NEW IN: Real Techniques Sculpting brush- recenzija

July 3, 2015

Znate koliko volim Real Techniques četke za šminkanje. Obožavam multifunkcionalnost koju vam svaka njihova četka pruža jer jednostavno možete da se igrate sa njima i da im u skladu sa svojim potrebama i navikama date više namjena. Nekoliko Real Techniques su moji apsolutni favoriti i njih zaista svakodnevno koristim.

Danas želim sa vama podijeliti svoje iskustvo sa jednim njihovim novijim proizvodom- u pitanju je Sculpting brush.

Kao i ostale Real Techniques četke i ova je upakovana u posebnu providnu plastičnu ambalažu na kojoj su sve informaciji o proizvodu. Ova četka nije dio nekog seta- znači kupuje se pojedinačno, što je po mom mišljenju uvijek prednost kod ovakvih brendova.

      14-pp-0164-dgr12_sculpting-full22222            20150623_171847AA

Sculpting brush je matalik ružičasta četka, prelijepo izgleda i odlično leži u ruci. Na dnu je šira tako da može samostalno stajati ( sjajna ideja ).

Četka je sintetička, prilično je gusta i široka. Vrh je koso sječen tako da savršeno liježe na lice što je prilagođeno namjeni za koju je dizajnirana. Odlično radi i sa tečnim i sa proizvodima u prahu/ kamenu, jako dobro kupi proizvod i nanosi na lice ali ono što je najbitnije- ova četka oba proizvoda jako lijepo izblenda.

Sculpting brush je osim za konturisanja lica (ispod jagodičnih kostiju) namjenjena i za nanošenje bronzera i rumenila. Možda ja nisam ljubitelj ovakvih četki za rumenila ali bronzer sam nanosila sa njom i odlično odradi ovaj posao.

20150623_171506AA

20150623_171536AA

20150623_171634AA

Kvalitetna je, nisam imala nikakvih problema kao uostalom ni sa jednom Real Techiques četkom, ne gube dlačice i ne mjenjaju oblik nakon pranja. Jedino što morate znati je da se ovakav tip četke malo teže pere i duži suši zbog jako gustih i kraćih dlačica ali to je zanemarljiv “problem”.

Dugo sam bila u potrazi za jednom ovakvom četkom za konture i uvijek sam nalazila neke slične  koje su polovično vršile svoj posao jer su bile ili premekane ili preduge ili su dobro nanosile proizvod ali nisu mogle lijepo da ga izblendaju na licu!

Ja svakodnevno konturišem određene dijelove lica, naravno jako nježno, ali imam takav oblik lica koji zahtjeva sjenčenje nekih dijelova ( dio na obrazima ispod jagodične kosti, slijepoočnice i dio ispod vilične kosti koji spojim konturom u obliku broja 3). Znači konturama prividno sužavam okruglo lice dok čelo, nos i bradu ostavljam za nijansu-dvije svjetlije.

I za kraj, u skladu sa mojim istraživačkim sposobnostima, sasvim slučajno sam ovoj četki otkrila još jednu namjenu. Naime, nanijela sam podlogu- tečni puder sa njom i oduševila se. Predpostavila sam da bi to mogla dobro da odradi zbog dužine dlačica i gustine ali efekat koji je ostavila na kraju je bio savršen. Dobila sam odličnu pokrivnost, divno sjedinjem proizvod sa kožom, izblendan… Morate probati ovu četku zaista!!!

20150623_171449AA

20150623_171726AA

20150623_171428AA

Sculpting brush sam naručila preko sajta www.realtechniques.rs i stigla mi je nakon dvije sedmice na adresu (ne znam da li se za svaku narudžbu čeka toliko ali ja sam dobila informaciju da je nisu imali trenutno na stanju i da je to razlog).

Cijena: 1.408,00 din ( oko 12 Eura)

Volite li Real Techniques četke za šminkanje?

Jeste li probale Sculpting brush?

Lp2 komentara

  1. Imam RT Powder Brush,odlična je.Savršeno nanosi i kameni i puder u prahu,stvarno sam oduševljena.Ova četka mi deluje primamljivo,videla sam po blogovima da dolazi i u sklopu seta,koji mi je u suštini nepotreban,tako da ću je i ja kupiti u single varijanti :).

    1. Sto se RT cetki tice ja sam uvijek bolje prolazila kada sam ih kupovala pojedinacno! Slazem se sa tobom za Powder brush, odlicna je!!! Pozdrav

Objavite komentar