W7: BEAT IT! Natural Nudes- Eye Colour Palette

October 21, 2017

DSC_1115

Danas vam predstavljam jedan brend za koji do sada vjerovatno većina vas nije čula samo zato što se ne nalazi na policama naših drogerija. I nećete vjerovati, cijena nije razlog za to jer su njihovi proizvodi jako pristupačni.

W7 se proizvodi u Engleskoj a vi ga možete poručiti ovdje, radi se o Facebook stranici koja proizvode dobija baš iz zemlje odakle brend i potiče pa su cijene pretpostavljate, jako povoljne!  I naravno, u pitanju su originali (trebam li to napominjati?).

Na blogu ćete u buduće imati priliku da čitate recenzije proizvoda koje sam odlučila testirati a prvi od njih je Beat IT!, paleta sjenila koju vidite na fotografijama.

DSC_1140

Ambalaža je  prepoznatljiva i karakteristična za ovajW7 (mada, složićete se, podsjeća i na jedan drugi, mnogo skuplji brend!). U svakom slučaju, radi se o kvalitetnom metalnom pakovanju u kojem se nalazi 12 sjenila. Panovi su udobno smješteni u horizontalne spužvaste usjeke ispod kojih se nalazi i jedna, sasvim pristojna, dvostrana četkica. Iako rijetko ostavim ovakve četkice u paleti, moram priznati da ovu koristim za highlight u uglovima ociju i ispod obrva. I zapravo je iznenađujuće korisna!

Ukupna količina proizvoda je 15,6 g što znači da svako sjenilo sadrži približno 1 g, što je recimo neki prosjek pa bih rekla da je ova količina i više nego dovoljna.

DSC_1127

DSC_1125

Postojanost sjenila na kapcima je jako dobra iako znate da ja uvijek nanosim bazu prije a i vama preporučujem to isto. Makeup bez ikakvih problema ostaje na mjestu 8-10 sati. Tekstura sjenila je različita, neka su na dodir jako lijepa, mekana i puterasta a druga (uglavnom mat) su malo tvrđa.

Na fotografijama ispod ćete vidjeti kako izgledaju sjenila izbliza i swatch-eve svih nijansi.

DSC_1139

DSC_1203

 Nijanse sa lijevo na desno:

 • Big A – mat sjenilo u boji slonove kosti, odlično kao baza mada je prilično kredasto,
 • Moon Shadowmat tamno bež sjenilo toplog podtona,
 • Late Again – mat, klasično tamno smeđe sjenilo (odlično za popunjavanje obrva),
 • The Full Monty – koralno ružičasta nijansa, sedefastog finiša, jako interesantna boja,
 • Film Star  mat, svjetlo ružičasto sjenilo sa satenskom završnicom, takođe kredasto,
 • Candle Light – topla šampanj nijansa, odličan highlighter,
 • Loved Up! – divna bronzana nijansa sa satenskom završnicom,
 • Make A Wishmetalik siva sa ljubičastim podtonom,
 • Teachers Pet– hladna sedefasta bež nijansa,
 • Billboartmetalik tamnosmeđa nijansa s ljubičastim podtonom,
 • Loadadmetalik sjenilo sa narančastim podtonom, 
 • The Gamblermetalik zlatna sa toplim podtonom.

DSC_1123

Pigmentacija W7 Beat IT! palete je prosječna, odlična je za početnike i sve zaljubljenice u makeup ali nije za profesionalnu upotrebu. Sve swatch-eve na ruci sam radila preko Artdeco baze za sjenila i nanosila sam ih u dva sloja. Znači da je ovo što vidite maksimum koji se može izvući ali složićete se, i više nego dovoljno za prolaznu ocjenu.

Nijanse u paleti su FENOMENALNE! Ja sam veliki ljubitelj bakarnih i crvenih boja i moram priznati da uživam igrajući se sa ovom paletom. Omiljene nijanse su mi The Full Monty, Candle Light, Late Again i Loadad s tim da bih voljela da je ova metalik narandžasta (Loaded) mrvicu bolje pigmentovana jer je boja nevjerovatno dobra i unikatna!

Sve u svemu, ovo je jedna jako interesantna i pristupačna paleta koju ćete poželjeti ukoliko ste ljubitelj prirodnih, neutralnih tonova. Dvanaest nijansi koje se fantastično kombinuju su idealne i za dnevne i za večernje prilike.

Cijena: 20 KM (link za poručivanje unutar BiH).

DSC_1136

DSC_1133

DSC_1132

DSC_1149

Volite li neutralne, zemljane tonove u paletama?

Da li vam se sviđa W7 Beat It?Objavite komentar