AVON TRUE SUPREME NOURISHING LIPSTICK (recenzija)

February 22, 2017
7.3

Kompanija Avon je prošlog mjeseca predstavila nekoliko novih proizvoda a jedan od najinteresantnijih je linija ruževa pod nazivom Avon True Supreme Nourishing Lipstick.

DSC_0756

Avon kaže da je ovo revolucionarni 3u1 ruž za usne koji nudi boju, njegu i hidrataciju. Naime, ovaj brend navodi da možemo očekivati dugotrajnu boju na usnama, jako dobru dvadesetčetvoročasovnu hidrataciju, ugodnu njegu sa uljem jojobe i pčelinjim voskom te SPF 15.

U ponudi je ukupno 15 nijansi a standardna cijena je 13,50 KM s tim da ove ruževe u aktuelnoj kampanji 3/2017 možete kupiti za 7,90 KM. Količina proizvoda od je 3,6 gr što je sasvim korektno!

DSC_0753

Ambalaža ruževa je klasična, crno plastično pakovanje sa rose gold detaljima djeluje lijepo i otmeno. Kvalitet je sasvim solidan tako da ne biste trebale imati problema prilikom nošenja ruža u torbici ili neseseru. Poklopac funkcioniše fantastično i to je najbitnije kada je ambalaža jednog ruža u pitanju.

Nijanse koje ću vam danas predstaviti su dosta različite a opet i slične što se same boje tiče jer sve pripadaju crvenim i ljubičastim tonovima. Ovako zajedno, priznaćete, djeluju jako lijepo!

DSC_0756

Na znam da li vam se sviđa ovaj mramorni efekat? Meni je jako interesantan način na koji su balzam i sama boja pomješani.

Pigmentacija zavisi od nijanse do nijanse ali sam primjetila da su tamnije boje mnogo bolje pigmentovane barem kada je riječ o nijansama koje ja imam. Njih je dovoljno nanijeti u jednom sloju dok sa svjetlijim to nije slučaj, čak ni dva sloja neće dobiti ni približno intenzivnu boju koju vidite u ambalaži. Takođe, nanošenje olovke za usne je neophodno!!! Ovo je naročito bitno ukoliko se odlučite za neku od tamnijih nijansi.  Osim što ćete na taj način uokviriti usne i lakše nanijeti ruž, takođe ćete produžiti trajnost boje na usnama.

Što se tiče teksture i ona je različita, neke nijanse su jako kremaste, neke malo manje a sama konzistencija je dosta lijepa pa je samo nanošenje ruževa pravo uživanje i to u smislu da proizvod prosto klizi po usnama.

Svi ruževi imaju divan voćkast miris koji mi se posebno sviđa i po kome je Avon već poznati.

DSC_0793

Crimson Dream je fantastično pigmentovana bordo nijansa sa izrazitim narandžastim podtonom. Ruž ima kremastu teksturu i jako bogatu boju! Ipak, ovo nikako nije boja koju bih ja nosila, jednostavno nisam ljubitelj ovakvih nijansi!

DSC_0790

Coral Caress je pastelna narandžasta nijansa koja se definitivno neće svidjeti svima. Ruž ima sjajan finiš, nije dovoljno pigmentovan i ne nanosi se ravnomjeno.

DSC_0784

Loving Lilac je nijansa koja, na žalost, opet nije po mom ukusu. Ali to svakako nije problem, naime, ovaj ruž ima jako lošu pigmentaciju i to je najveća mana ove nijanse.

DSC_0783.JPG

Plum Perfect je savršena bordo -šljivasta nijansa koja mi itekako odgovara, nosila sam je danima. Odlična tekstura i jako dobra pigmentacija! Ipak, nijansa u katalogu i uživo se znatno razlikuje pa imajte to na umu. Preporuka.

DSC_0780.JPG

Supple Magenta je nijansa koja je po karakteristikama slična prethodnoj. Crvena sa ružičastim podtonom će jako lijepo stajati brinetama ali će sačekati malo ljepše vrijeme jer je ovo savršena proljetna boja.

U suštini, moja preporuka ide za nijansu Plum Perfect koja je zaista odlična. Ova boja jako lijepo izgleda na usnama, veoma je nosiva a tekstura ove nijense je jedna od najljepših. U negativnom kontekstu moram spomenuti nijansu Loving Lilac koja je jako loše pigmentovana i ima prilično lošu teksturu!

Kako su ovo lagani kremasti ruževi i njihova postojanost ne može biti nešto što će vas oboriti sa nogu. Ruž će ostati na usnama naviše dva sata pod uslovom da ništa ne pijete i ne jedete. Ja nisam ljubitelj ovakvih tekstura iako nikako ne mogu poreći da su na usnama jako prijatni ali postojanost je nešto što mi je jako bitno.

Takođe, nisam oduševljena izborom nijasi jer iako ih na prvi pogled pogled ima dovoljno (čak 15), nodostaju mi neke prirodnije boje koje ja inače jako volim nositi.

DSC_0770

DSC_0771

DSC_0747

DSC_0817x

DSC_0766

DSC_0751

Volite li Avon ruževe?

Kakve utiske je na vas ostavila ova kolekcija?

Finalna ocjena

Tekstura
8
Pigmentacija
8
Kvalitet ambalaže
9
Izbor boja/nijansi
7
Postojanost
4
Nanošenje
8

2 komentara

Objavite komentar