MAYBELLINE FIT ME! Matte + Poreless Powder -puder u kamenu

December 3, 2017

DSC_1305

Imam izuzetnu čast da vam najavim i predstavim jedan odličan puder koji je od sada dostupan i kod nas, u pitanju je Maybelline Matte+ Poreless Powder. Ovo je puder u kamenu koji je samo dio istoimene linije koju ovaj brend u svojoj ponudi ima već dugo, a ukoliko ste propustile recenziju za sve nijanse tečnog Fit ME! pudera, možete je naći ovdje.

Što se tiče ovog brenda i uvoznika za Balkan, zaista mi nije bila jasna ta politika poslovanja koja nam do sada na police nije donijela najbolje i najpoznatije Maybelline  proizvode o kojima bruju cijeli svijet. Evo konačno smo i mi, stanovnici zemalja trećeg reda dostojni jednog Instant Age Rewind korektora (koji bi eto uskoro trebao takođe da se pojavi i na našim policama). :-)

DSC_1372

DSC_1360

DSC_1351

Maybelline Matte+ Poreless Powder dolazi u kompaktnoj kvalitetnoj plastičnoj ambalaži sa transparentnim poklopcem. Nikakva ekskluziva, sve je dosta jeftino i svedeno a to je dobro jer ne utiče na cijenu. Kome smeta, žao mi je! Jedini problem koji imam sa ovakvim ambalažama je nedostatak ogledala sa unutrašnje strane poklopca a to mi je neophodno ukoliko neki puder u kamenu nosim sa sobom i želim obaviti brzu popravku makeup-a u toku dana. A potreba za tim se, barem u mom slučaju, dešava na svakodnvenom nivou. :-)

Nijansa 120 Claasic Ivory je prilično svijetla sa neutalnim podtonom i odgovaraće vjerovatno većini djevojaka.

Količina proizvoda je fantastična, jer je 14 g i više nego dobro, priznaćete!

Cijena pudera u Srbiji u Lilly drogerijama je 599 din a ja sam ga platila na akciji 419 din ( 6,65 KM), za BiH nisam sigurna ako ste vidjele puder na policama, javite. :-)

DSC_1328

DSC_1331

Maybelline kaže da je ovo mat kompaktni puder koji se stapa sa bojom tena i teksturom kože, zaglađuje je i kontroliše neželjeni sjaj u toku dana. Zvuči zaista odlično a ja vam odmah moram priznati da bih se mogla čak i u potpunosti složiti sa ovim opisom.

Tekstura pudera je divna, jako je mekan na dodir, predivno je mljeven i samo jedan swatch je dovoljan je dovoljan da pomislite da je ovo proizvod koji bi vam mogao odgovarati.

Postojanost na licu je odlična, nakon otprilike tri sata primjetim blagi sjaj na svojoj jako masnoj T zoni a to je neki prosjek kada su puderi ove cjenovne kategorije u pitanju. Maybelline Matte+ Poreless Powder ovdje ne radi ništa specijalno ali postoji  jedna jako bitna karakteristika koja ga izdvaja iz ove ponude.

Što se drogerijskih kompaktnih pudera tiče ja volim Rimmel Stay Matte i Essence All About Matte i u poređenju sa njima Maybelline Matte+ Poreless Powder izgleda najbolje na koži. Zaista se vidi razlika kada ga nanesete i to u pravom smislu te riječi. Ovaj puder zaokruži cijelu priču na najljepši mogući način, nekako zagladi lice nakon tečnog pudera i blago ga blur-uje.

Puder nanosim bilo kojom velikom mekanom četkicom, najčešće su to Cala ili Real Techniques i prilikom nanošenja se malo trusi, ništa zabrinjavajuće ali je to bilo i za očekivati zbog nježne, puteraste teksture koja se osjeti na dodir.

Zaista mislim da imam dovoljno razloga da ovaj puder u kamenu postane stalni član moje makeup kolekcije i da ga kao i gore pomenuta dva, iznova i iznova kupujem.

DSC_1336

DSC_1335

DSC_1361

DSC_1310

Jeste li probale Maybelline Matte+ Poreless Powder?

Ili ga možda tek namjeravate kupiti? :-)Objavite komentar