Anastasia Beverly Hills: MODERN RENAISSANCE (recenzija)

October 24, 2018

DSC_0115

Recenzija moje omiljene palete je konačno pred vama. Ukoliko slučajno još uvijek razmišljate da li vam treba, bolje nemojte čitati ostatak teksta… Imam i previše argumenata koji će vas natjerati da odmah odvojite novac na stranu. Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance je najbolja paleta koju sam ikada probala. A u nastavku ćete vidjeti i zašto je to tako.

ABH je brend koji nije dostupan u BiH i moraćete se malo pomučiti da biste došli do njihovih proizvoda. Cijena ove palete na zvaničnoj web stranici brenda je $42.

Modern Renaissance dolazi u kvalitetnoj kartonskoj ambalaži sa plišanom vanjskom stranom u nježno ružičastoj nijansi. Radi se o prelijepom i izrazito osjetljvom materijalu ali ako paletu koristite samo za sebe uspjećete je sačuvati od habanja i prljanja (barem sam ja uspjela). :-)

Prije nego što spomenem sama sjenila, moram pohvaliti jako lijep dvostrani kist koji se nalazi unutra. Radi se kvalitetnoj četkici koja nikako nije za bacanje, kao što je često slučaj. Veoma je dobra, i veoma iskoristiva!

DSC_0123

DSC_0131

DSC_0035

DSC_0010

DSC_0134

DSC_0138

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance krije 14 nijansi koje redom nose nazive: Tempera, Golden Ochre, Vermeer, Buon Fresco, Antique Bronze, Love Letter, Cyprus Umber, Raw Sienna, Burnt Orange, Primavera, Red Ochre, Venetian Red, Warm Taupe i Realgar.

Tempera je bež nijansa sa sitnim srebrnim šimerom, ima topao podton i odlična je za predeo ispod očiju.

Golden Ochre je jedna od mojih omiljenih boja sa kojom počinjem šminkanje i nanosim je u pregib kapka. Ovo je boja senfa, izrazito dobre pigmentacije, potpuno mat.

Vermeer je sedefasta šamanj nijansa koju nanosim na unutrašnje uglove očiju i ponekad na pokretni dio kapka. Odlična, malo hladnija boja.

Buon Fresco je još jedna hladna nijansa, mat svjetlo ljubičasta. Nije jedna od mojih omiljenih jer ako uzmem ovu paletu onda želim neki crvenkasti look a ona se rijetko kada uklopi tu.

Antique Bronze je srednje smeđa nijansa sa sitnim crvenkastim šimerom.

Love Letter je  mat crvena sa ružičastim podtonom. Izrazito dobre tekstute i jakog pigmenta, ova boja se jako lijepo blenda i odličnu teksturu.

Cyprus Umber jedna klasična braon nijansa koja ima topao podton i potpuno je mat.

Raw Sienna je nijansa u koju najčešće zabodem nokat i samo zbog toga je ne volim. :-) Inače se radi o odličnoj sredenje narandžastoj sa braon podtonom. Ovo je topla nijansa sa mat finišem.

Burnt Orange je nijansa slična prethodnoj ali još toplijeg podtona, opet potpuno mat i ovo je definitivno najkorišćenijan boja u ovoj paleti. Obožavam je!

Primavera je zlatna sedefasta nijansa sa breskvastim tonovima koju koristim naizmjenično i u iste svrhe kao i Vremer.

Red Ochre je boja cigle, odlična mat nijansa sa crvenksatim i smeđim tonovima.

Venetian Red je malo tamnija crvena nijansa sa sitnim sedefom u sebi koji nije izražen, možda ga nećete odmah ni primjetiti ali je tu. Divna boja, koristim je prilino često.

Warm Taupe je taupe smeđa nijansa, odlična kao prelazna boja, jako lijepo se aplicira, blenda se sjajno i odlićno sarađuje sa drugim nijansama. Jako me podsjeća na jednu Inglot-ovu nijansu koju imam.

Realgar je  narančasta nijansa, sa smeđim podtonom, mat je i odlična je za igranje i za večernje varijante. Jako dobro se blenda i sjajno se kombinuje sa Burnt Orange, Raw Sienna i Warm Taupe.

DSC_0129

DSC_0140

Sva sjenila ima FANTASTIČNU pigmentaciju i ovo je nešto po čemu je ova paleta poznata (osim savršenih, lijepo uklopljenih nijansi). Sve nijanse su izrazito mekane, imaju divnu puterastu teksturu i jako lako ćete raditi sa njima čak i ako ste početnik. Blendanje je posebna priča, zahtjeva minimalan trud zaista.

Jedini problem koji ja vidim je količina sjenila po panu (samo 0,7 g) a s obzirom da se većina nijansi jako trusi, postoji mogućnost da će ovo biti prva paleta koju ćete uspjeti potrošiti u životu. :-)

Sve ostalo je za čistu desetku. Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance  vrijedi svakog dinara i ukoliko volite makeup morate je imati u svojoj kolekciji, bez obzira na to da li se bavite šminkanjem ili ne.

DSC_0143

DSC_0120

DSC_0128

DSC_0036

DSC_0116

Da li već imate Anstasia Modern Renaissance paletu?

Ili strpljivo čeka na wish list-i…Objavite komentar