KLORANE: Linija proizvoda za kosu sa ekstraktom zobi

December 24, 2018

DSC_0030

Zob je žitarica iz porodice Polaceae koja se uzgaja širom Europe i u Sjevernoj Americi, na područjima sa umjerenom klimom. Vrlo bogata aktivnim  supstancama, posebno mineralnim solima, elementima u tragovima, polisaharidima, trigliceridima i aminokiselinama koje štite i uravnotežuju kosu i vlasište.

Zob se tradicionalno upotrebljava zbog svojih omekšavajućih i zaštitnih svojstava. Istraživači Klorane laboratorija su za uzgoj odabrali prolećnu vrstu Avena sativa L. zbog visokog sadržaja masti i vitamina. Uzgaja se na jugozapadu Francuske, postupcima koji poštuju ekosistem okoline. Kvalitet uzgajenih biljaka kontroliše se u skladu sa Klorane Phytofilière®  standardima kvaliteta, prikupljaju se samo zrela zrna, odvajaju se i suše a zatim se iz njih ekstrakuje mlijeko, bogato aktivnim sastojcima.

Filozofija Laboratorije Klorane zasniva se na strasti prema prirodi i biljnom svetu, a biljke su glavni predmet njihovih istraživanja i izvor aktivnih materija za kozmetičke preparate. Klorane proizvodi nisu testirani na životinjama, dermatološki su ispitani i potpuno sigurni za svakodnevnu upotrebu.

Sve ovo je i više nego dovoljno da poželite da probate jedan ovakav proizvod koji je prije svega izuzetno kvalitetan i siguran za čestu upotrebu. Klorane je brend u koji zaista vrijedi uložiti.

DSC_0012

Klorane šampon sa zobenim mlijekom je namjenjen svim tipovima kose. Omekšava i štiti kosu, poštujući prirodnu ravnotežu vlasišta. Dermatološki je testiran i bez parabena, ovaj šampon je dovoljno blag, čak i za djecu.

Šampon dolazi u jednostavnoj kvalitetnoj ambalaži koja omogućava jednostavnu upotrebu i lagano doziranje proizvoda. Sama tekstura šampona je nešto rijeđa, bez posebnog mirisa i boje. Odlično pjeni, jako dobro pere kosu i lagano se ispira. Ne bih ga preporučila za jako masnu kosu (iako sam ga probala ali mi je žao da potrošim preveliku količinu na tri šamponiranja jer je moje vlasište zaista jako masno a pritom je i kosa dosta duga). To je glavni razlog zašto sam šampon i regenerator namjenila svojoj kćerkici koja ima 9 godina. I znate šta, donijela sam pravu odluku. Ovo je proizvod koji je idealan za često pranje prirodne kose sa osjetljivim vlasištem kakvo je dječije. Sjajan proizvod za tu namjenu, bar je u Dunjinom slučaju tako.

DSC_0034

Klorane regenerator na bazi zobenog mlijeka je savršena dopuna šamponu iz iste linije. Radi odličan posao, nježan je a bogat sjajnim sastojcima koji njeguju i hrane kosu. Kosa se raščešljava bez ikakvih problema, mekana je i sjajna a to je sve što jedna djevojčica (i njena) mama trebaju. Sve preporuku za ova dva proizvoda ukoliko imate klinceze koji trebaju kvalitetan proizvod za često pranje i njegu kose.


DSC_0016

A sada nešto za mene…

Klorane suvi šamponi su nastali još 1972. godine kada se na tržištu pojavio prvi proizvod ove vrste. Još davno su Klorane suhi šamponi dobili kultni status u apotekama prvenstveno zahvaljujući kvalitetu, odličnim tehnološkim svojstvima i izvornoj formuli. Da je to tako, potvrđuje i podatak da se danas u svijetu proda jedan takav šampon svakih 30 sekundi.

Klorane šampon za suho pranje sadrži ekstrakt zobi sa omekšavajućim i zaštitnim učinkom. Posebno usitnjeni skrobni sastojci iz ekstrakta zobi vrlo su snažne moci upijanja masnoca i ciste vlasište bez pranja.

Pet prednosti KLORANE suvog šampona sa zobenim mlekom: čisti kosu bez vode za 2 minuta, smanjuje učestalost upotrebe tečnih šampona, idealan na putovanjima,  povećava volumen kose, čini frizuru postojanom.

E sad, pošto sam se već pohvalila izrazito masnim tjemenom, posljedica tog problema jer previše često pranje kose koje sam počela da praktikuje zadnjim mjesec ili dva. Doslovno sam svaki drugi morala prati kosu i jako sam se obradovala kada sam vidjela ovaj suvi šampon u PR paketu. Koristila sam ga proteklih mjesec jednom do dvaa puta sedmično, odnosno taj drugi dan nakon pranja kose i uspjela sam prolongirati upotrebu tečnih šampona sa dva na tri dana a da budem iskrena (ukoliko dočekam vikend) i na četiri. To je ogroman uspjeh! Radim posao koji zahtjeva svakodnevnu komukaciju sa strankama i ne mogu dozvoliti da mi kosa nije sređena i čista svaki dan i presretna sam što mi je Klorane vratio povjerenje u suve šampone jer na našem tržištu definitivno nisam mogla pronaći dovoljno dobar proizvod.

DSC_0017

DSC_0032

DSC_0020

Sve Klorane proizvode možete kupiti on line u @afarm_ljekarne ili u njihovim apotekama u Širokom Brijegu (Stjepana Radića 20 i Ante Starčevića  19). Nemojte ustručavati da prilikom narudžbe pitate njihovo ljubazno osoblje apsolutno sve što vas interesuje. Sigurna sam da ćete dobiti pravi,  stručan savjet, i da ćete kupiti proizvod koji će zaista raditi za vas.

Jeste li probali Klorane proizvode?

Kakvi su vaši utisci?18 komentara

Objavite komentar