RECENZIJA: MAYBELLINE COLOR DRAMA ruževi u olovci

November 3, 2015

Maybelline je pod svojom linijom COLORAMA na tržište izbacio interesantne olovke za usne koje su ujedno i ruževi. Sigurno znate da su ovakvi proizvodi moja opsesija u zadnje vrijeme, vidjeli smo šta nude Golden Rose Matte Lipstics ruževi u olovci, a sada da vidimo šta nam nudi Maybelline!!!

Cijena i ovih ruževa u olovci je pristupačna, izgledaju interesantno i još prije par mjeseci sam odlučila da kupim dvije nijanse i da ih probam. Inače se cijela linija sastoji od deset različitih nijansi i zaista nije lako odlučiti se samo za jednu!

IMAG1007

Na sreću sačuvala sam fotografije novih olovaka jer su one sada duplo manje, naime troše se prilično brzo ali se lijepo zarezuju i nećete imati problema za lomljenjem vrha i sl.

Danas ću vam predstaviti dvije nijanse koje su po teksturi različite pa ćete tako moći steći neku uopštenu sliku i o cijeloj liniji.

IMAG1012

BeFunky Collage99

IMAG1018

MINIMALIST, nijansa pod brojem 140, je moj favorit. Divna šimerasta boja je nešto između nude i pink nijanse i pristaje apsolutno svima. Odlična dnevna varijanta!

LOVE MY PINK, nijansa pod brojem 130, je prava pink nijansa koja je na usnama dosta intenzivnija nego što je to na samoj olovci vidljivo! Ipak postoje testeri pa vam predlažem da prvo isprobate svaku nijasu prije nego što je kupite. Ovo je boja koja je idealna za ljeto i za preplanuli ten! Jako lijepo miriše za razliku od Minimalist koja nema neki poseban miris.

IMAG101615

Olovke nisu kremaste kao ruževi, prije bih rekla da je nešto između obične olovke za usne i ruža. Međutim kako je sama olovka dosta debela, jako je jednostavna za korišćenje, lijepo se razmazuje i u jednom potezu prekrije usne bez problema.

Postojanost nije fantastična ali će ravnomjerno spasti sa usnama. U mom slučaju postojanost je oko sat, najviše dva!

IMAG1020

IMAG1026

Pigmentacija Maybelline Color Drama olovaka je dosta dobra, u mom slučaju Love my Pink je savršeno pigmentovana dok je za nijansu lošija Minimalist ali to je zbog toga što ima dosta sitnog šimera u sebi pa je odmah i tekstura drugačija, dosta je suvlja i tvrđa! Inače, samo ova nijansa ima takvu teksturu, sve ostale su iste, imaju nježan satenski finiš i kremaste su!

IMAG1010

IMAG1008

ZAKLJUČAK: Ono što je problem je da se prilično brzo troše te da je nakon tri do četiri nanošenja morate zarezati a nisu nešto dugačke, tako da… U svakom slučaju, za ovu cijenu dobijate adekvatan kvalitet i tu nema greške! Ja volim ovakve proizvode najviše zbog dobre pigmentacije i lakog nanošenja jer se mogu popraviti doslovno za sekund!!! 

Cijena: oko 2,5 Eura

Jeste li probale ove olovke za usne?

Sigurna sam da ih možete naći i na akcijama za još nižu cijenu pa obavezno zgrabite jednu za svaki slučaj! :-)

Lijep pozdrav

.5 komentara

  1. Meni su malo isusivale usta tako da ih nikako ne bih preporucila osobama koje imaju problem sa suvim usnama :) Boje su divne, cena fantasticna i slazem se da se uz cenu dobije i adekvatan proizvod :) <3

    1. To je ipak linia maaalo jefitinijih i možda malo manje kvalitetnih Maybelline proizvoda ali i cijene su realne, tako da moramo biti zadovoljne! :-)

    1. Slažemo se, baš mi je drago… Ima vrlina i mana ali opet jako je zahvalan pa sam ljubomorna na tu tvoju treću nijansu, jer ja imam dvije…. :-)
      Pozdrav

Objavite komentar