OLIVAL: Regenerativna krema sa uljem smilja za normalnu, masnu i mješovitu kožu

June 24, 2017

DSC_0808

Danas je došla na red recenzija kremice koju sam koristila u proteklom periodu ali je na žalost nisam uspjela potrošiti do kraja. Naime, Olival regenerativna krema sa uljem smilja je vrlo brzo nakon kupovine promjenila svoj miris i pokvarila se ( rok trajanja na ambalaži je bio 09/2017)  te je prije nego što sam to očekivala završila u smeću. Ipak, nakon nekih mjesec dana korišćenja sam potrošila oko 2/3  kreme i uspjela sam izvući neke zaključke koje želim podijeliti sa vama.

DSC_0823

Šta kaže Olival?

Regenerativna krema s uljem smilja je lagana hidratantna emulzija za posebnu njegu. Podstiče obnovu površinskih ćelija kože i dubinski vlaži i hrani kožu lica. Kompozicija prirodnog sastava: nevena, gospine trave i noćurka ima snažan antioksidativni i regenerirativni učinak. Visokokvalitetno ulje makadamije brzo se upija, ne masti  i koža ostaje ugodno glatka i svilenkasta. Glavna aktivna supstanca– eterično ulje smilja podstiče obnavljanje kože i sprečava nastajanje bora. Kremu je najbolje nanijeti u jutarnjim satima na dobro očišćenu kožu.*

Krema je namijenjena za normalnu, masnu i mješovitu kožu.

****

*Boldirala sam sve karakteristike sa kojima se ne slažem u cjelosti ili čak u potpunosti te ću vam u nastavku svaku od ovih stavki obrazložiti.

Takođe, osim ovoga moram napomuti da ova krema nema SPF faktor. Takođe, Olival navodi da je krema nije testirana na životinjama te da ne sadrži parabene.

DSC_0831

DSC_0829

DSC_0821

Ambalaža Olival regenerativne krema sa uljem smilja je jako lijepa, praktična je i kvalitetna i ovo je svakako najveći plus. Pumpica omogućava higijensku primjenu proizvoda i kontrolisano doziranje količine kreme koja vam je potrebna ( meni je jedna pumpica bila dovoljna za cijelo lice a ako bih je nanosila i na vrat i dekolte iskoristila bih dvije).

Tekstura kreme je srednje gustne, lako se razmazuje ali se ne upija toliko brzo, mojoj koži je potrebno nekih pet minuta da je apsorbuje ali i poslije toga osjetim lagani film na licu koji inače ne volim, naročito ne ako nakon korištenja kreme želim nanijeti makeup na lice. Osim toga, klasičan miris smilja (po mom mišljenju previše intenzivan) nije nešto što mi prija pa sam se jako teško navikla jer sam kremu korisila u trudnoći pa mi je sve to još teže palo.

DSC_0825

DSC_0826

Sam sastav kreme je jako dobar, kvalitetan je (smilje, neven, gospina trava, noćurak…) i premda nisam uočila bilo šta što mi ne bi odgovaralo ova krema nije toliko lagana te mi nikako nije odgovarala u jutarnjoj njezi lica (kako je preporučeno od strane proizvođača). Naime, lice bi mi se prilično brzo zamastilo i cijelo vrijeme bih imala osjećaj težine na licu koji inače nemam kada recimo kao bazu koristim LRP Effaclar Duo ili Vichy Normaderm Anti Age (o kojima sam vam već pisala recenzije). Moram napomenuti da sam ovu kremu koristila tokom marta tako da je zasigurno ne bih preporučila u ovim toplim ljetnim mjesecima.

Jedini efikasan način upotrebe koji je moja mješovita koža najbolje podnosila je taj da sam kremu nanosila naveče i jedino tako sam imala osjećaj da maksimalno iskoristim benefite koje je nudila. Jako mi je žao što ovu Olival kremicu nisam uspjela iskorisila do kraja jer je jednostavno, kao što sam napomenula na samom početku, vrlo brzo promjenila svojoj miris, iako sam je čuvala van izvora svjetlosti i toplote (zajedno sa svim ostalim proizvodima za njegu licae), osjećala sam da ne bih trebala da rizikujem i nastavim da je koristim te sam je bacila već nakon recimo 20-25 dana.

DSC_0832

ZAKLJUČAK: Olival regenerativne krema sa uljem smilja je po mom mišljenju najprije namjenjena djevojkama sa normalnom kožom lica, eventualno sa mješovitom ali isključivo kao bogata noćna njega, nikako kao jutarnja. Krema ima sasvim dobar sastav, nekomedogena je i neće vam izazvati niakakve probleme na licu te će lijepo hranjiti i njegovati kožu. Predlažem da je čuvate na nekom hladnijem mjestu te da je koritite konstantno sve dok je ne potrošite. Ja ovu kupovinu NEĆU ponoviti, već sam pronašla nešto puno bolje i ovih dana testiram i taj novitet pa ćete već kroz mjesec ili dva vidjeti o čemu se radi!

DSC_0810

Jeste li koristile neku Olival kremicu za njegu lica?

Kakvi su vaši utisci?

 Objavite komentar