L’Oréal: Elseve Extraordinary Clay linija (recenzija)

April 15, 2017

DSC_0840

Danas vam donosim recenziju proizvoda o kojima već više od mjesec dana bruju cijeli intenet, reklame su svuda oko nas a recenzije tek izlaze. Da se ne lažemo, ipak je bilo potrebno barem desetak upotreba svih ovih proizvoda kako bih vam mogla iskreno i vrlo realno prenijeti svoje utiske.

Što kaže L’Oréal Paris?

Kosa vam se masti u korijenu, a vrhovi su suvi? Tri dana čiste i svježe kose uz tri Elseve Extraordinary Clay koraka: Clay maska za temeljno čišćenje tjemena, Clay šampon za temeljno čišćenje kose cijelom dužinom i Clay regenerator koji čini kosu glatkom, a vrhove hidrira. Upoznajte Elseve Extraordinary Clay Clay liniju čija hidratantna formula je obogaćena sa tri pročišćavajuće gline.
Prije svega morate znati da se ova linija koristi na jedan, rekla bih, neuobičajen način a evo o čemu je riječ.
Prvo na suvo tjeme nanosite masku koju ravnomjerno rasporedite na korjen kose i ostavite da djeluje pet minuta kao bi ona za to vrijeme upila sav sebum te pripremila kosu za drugi korak, a to je šamponiranje. Nakon što isperete masku nanesete šampon i nakon njega regenerator na cijelu dužinu kose, raščešljate je i nastavite svoju uobičajenu ritinu sušenja i stilizovanja kose.

 

1. Elseve Extraodinary Clay – CLAY MASK

 

DSC_0842

 

DSC_0855

 

DSC_0854

 

DSC_0853

 

Maska je definitivno najinteresantniji dio ove linije. Iako možda zvuči kao nepotreban ili suvišan korak ona je po meni najvažniji dio ove inovacije. Maska djeluje odlično, jako lijepo pročisti kosu, pokupi svu masnoći i već nakon ispiranja imate osjećaj da je kosa skoro potpuno čista (barem što se korjena tiče). Ima jako lijepu, nježnu tesksturu, srednje je gustine i zaista se lagano nanosi. Količina od 200 ml djeluje kao sasvim dovoljna ali ako je budete koristili pri svakom pranju neće vam trajati za više od 5 ili 6 pranja. Ja je koristm svaki drugi put i po meni je to sasvim dovoljno s tim da prilikom pranja kose kada preskačem ovaj dio, obavezno moram dva puta šamponirati kosu, u suprotnom je dovoljno samo jedno šamponiranje.

 

2. Elseve Extraodinary Clay – PURIFYING SHAPOO

 

DSC_0852

 

 Ovo je šampon izuzezno guste i bogate teksture koji  ne sadrži silikon što znači da ne zaglađuje dlaku i ne stvara onaj osjećaj svienkaste kose ali to i nije njegova uloga. Ono što je najvažnije je zapravo činjenica da izuzetno dobro radi svoj posao a to znači da odlično čisti kosu i to u samo jednom koraku, dakle nije ga potrebno nanositi dva puta niti je potrebna velika količina proizvoda. U dodiru sa vodom stvara se izuzetno gusta pjena koju je poslije potrebno dobro isprati nakon čega ćete osjetiti da kosa škripuće pod prstima ( a ja jako volim taj osjećaj, jedino tada mi se čini da je kosa zasista čista).  Moj neki generalni utisak je da je šampon prilično jak i agresivan ali ne mogu reći da mi je stvorio bilo kakve probleme jer ja ipak imam jako masnu kosu ali ako to nije i vaš slučaj ne bih vam preporučila ovaj proizvod.

 

3. Elseve Extraodinary Clay – PURIFYING CONDITIONER

 

DSC_0845

 

