 

Poznat prajmer za koji su, kako mi se čini, mišljenja podjeljena. Ja sam prilično ravnodušna prema ovom proizvodu i koristim ga uglavnom kada vama radim swatcheve i recenzije nekih paleta. Po meni, prosječna baza, ništa posebno….  Ali nastavite sa čitanjem dalje…

 1. AVON EYESHADOW BASE

Ovo je najbolja baza za sjenila koju možete naći na našem tržištu!!! U vrijeme kada se pojavila ova baza u prodaji ja sam završavala svoje drugi pakovanje Artdeco baze (koja je takođe dobra) i odlučila se na rizik sa Avon Eyeshadow Base! Od tada smo u najozbiljijoj emotivnoj vezi!!!! Vjerujem da ste sve već probale Avonovu bazu ali ako niste… Odmah naručite svoj primjerak, nećete se razočarati! Sjenilo na mojim, inače masnim, kapcima sa ovom bazom traje doslovno cijeli dan!!!

To su prajmeri koje trenutno imam, probala sam čuveni Benefit koji je za nas sa proširenim porama fantastičan i sigurno ću tu kupovinu ponoviti (u malo većem pakovanju) iako je zaista skup. Pada mi na pamet i Nyx Shine Killer koji sam  skoro potrošila, odlično zagladi kožu ali nisam bila najzadovoljnija sa osnovnom svrhom ovog prajmera, a to je da drži pod kontrolom moju masnu T zonu (Aura Primer to mnogo bolje odradi)!

 

Jeste li probale neke od ovih baza?

Koji je vaš favorit?

 Lijep pozdrav

 

 4 komentara

 1. Obozavam Avon bazu. Nmea bolje. Moram onda da probam ovu Aurinu za masnu kozu. I ja sam pre Avona korisila Artdeco, ali je Avon bolja. Nyx za oci izmebegavati u sirokom luku. Bas je losa.

  1. Znači NYX baza nije dobra, nisam nikada ranije čula ništa o njoj ali je jesam par puta htjela naručiti… :-( Srećom, preskočih je! Hvala ti!
   Aurin prajmer probaj obavezno naročito ako imaš masniju T zonu, jako dobar proizvod!!!

 2. Imam oba Aurina i moram priznati da je ovaj noviji bolji, mada meni je i ovaj stari bio ok! :) Za Avon bazu se apsolutno slazem, obozavam je i nemam nameru da se razdvajam od nje :D <3

  1. Pa mi imamo iste favorite!!!!! Jeste ok prvi Aurin prajmer ali za mješovitu kožu ovaj novi je mnoooogo bolji! Avon baza je savršena!!!
   Hvala na komentaru!

Objavite komentar