ADEN COSMETICS: Grupna recenzija proizvoda (1)

September 17, 2018

DSC_0285

Jako sam uzbuđena kada dobijem priliku probati proizvode koje do sada nisam koristila, a sreća je još veća kada otkrijem novi bend i testiram nešto potpuno novo na našem tržištu. Naročito ukoliko sam prije toga čula dosta dobrih kritika.

Tako je bilo i sa Aden cosmetics-om, brendom koji se tek pojavio na BiH a koji možete naručiti isključivo on line (linkove vam ostavljam na kraju posta).

Aden cosmetics je Mađarska kompanija sa sjedištem u Londonu. Kozmetika se proizvodi u Italiji i Njemačkoj. Moram napomenuti da su svi proizvodi laboratorijski testirani a većina je i antialergijska, vegetabilna i bez parabena. Radi se o kvalitetnoj, pristupačanoj kozmetici koja nije novost u svijetu, pa vjerujem da je nekolicina vas već upoznata sa ovim imenom.

Dobila sam priliku da testiram High Definition Full Coverage tečni puder, Powder Blush, Liquid Lipstick i Lip Pencil. U nastavku slijede moji utisci nakon nešto više od mjesec dana testiranja.

ADEN HIGH DEFINITION FULL COVERAGE FOUNDATION

DSC_0048

DSC_0056

Aden High Definition Full Coverage tečni puder /20ml, 22 KM/ je puder izrazito jake prekrivne moći koji dolazi u odličnoj staklenoj ambalaži. Zaista se radi o kvalitetnom i lijepom pakovanju koje omogućava lagano doziranje jer puder nanosite velikim spužvastim aplikatorom. Ukoliko ga koristite samo na sebi to je odličan, brz način, da za dvije sekunde rasporedite puder po licu i nastavite da ga blendate sundjerčićem ili četkom. Ali ako šminkate druge to neće biti najsjajniji način, moraćete smisliti nešto drugo ukoliko želite da zadržite higijenske uslove na novou.

Ja sam High Definition Full Coverage tečni puder uvijek nanosila sa Real Techniques spužvicom, to je najbolji alat za nanošenje svih full coverage pudera. Jadnostavno je efekat najljepši, naročito ukoliko je dnevna šminka u pitanju.

Nijansa 04 -Natural ima žuti podton ali na mojoj koži izgleda prilično dobro. Puder jako lijepo sarađuje sa svim prajmerima, stapa se sa kožom i ne uvlači se u sitne linijice i borice. Ima odličnu postojanost, na koži se suši u potpunosti i ostavlja mat efekat. Čak toliko da ga nije potrebno ni setovati! Ukoliko imate jako masnu kožu, ipak nemojte preskakati puder u prahu ali normalna pa čak i mješovita koža mogu i bez njega.

Puder je jako dugotrajan, ne pomjera se, ne klizi i ne skida se čak ni sa najkritičnijih dijelova (oko nosa, usta…). Moju masnu T zonu drži pod kotrolom do 5 sati, bez ikakvih problema.

Sve pohvale, jako dobar puder za mješovitu i normalnu kožu i sve vas koji volite potpuno prekrivnu moć. Predlažem samo da prilikom narudžbe potražite savjet oko izbora nijanse.

ADEN POWDER BLUSH

DSC_0064

DSC_0069

Aden Powder Blush /5 grama, 10 KM/ je rumenilo u kamenu koje ima jako lijepo boju ali ambalaža nije najsjajnije rješenje. Kao ni četkica. Radi se o tankoj prozirnoj plastici prosječnog kvaliteta koja krije dosta malu količinu proizvoda koja je raspoređena u panu koji prekriva polovinu ambalaže, dok je druga polovina rezervisana za četkicu. Potpuno nepotrebno ako mene pitate. Prvo četkica je neupotrebljiva a drugo, veličina pana je dosta mala, naročito za moju Real Techniques Blush Brush četkicu. :-)

Što se samog proizvoda tiče, on je jako dobrog kvaliteta. Rumenilo ima nježnu, puterastu teksturu i minimalno se trusi. Mat je, nema jaku pigmentaciju i možete se igrati sa doziranjem koliko želite. Ja uglavnom željeni intenzitet dostignem iz dva nanosa boje na obraze, mada ni sa tri ne biste pretjerale.

Nijansa koju sam testirala nosi broj 06.

ADEN LIQUID LIPSTICK & LIP PENCIL

DSC_0293

DSC_0296

DSC_0060

Prava poslastica na kraju. Njegovo veličanstvo… JEDAN OD NAJBOLJIH TEČNIH RUŽEVA KOJI SAM IKADA PROBALA. Aden Liquid Lipstick /7 ml, 14 KM/ ima najljepšu mus teksturu koju možete zamisliti, sjajnu pigmentaciju koja u jednom sloju potpuno prekriva usne i još bolju postojanost.  Možete jesti i piti i biti sigurni je ruž na usnama, možete ga i popraviti i/ili nadgoraditi boju bez bojazni da će izgledati loše, da će se razlivati ili skupljati na sredini usna.

Često me pitate da li ga mogu uporediti sa nekim brendom… Mislim da me najviše podsjeća na Sephora Lip Stain. Nije ni sličan Golden Rose-u (jer UOPŠTE ne isušuje iusne), ni Aura-i (jer mnogo bolje prekriva), ni Avon-u (jer je puno dugotrajniji)…

Odličan, ali odličan proizvod. Morate ga probati, neću ni da čujem izgovor. :-)

Olovka koju sam testirala je u nijansi koja je malo svjetlija i više je pink ali se jako lijepo uklapa sa ovom nijansom ruža. Aden Lip Pencil /1,14 grama, 6 KM/ je još jedan odličan proizvod koji dolazi iz ove kompanije. Olovka ima sjajnu teksturu, možete je nositi i samostalno preko cijelih usana, nije previše mekana, dugotrajna je, ne troši se prebrzo i izbor nijansi je wow.

Nijansa ruža je broj 06 a olovke broj 62.

Na fotografiji ispod ćete vidjeti swatch-ewe svih proizvoda o kojima sam vam pisala.

DSC_0065
Sve Aden proizvode možete poručiti preko Instagram stranice @makeup_revolution_aden_bih ili Facebook stranice Makeup revolution/aden cosmetics BiH.

DSC_0287

Pišite mi utiske…

Sviđaju li vam se Aden proizvodi?

*Cjelokupan materijal na sajtu www.mybeautycorner.ba  je zasticen autorskim pravom. Bilo kakva izmjena ili korištenje fotografija i/ili teksta bez dozvole autora, smatrat će se kršenjem autorskih prava, što podliježe krivičnoj odgovornosti.2 komentara

Objavite komentar