Recenzija: Real Techniques STARTER SET

November 11, 2015

Čuveni Real Techniques kistovi su tema današnjeg posta i nadam se da ćete uživati u predstavljnju njih 5 koji čine dobro poznati STARTER SET!  Dugo već imam ove kistove i imate priliku vidjeti kako oni izgledaju danas, nakon dosta korištenja, pranja i sušenja… Samo ću vam za početak napomenuti da se radi o  četkicama odličnog kvaliteta, i nadam se da ćete se složiti, lijepog dizajna!

8

Kako što sam napomenula, STARTER SETU sadrži 5 kistova, i to:

 1. Base eyeshadow brush,
 2. Deluxe Crease brush,
 3. Accent brush,
 4. Pixel point eyeliner brush i
 5. Brow brush. 

Sve Real Techniques četke bilo da se prodaju u setu ili pojedinačno dolaze u kvalitetnoj plastičnoj ambalaži u kojoj je proizvod odlično zaštićen. Tu možete odmah dobiti sve informacije vezane za proizvod, za sestre Chapman, opis svih kistova pojedinačno te reklamu za You tube videe koji vam mogu pomoći oko načina korišćenja kistova (naročiti onih multifunkcionalnih).

7

Što se konkretno Starter seta tiče, uz same četke dolaze i posebna crna futrola, koju možete koristiti i kao stalak za kistove ali i staviti još nekoliko drugih četkica kada krenete na put. Sve ovo djeluje slatko, međutim moram napomenuti da kvalitet ove futrole nije baš najbolji, možda je interesantna u početku za korišćenje ali jednostavno to nije to! Koristila sam je možda dva ili tri puta…

2

20150623_174204AA

Sami kistovi imaju ljubičasto-plave ferule (različito izgledaju prilikom fotografisanja na dnevnom i vještačkom svjetlu) dok je donji dio crn i izrađen od gume. Zaista su prelijepi kao i svi Real Techniques kistovi! Ja sam veliki fan ovih četkica i ovakve izrade naročito kada su u pitanju ferule koje su jako dugačke i tako zahvalnije za održavanje! Kistovi iz Starter Set-a su malo kraći od drugih standardnih kistova za oči, zato je ovo pravi putni set!

A sada malo o svakoj četkici posebno, jer neke od njih to zaista zaslužuju.

Počinjemo sa voljenim Base eyeshadow brush

xxOvo je kist za sjenila koji jako često koristim, najčešće za nanošenje sjenila na pokretni dio kapka. Izvrstan kist, malo spljošten pri dnu gdje je i uži dok se pri krajevima blago širi. Odlično kupi proizvod a kako nije premekan lijepo radi sa i kremastim sjenilima (ja npr. nanosim Colour Tatoo Premanent taupe ovim kistom). Ako želim samo jedno sjenilo na kapku, ovim kistom bez problema nježno izblendam boju u pregibu kapka. Koristan, praktičan kist za svakodnevnu upotrebu.

Drugi na redu je Deluxe Crease Brush.

qOvo je moj omiljeni kist. Možete mu nači bezbroj namjena sve u zavisnosti od toga da li imate sitnije ili krupnije lice, kapke i sl. Meni je ovaj kist odličan za blendanje sjenila u pregibu kapka, čak sam i ja pomislila da je prevelik za tu namjenu, ali nije. Savršeno sjedini sjenila i u dva poteza konturiše pregib kapka, mekan je i nježan. Jako kvalitetan. Ovaj kist ponekad koristim i za utapkavanje korektora ispod očiju, konturisanje nosa i nanošenje highlightera na jagodice i iznad usana. Deluxe Crease Brush traži istraživanje i slobodno se upustite u eksperimente jer je multifunkcionalanlnost njegova najbolja karakteristika.

Brow Brush je kist za popunjavanje obrva. Barem je tako navedeno na ambalaži :-)

starter-set-full-01ddNikada veći kist za ovu namjenu nisam vidjela! Nije da je nemoguće popuniti obrve s njim, da se razumijemo, ali imam kistove sa kojima to malo brže i lakše odradim. Međutim, kvalitet kista nije upitan, odličan je, kose sječen i malo je deblji i čvršći od nekih sličnih kistova drugih proizvođača. Ja sam mu ipak nakon dužeg testiranja našla odličnu namjenu, korisim ga da nanesem mat crno ili tamno braon sjenilo uz rub trepavica jer za dnevni makeup nikada ne koristim eyeliner. Odlično odradi ovaj posao!!!

Accent Brush je namjenjen za obradu svih sitnih detalja oko očiju.

starter-set-full-01ššPraktičan, jako upotrebljiv. Nisam imala ni jedan ovako malen kist u kolekciji i sada znam šta mi je hvalilo. Jako kratka vlakna, srednje gistine omogućavaju da sa ovim kistom obradite i najsitnije detalje oko uglova očiju i trepavica. Odličan je za razmazivanje olovke ili sjenila uz rub donjih trepavica. Lijepo nanese i highlighter u ugao oka. Accent Brush korisrtim za korektor za sve one sitne nepravilnosti  oko nosa i ruba kose koje često znam imati na licu. Interesantan kist.

Pixel-Point Eyeliner Brush je namijenjen za nanošenje eyeliner-a!

starter-set-full-01hh

Ovo je neupotrebljiv kist, nažalost iako sam mislila da ne postoji kist kojem ne mogu naći barem jednu namjenu prevarila sam se. Nema svrhe ni objašnjavati da je kist predebeo za eyeliner. Prava šteta mada s obzirom na sve fantastične karakteristike prethodna četiri kista, zanemarljiv gubitak.

I još malo sličica:

3

20150623_174230AA

5

3

4

BeFunky Collage

ZAKLJUČAK: Odličan kvalitet ovih kistova za koji u suštini vrijedi dati negdje oko 20 Eura, koliko sam ga ja otprilike platila prije 7-8 mjeseci! Dlačice ne otpadaju ni prilikom korištenja ni prilikom pranja kistova. Oblik svih četkica je identičan obliku koji su imali kada sam ih kupila. Iskreno, idealno bi bilo da se ovi kistovi mogu pojedinačno kupiti jer je skor 3 od 5, pa bi vam svakako preporučila Base eyeshadow brush, Deluxe Crease Brush i Accent Brush. Ako ovako postavimo situaciju, ja sam za svaku četkicu dala skoro 7 Eura, što i nije baš jeftino! Na pet četkica je situacija malo sretnija, svaka košta oko 4 Eura! :-)

Da li vam se sviđa ovaj set četkica za oči?

Volite li Real Techniqes četkice?

Lp3 komentara

 1. Iskreo obožavam njihove četkice kvalitetne su veoma. Uvek prolazim pored ovog seta i kažem sebi uzeću ga kad tad i nkada se to nije dogodilo, ali definitvno ću morati da ga pokupim u skorije vreme! Super post btw! :)

  1. Hvala ti! I ja sam počela kupovati RT od četki za lice i tek nekada kasnije se odlučila za kupovinu ovog seta!!!
   Lijep pozdrav

Objavite komentar