FAVORITES: Proizvodi koje morate probati ako imate kombinovanu/mješovitu kožu

May 25, 2015

Danas vam donosim 12 proizvoda koji zaista “rade svoj posao” i vrijedni su pažnje svakoga ko ima problema sa kombinovanom/mješovitom kožom. Ovakav tip kože je jako teško njegovati jer nepomirljivi dijelovi kože vašeg lica (masni-suvi-normalni) različito reaguju na isti proizvod. Od puberteta pa do danas, tip moje kože je isti, mijenjala se jedino rutina shodno trenutnim potrebama kože i naravno godinama. Vremenom, pojavljivali su se prozvodi koji su zaista dobri (u moru onih koji ne vrijede baš ništa) i oni kojima sam već jako dugo vjerna. Danas,  želim da ih podijelim sa vama!!!

tipovi kože

Jednostavno sam ispisala listu  (po abecednom redu) jer sam sa svakim od ovih proizvoda jako zadovoljna. Nešto ste sigurno probale, a nešto niste, pa da vidimo….

88

BeFunky Collage6

  1. AKTIVNI KISEONIK u spreju ( cijena oko 5 Eura )

Ovo je odlična zamjena za termalnu vodu, meni lično bolja varijanta jer koristim aktivni kiseonik sa čajnim drvetom koji čisti i dezinfikuje, uništava bakterije, gljivice i viruse. Proizvod ima 200ml i koristim ga jednom dnevno nakon skidanja šminke i umivanja lica a prije nanošenja noćne kreme. Aktivni kiseonik možete koristiti i za tijelo (leđa, dekolte), nakon depilacije, uboda insekta, sunčanja, kod rana i posjekotina (npr. kod djece odličan je jer NE PEČE).

  1. AVON baza za sijenke ( cijena oko 3 Eura)

Masna koža = masni kapci, barem u mom slučaju, dobra baza za sjenke je nezaobilazna, moja preporuka ide Avonovoj. Odličan proizvod, pristupačan, dugo traje!

  1. EUCERIN DermoPURIFYER korektor ( cijena oko 8 Eura)

Ovo je korektor koji koristim za prekrivanje i isušivanje bubuljica, jedini ovakav proizvod koji na mojoj koži radi svoj posao. Cover stick ima 2,5 g i skoro godinu dana ga koristim, sporo se troši! Preporuka! Pisala sam i recenziju za ova proizvod, možete je pročitati OVDJE!

  1. FREEMAN MINT & LEMON CLAY MASK- maska za lice ( cijena oko 4 Eura)

Ovo je po meni najbolja maska za lice, pakovanje od 175 ml će vam trajati cijelu vječnost ( ja ovakve maske stavljam samo na T zonu, dok one za hidrataciju nanosim na cijelo lice). Skuplja pore, dubinski očisti kožu. Više o ovoj, i još dvije Freeman maske pročitajte OVDJE!

  1. LOREAL SUBLIME FRESH pjena za umivanje / skidanje šminke ( oko 4,5 Eura)

Jako volim pjene za čišćenje lica i sve sa naših tržišta sam probala, ova pjena ne da savršeno očisti moje lice nego i sva šminka nestaje sa lica u trenu! Zaista fantastičan proizvod, ja više ništa ne testiram, ovo mi je peta ili šesta bočica. Morate je probati.

  1. MANHATTAN tečni puder ( cijena oko 5,5 Eura)

Ovo je moje najnovije otkriće što se tiče pudera za mjesšovitu imasnu kožu lica, zaslužuje posebnu recenziju koja će ići sigurno uskoro. Vrijedi zaista mnogo više od novca koji ćete izdvojiti!

  1. NYX blotting paper-papirići za matiranje (cijena oko 4,5 Eura)

Jako korisna stvar za matiranje tokom dana ( prije nego se želite matirati našminkani obavezno prvo pokupite masnoću ovim papirićima pa posegnite za puderom u kamenu/prahu). I Essence, Aura i Ofiflame imaju ovaj proizvod u svojoj ponudi ali daleko najbolji su ovi od Nyx-a!

  1. PAESE transparentni puder u prahu od bambusa ( cijena oko 13 Eura )

Ovo je najbolji (bijeli) puder u prahu za svakodnevnu upotrebu, idealan za nošenje u torbici, jako lijepo pakovanje (brend PAESE naručujem preko makeupplaza.rs). Sa ovim puderom moja koža je matirana 4 do 5 sati, što je zaista fantastičano! Ovo je inače i veganski proizvod!

  1. RIMMEL STAY MATTE puder u kamenu ( cijena oko 3,5 Eura)

Ovo je čuveni puder u kamenu, najbolji od svih jeftinijih (ako takvih ima) i nekih mnooogo skupljih pudera. Jedina mana, ambalaža, koristim ga svakodnevno i svaki put kada kada ga koristim pomislim “hoće li se ikada Rimmel smilovati da mu da pakovanje koje zaslužuje”!

  1. VICHY DERMABLEND tečni puder- može se koristiti i kao korektor (cijena oko 16 Eura)

Ovo je puder kojem sam bila vjerna godinama, sada ga češće koristim kao korektor. Odlličan proizvod sa najvećom pokrivnom moći ubjedljivo.

  1. NYX SHINE KILLER baza za make up ( cijena oko 12 Eura)

Dobra podloga za make up, skoro sam potrošila tubicu ovog proizvoda i sada koristim neke druge, neke su dobre neke malo manje, ali ja se vraćam ovoj bazi što prije. Ova baza može da iznese make up 5-6 sati bez korekcije!

  1. VICHY NORMADERM ANTI- AGE krema za lice ( cijena oko 17 Eura)

Najnovije otkriće što se krema za njegu mješovite kože u nekim godinama tiče. Jako dobar proizvod, o njemu sam vam dosta rekla u recenziji koju možete pročitati OVDJE! Topla preporuka!

Imate li svoje favorite među ovih 12 veličanstvenih?

Koji su vaši omiljeni proizvodi za mješovitu kožu?

Lijep pozdravObjavite komentar