REVIEW: TOO FACED NATURAL EYES palette

September 6, 2015

Konačno!!! Prva recenzija za jedan TOO FACED proizvod i  sa razlogom jedna predivna paleta sjenila pod nazivom NATURAL EYES! Moram naglasiti da se radi o originalnoj paleta i da ako ne vodite računa možete vrlo lako kupiti kopiju koja izgleda vrlo uvjerljivo na prvi pogled ali radi se o ogromnoj razlici kada je kvalitet u pitanju ( i cijena, da se ne lažemo).

IMAG0557

Na početki bih ipak naglasila da mislim da je količina novca koju je potrebno izdvojiti, za ovu malu paleticu, zaista velika. Po mom mišljenju, paleta sjenila je jedan od onih proizvoda koji se možete kupiti za dosta manje novca a da kvalitet i dalje bude na dosta dobrom nivou. Uvijek je bitno odrediti prioritete (prema ličnim potrebama i mogućnostima) šta je to u šta treba uložiti veći novac (dobra krema za lice, prajmer, tečni puder…) a za šta ipak ne moramo previše štedeti!

IMAG0530

IMAG0537

Ali dobro… evo mog mišljenja pa ćete na kraju i same prosuditi da li vam nešto ovako zaista treba ili ne!

Paleta dolazi u tankoj kartonskoj kutijici koja je urađena u istom stilu kao i sama paleta. Sve je nježno, suptilno i elegantno.

Sama paleta dolazi u limenoj kutijici koja je kvalitetna i praktična te jako lijepo odrađena. Ovo je paleta za putovanja, malo kompaktno pakovanje sa neutralnim nijansama je sve što vam može zatrebati na putu a u neseseru vam neće zauzeti puno mjesta!

Unutra se nalazi ukupno devet sjenila, jedno ogledalo i interesantna knjižica How To Glamour Guide sa uputstvima i primjerima kako kreirati koji izgled (Classic, Day i Fashion).

IMAG0545

 

IMAG0528

Što se gramaže tiče, tri sjenila imaju po 2 g (Heaven, Silk Teddy i Nuid) dok ostalih šest imaju po 0,9 g. Paleta je osmišljana tako da su tri prva sjenila u redovima bazne boje koje se koriste preko cijelog kapka te su iz tog razloga i više nego duplo veća.

IMAG0553

Pokušaću vam opisati svaku nijansu, redom sa lijeva na desno:

Prvi red: DAY

1

HEAVEN je nježna mat bež nijansa, koju osim kao baznu sjenu za dnevnu varijantu možete koristiti kao highlighter u uglovima očiju i ispod obrva. Sljedeća je CASHMERE BUNNY, mat srednje smeđa nijansa, jako lijepa boja i prava je šteta što je ima tako malo. Na kraju dolazi SEXSPRESSO, mat tamno smeđa nijansa. Odlična boja, jako dobro pigmentovana, idealna za spoljašnji ugao oka.

Drugi red: CLASSIC

2

SILK TEDDY je šimerasta boja šampanjca, takođe odličan highlighter i jako iskoristiva nijansa. Druga je PUSH-UP koja je bronzana nijansa i takođe je šimerasta. Ima divan finiš i jako dobro izgleda na očima. Posljednja EROTICA je hladna braon nijansa, ona je ujedno i jedina koja se malo trusi.

Treći red: FASHION

3

 

NUDIE je hladna mat taupe nijansa, sivkаsto-smeđa koja je savršena za kombinovanje sa bilo kojom drugom tamnijom nijansom iz palete, odlična nijansa koju obožavam! HONEY POT je šimerasta zlatna nijansa koja diže cjelokupan make-up. Ima jako lijepu nježnu teksturu i odlično ude uz CHOCOLATE MARTINI. Ovo je intenzivna zlatno-smeđa nijansa sa malo zlatnog šimera, nazvala bih je Esspreso!

IMAG0552

Tekstura sjenila je predivna, na dodir su glatka i mekana a prilikom apliciranja generalno se ne truse (osim nijanse Erotica) ali to opet dosta zavisi od četkice sa kojom kupite sjenilo.

Postojanost sjenila na očima je fantastična, izdrže cijeli dan na kapcima bez problema. Ja uvijek koristim bazu ali to je zbog problema sa masnim kapcima, ako nemate taj problem baza vam neće ni trebati!

Pigmentacija je odlična i to ćete vidjeti na slikama, aplicirala sam sjenilo u samo jednom sloju i bez baze! Nema velike razlike u pigmentaciji između različitih nijansi čaki one mat imaju dosta pigmenta i ostavljaju odličan trag.

22

33

ZAKLJUČAK: Jako dobra neutralna paleta. Zadovoljna sam kvalitetom sjenila, pigmentacijom i trajnosti samog proizvoda na kapcima ali, da se razumijemo, od svega ovoga nećete pasti u nesvjest! Ono što je po meni najveća (možda i jedina) mana je cijena. Mislim da je preskupa te da nije neophodna! Ali ako imate malo više novca i želite nešto ovako, nećete se pokajati ako kupite Too Faced Natural Eyes paletu. Takođe, ako imate problema sa grižom savjesti lako možete pronaći nešto takođe dobro ali dosta jeftinije!

DOSTUPNOST: SEPHORA

CIJENA, prava sitnica: 4.920,00 din (oko 42 Eura)

 

Da li vam se sviđa Too Faced Natural Eyes paleta?

Mislite li da vrijedi uložiti novac u nešto ovako?

Lijep pozdrav!

 9 komentara

  1. Nijanse koje se nalaze u paleti su baš one koje volim, a kao što si navela paleta ne zauzima mnogo prostora pa baš dobro dođe za putovanja. Plus, nijanse se lako kombinuju :)

Objavite komentar