Regenerator ima takođe nešto gušću teksturu i jako je prijatnog mirisa koji se zadržava na kosi par sati nakon pranja. Iako je navedeno da se nanosi na cijelu dužinu kose jer je namijenjen za hidrataciju masnog tjemena i suvih vrhova ja se nisam usudila nanijeti ga na taj način već na uobičajem, na druge dvije trećine kose. Refenerator je definitivno final touch jer je kosa nakon njega mekana, svilenkasna i mirišljava a osim toga odlično se raščešljava ( pa čak i kada je moja gista i kovrdžava kosa u pitanju)! Što je hidratacije krajeva kose tiče, tu nisam oduševljena, iipak moram nanijeti još neki dodatni proizvod, najčešće neko ulje!!!
MOJI UTISCI: Iako rečenica “Kosa vam se masti u korijenu, a vrhovi su vam suvi?” djeluje kao odličan mamac i jako primamljiv markentiški trik (jer večina nas zapravo ima ovakav problem, zar ne?) moram priznati da su ovo proizvodi koji su na odličnom putu da ispune svoje obećanje. Ne mogu da garantujem da ćete imati potpun efekat ukoliko kupite samo jedan od ovih proizvoda jer se cijela linija zaista lijepo dopunjuje i ne vdim ni jedan proizvod kao višak. Osim što, recimo, korišćenje maske možete redukovati. Kako inače kosu perem na svaka tri dana, u zadnje vrijeme to činim na svakih pet dana iz više razloga ali jedan od njih je svakako to što koristim ovu liniju proizvoda.
Jako mi se svidja osjećan čistoće i sježine koji osjetim nakon pranja kose a posebno sam oduševljenja maskom za kosu, koja je, priznaćete, revolucionarna!
Možda na svojoj kosi neće primjetiti razliku odmah nakon prvog pranja ali već nakon svakog sljedećete ćete shvatiti ono o čemu sam vam pisala. L’Oréal Elseve Extraordinary Clay zasita radi i to je najbolja reklama za ovu liniju proizvoda.

 

DSC_0859

 

DSC_0861

 

DSC_0864

 

Jeste li probale  L’Oréal Elseve Extraordinary Clay liniju?
Djelimo li isto mišljenje kada su ovi proizvodi u pitanju?
:-)


4 komentara

  1. Nisam isprobala jer nigdje nisam uspjela pronaći kompletnu liniju, uvijek je maska rasprodana a ne želim koristiti šampon i regenerator bez maske jer smatram da upravo ona daje smisao cijelom tom konceptu.

  2. Probao šampon, jer mesecima muku mučim sa masnom kosom – iznenenada se pojavilo, ali ništa! Već posle prvog pranja sam dobio svrab, perut i na kraju sam počeo da se češem! Šta više, pri sledećem pranju je bilo i opali vlasi u kadi. Očigledno mi šampon nije prijao, možda zbog same gline. Osim toga ima SLS, što je često neprijatelj masne kose i osetljive kože glave, pa tako korisnik ulazi u začarani krug. Podeliću sa ostalima savet svog dermatologa po pitanju masne kose! Uvek na lekarski pregled, da se urade analize ako treba, posebno ukoliko je mašćenje praćeno pojavom peruti, jakim svrabom i beličastom skramom koja nakom pranja kose ostaje na površini vode – prekomerna količna sebuma, jer to nekada može biti znak nekog daleko težeg oboljenja kože glave nego što je mašćenje. Osim toga mašćenje može biti do premasne i suve hrane, stresa, hladnog vremena ili prekomernog znojenja leti. Ja sam dobio terapiju mesec dana 1×1 tableta kompleksa B vitamina, smanjio masnu hranu, izabacio slatkiše, prao kosu sa nekim medicinskim šamponom, sada je masnoće dosta manje. Masnu kosu sa komerijalnim šaponima, posebno koji jako pene i prepuni su SLS, teško možete izlečiti. Bolje je uzeti blaže šampone, koji možda slabije peru, ali kada se otkrije i ukloni pravi problem, onda stvar dolazi na svoje. Kada se smanji lučenje sebuma, čak i slabiji šampon će lepo raditi svoj posao. Posebno izbegavajte šampone koji imaju kombinaciju više SLS, zatim dodatak raznih ulja, silikona, parfema, alkohola… Skoro sve rečeno ima i ovaj šampon.

    1. Hvala ti na komentaru. I ja sam upravo nešto naučila iz ovog teksta, iako svaki put čitam sastav i dobro kužim te začkoljice. Loreal je svakako daleko od bilo kakvog medicinskog proizvoda i nije proizvod koji može otkloniti bilo kakav ozbiljan problem koji zahtjeva stručnu procjenu i terapiju.
      Ja imam masno tjeme ali je to jedini “problem” i ne vuče ni jedan od drugih, nabrojanih, tako da komercijani proizvodi još uvijek mogu uraditi dovoljno, barem što se mene tiče. :-)

Objavite komentar