REVIEW: MAYBELLINE MASTER SCULPT

August 5, 2015

Kompanija Maybelline je lansirala novi proizvod na tržište pod nazivom Master Sculpt. U pitanju je puder za konturisanje lica koji dolazi u dvije nijanse: 01 light medium i 02 medium dark.

20150725_154754

Konturisanje lica je jedan od novijih trendova u svijetu makeup-a koji je zaludio cijeli beauty svijet. Ja sam veliki ljubitelj isticanja kontura lica i u vječitoj sam potrazi za dobrim proizvodina ovakve vrste. Do skoro je nemoguće bilo pronaći kvalitetan proizvod u nekom drogerijskom cjenovnom rangu, svi su bili jako skupi i uglavnom smo ih nabavljali on-line. U zadnje vrijeme su se desile neke promjene na tom platu, a najnovija je upravo Master Sculpt.

20150725_154828

Prvo da vidimo sta kaže Maybelline na svom zvaničnom sajtu:

Konturiranje lica će istaknuti tvoje crte lica, a posebno jagodične kosti koje će dati tvome licu sasvim novu dimenziju. Konturisanje se isto tako koristi i za prividno sužavanje izgleda lica. Pakovanje uključuje praktično ogledalo i 2 u 1 četkicu.

KORAK 1 – KONTURISANJE: Za konturisanje koristi tamniju mat nijansu pudera kako bi se naglasio željeni dio lica. Četkicom nanesi puder ispod jagodične kosti, uz rub kose, sa strane nosa, ispod brade i uzduž linije čeljusti.

KORAK 2 – HIGHLIGHTING: Svijetliju nijansu pudera koristi za posvjetljivanje određenih dijelova lica te za postizanje blistavog izgleda. Prstima ili četkicom svijetliju nijansu pudera nanesi na vrh jagodica, sredinu čela i nosa, kao i iznad gornje usne.

KORAK 3 – BLENDANJE: Za savršen i potpun izgled, važno je dobro sve izblendati.

20150725_155151

Proizvod koji ja imam je u nijansi 01 light medium i ne odgovara mi sada u toku ljetnih mjeseci dok sam baš tamna, ali sam ga uspjela istestirati prije godišnjeg odmora ali na žalost nisam stigla ranije da vam napišem post.

Pakovanje proizvoda je korektno, ne mogu reći da je nešto posebno lijepo, jeste jednostavno i to je ok ali se moglo malo više poraditi na tome. Kvalitet ambalaže je dobar, plastika je čvrsta, transparentna na poklopcu i to je za mene uvijek plus. Samo pakovanje se sastoji od dva dijela, u prvom je sam proizvod a u drugom dijelu koji se nalazi ispod je veliko ogledalo i četkica za konturisanje.

20150725_155032

20150725_155327

Moram priznati da je četkica najveće iznenađenje a naročito činjenica da je iskoristiva. Mislim da je ovo prva četkica koju sam dobila uz neku proizvod da je koristim. Nije nikakvo savršenstvo da se razumijemo, ima dosta čvrste dlačice i baš zato je jako interesantno nanijeti proizvod sa njom (izvići linije- konture) a onda sa nekom drugom, mekšom četkom, sve lijepo izblendati.

Proizvod je podijeljen na dva dijela od čega je 1/3 highlighter a 2/3 proizvoda čini puder za konturisanje. On je mat, ima hladan podton i nema ništa narandžasto u sebi a highlighter ima sitne svjetlucave čestice koje su suptilne i lijepo se presijavaju na licu.

Postojanost proizvoda na licu je odlična, ja sam proizvod nanosila svako ujutru a šminku skidala oko 17-18 h a nekada i kasnije i proizvod se nije micao sa lica, intenzitet kontura kao i highlightera je bio isti.

20150725_155006

Način na koji ja koristim ovaj proizvod je sljedeći: Konturišem samo dio ispod jagodične kosti i liniju čeljusti ali tako da na taj dio stavljam vrlo malo proizvoda uglavnom samo ono što na četki ostane nakon blendanja linije ispog jagodične kosti.

Highlighter koristim uvijek iznad jagodične kosti, rijeđe ispod obrva, u uglovima oka i iznad usana.

Ovo je način konurisanja koji prividno izdužuje lice a to je efekat koji ja želim da napravim. Imam jako usko čelo i zato ga nikada ne konurišem a jako masnu T-zonu te zato ne koristim hightlighter na ovom dijelu (priroda se za to kod mene sama pobrinula, prosijam za pola sata) :-) .

20150725_155415

ZAKLJUČAK: Odličan drogerijski proizvod za konturisanje lica. Takođe odnos cijene i kvaliteta je jako dobar i u svakom slučaju se isplati uložiti novac u jedan Master Sculpt. Ako volite da se igrate sa ovakvim proizvodima, uživaćete sigurno!

Cijena: oko 18 KM ( 9 Eura )

Da li vam se sviđa ovaj proizvod?

Namjeravate li da ga kupite?

Lijep pozdrav….9 komentara

 1. Izgleda mi savrseno. Obozavam ovakva pakovaja, mada cetkice koje dolaze uz proizvod ne koristim ali pakovanjce mi je prelepo. Nameravam ga kupiti :))

  1. Ni ja nikada ne koristim te četkice, nekada ih ne uspijem sačuvati ni za fotografisanje :-) Ali ova nije za bacanje :-)
   Hvala na komentaru

 2. Mislim da ovaj duo još nije stigao u Srbiju ili ga barem ja nisam još videla :).Jako lepo izgleda a i cena mu je sasvim prihvatljiva.U svakom slučaju proizvoda za konturisanje,bronzera i hajlajtera nikad dosta ;).

  1. Slažem se sa tobom, u mom slučaju i rumenila :-) Ne znam da li je stigao u Srbiju, mislim da se u Hrvatskoj i BiH nalazi u prodaji od kraja proljeća!
   Hvala na komentaru

  1. Zavisi od četkice sa kojom ga nanosiš! Ako je grublja (kako ona koja dođe uz proizvod) mora se trusiti ali ja ga npr. koristim sa NARS četkom ili Blush Fan 305 i ne trusi se! Probaj da promijeniš četku, ako se puno trusi to znači i da će se mnogo brže trošiti, a Master Sculpt je zaista odličan :-( Hvala na komentaru

Objavite komentar