ZIAJA BABY: Linija proizvoda za bebe i djecu (recenzija)

October 23, 2018

DSC_0288

Nakon izuzetno velike čitanosti i sjajnih reakcija koje sam dobila na tekst o odličnoj Ziaja Acai Berry liniji, dobili smo priliku da probamo još nešto od ovog brenda. Radi se o proizvodima za najmlađe koje možete pronaći u sklopu linije Ziaja Baby. Jako lijep PR paket je bio prepun proizvoda za kupanje, tuširanje i njegu najmlađih i moram priznati da smo uživali u ovim bočicama.

Ziaja je poljski brend koji je već duže vrijeme dostupan na našem tržištu pa sam sigurna sam da već svi znate neke osnovne informacije o njima. Mogu napomenuti samo da se radi o porodičnoj farmaceutskoj kompaniji  koja je osnovana 1989. u Gdanjsku i koja se ponosi time da svoje proizvode ne testira na životinjama. Jako vode računa o sastojcima i veoma često ćete pročitati da proizvod ne sadrži parabene, vještačke boje, alkohol i slično.

DSC_0251

DSC_0254

DSC_0256

Ukoliko ste nove Ziaja proizvode za djecu već vidjeli na policama (ili možda neku od objava na drštvenim mrežama) primjetili ste sigurno da je ova linija zaista velika (broji čak 13 proizvoda) pa vjerujem da će lako zadovoljiti potrebe svake bebe ali i mame!

Danas vam prenosim utiske o ukupno 6 proizvoda koje aktivno koristimo već više od mjesec dana.

DSC_0275

DSC_0286

ZIAJA Baby&Kids Cream Аnthony /50 ml, 3,45 КМ/ je krema koja je namjenjena za svakodnevnu njegu dječije kože i možete je koristiti i ukoliko imate novorođenče. Potpuno je bezbjedna i jako je kremasta i lagana. Sjajno se razmazuje i u potpunosti upija. Mi smo je koristili svakodneveno za njegu cijelog tijela i potrošili je u roku od mjesec dana.

Sasvim dobar proizvod koji nije za neku posebnu namjenu i neće rješiti neki problem već se koristi isključivo u okviru svakodnvne njege u večernjoj i/ili jutarnjoj rutini.


DSC_0271

DSC_0283

ZIAJA Soothing Cream Vincent (60 ml, 5,15 KM)  je moj favorit. Sjajna krema za 10% D-pantenola u praktičnom, jako lijepom pakovanju. Nosimo je sa sobom u rancu i svakodnveno koristimo za njegu lica. Odlična je za ove prelazne periode i zaštitu kože od vjetra i svih drugih štetnih spoljašnjih uticaja jer ostavlja prijatan, lagani film na koži. Odlična je i za njegu iritirane ili crvene kože, posjekotina, osipa, abrazije i sl.

Ne sadrži boje i mirise i namjenjena je za djecu stariju od godinu dana (ali i za odrasle). Sve preporuke, sjajan odnos cijene i kvaliteta!

ziaja

ZIAJA Magic Kids Bath Leo (400 ml, 7,70 KM) je interesantna kupka koja je odlična za malo veću dječicu koja vole igru u kadi. Osim jako lijepog ugodjaja koji je rezultat toga što kupka blago oboji vodu, koža je nakon kupanja jako mekana i mirisna. Interesantan proizvod koji će oduševiti sve klince starije od godinu dana.

I da, nemojte pretjerivati sa količinom. U kadicu vode je dovoljno dodati samo dva čepa ZIAJA Magic Kids kupke.

DSC_0261

DSC_0280

ZIAJA Baby&Kids Shampoo Theo ( 270ml, 5,85 KM) je formula bez suza namjenjena za dječicu stariju od 6 mjeseci. Ovaj šampon sam koristila i za Dunju i za Strahinju i jako sam zadovoljna. Za mjesec dana smo potrošili otprilike polovinu proizvoda, što znači da je ovo jedna jako isplativa investicija.

Šampon sjajno pere kosicu, ne izaziva iritaciju očije, nema suza niti crvenila i jako lagano se ispira.

DSC_0270

ZIAJA Baby&Kids Nourising Bath Claudia ( 370ml, 9,35 KM ) je odličan proizvod za kupanje jer ima jako laganu, uljanu teksturu koja pjeni tek u dodiru sa vodom. Odličan proizvod za klince koji imaju suvu kožu, a može se koristiti od prvog dana rođenja. Kupka ni malo ne isušuje kožu, čak ćete primjetiti lagani zaštitni film na kaži. ZIAJA Baby&Kids Nourising Bath ne sadži sapun, vještačke boje niti konzervanse, potpuno je providna i ima jako lijep blagi miris.

Odličan proizvod, ali stvarno odličan! Sve preporuke, naročito ukoliko imate djete koje ima problema sa jako suvom, dehidriranom kožom!

DSC_0267

ZIAJA Baby&Kids Body Lotion Lucy ( 300ml, 8,35 KM) je mlijeko za njegu kože koje koristimo u kombinaciji sa ZIAJA Baby&Kids kremom. Proizvod ima srednji gustinu, jako lijepo se razmaziju i ostavlja kožu mirisnom još jako dugo nakon nanošenja. Sadrži kompleks kalcijum i odlično hidrira i njeguje.

ZIAJA Baby&Kids Body Lotion ne sadrži alkohol, vještačke boje i kako i svi ostali proizvode, dermatološki je testiran!

DSC_0290

Mame, koje proizvode najčešće koristite za svoje klince?

Da li ste već probale nešto iz Ziaja Baby linije? Pišite mi utiske…Objavite komentar