VERSACE: CRISTAL NOIR

February 8, 2017

dsc_0889

Danas vam donosim novi parfemski post! Već sam vam napomenula da nije jednostavno opisati jedan parfem, a naročito je teško biti objektivan kada su mirisi u pitanju, međutim upravo u tome i jeste draž ovakvih recenzija, zar ne?

Postoji poseban razlog zašto sam željela napisati post o Versace Cristal Noir parfemu. Naime, pročitala sam jednu domaću i dvije strane recenzije i niti jedna se ne uklapa u moj doživljaj ovog mirisa i da ranije nisam imala ovaj parfem, nakon tih tekstova ga ne bih ni kupila. I pogriješila bih, mnogo! Zato se ne oslanjajte pretjerano na tudje mišljenje, ovaj tekst je tu samo da vam skrene pažnju na jednu lijepu bočicu i da sljedeći put kada je vidite na polici poželite da uzmete u ruke testrer ovog parfema i donesete svoj sud.

dsc_0909

Danas želim da sa vama podijelim svu raskoš ove delikatne, senzibilne mirisne note, u potpisu Donatelle Versace. Kreatorka zamišlja ženu koja nosi ovaj parfem, i kaže: “ona ima držanje, korača visoko podignute glave, sa onim samo njoj svojstvenim osmehom. Posjeduje urođenu sposobnost da uvek bude seksi i izuzetno samouvjerena. Ima razvijen smisao za modu i eleganciju, voli raskoš i ekscentričnost i glamur svijeta Heaute Couture.“

Uh.

Počeću od najbolje osobina ovog mirisa, ato je univerzalnost, ali nikako u tom smislu da će pristajati svakoj koži i svakom nosu, on je uverzalan u svojoj moći da osobu koja ga nosi (i voli) istakne u svakoj prilici, bez obzira gdje ste, kako ste obučene, da li je dnevni ili noćni izlazak u pitaju, da li ste krenule na posao ili u krevet!

Versace Cristal Noir je vaš pečat, on je prepoznatljiv, ali ne toliko da pola vašeg okruženja isto miriše. Nikako. Samo toliko da zagolica… Doslovno! Nos, maštu, muškarca…

dsc_0898

Šta je to toliko interesantno? Pa spoj nespojivog, jer ovaj parfem sadrži dosta lijepih nota, a evo kako su ukomponovane:

Gornje note: Djumbir, Kardamon, Biber.

Srednje note: Cvijet narandže, Božur, Gardenija, Kokos.

Bazne note: Sandalovo drvo, Mošus, Amber.

Po meni su u centru kompozicije tri note: gardenija, mošus i kokos ( i to baš ovim redom). Ovo su mirisi koje mogu osjetiti, ostale ne registrujem kao čiste, odnosno dovoljno jake, dominantne. Neke ćete osjetiti odmah po nanošenju a neke kasnije, a to je i vrijednost svakog parfema/toaletne vode.

Versace Cristal Noir nije letnji miris i nije sladunjav. Pada mi na pamet jedna reklama, znate onaj citat: Nije za djevojke. Nego za žene. I baš je tako! Miris nije težak, nikako ne guši niti iritira. I nije jeftin, niti u jednom smislu.

Ovo svakako nije jedan od najjačih parfem koje sam koristila ali bih svakako napomenula da se može svrstati u kategoriju intenzivnijih. To se naročito ogleda u njegovoj postojanosti. Cristal Noir ćete osjećati cijeli dan. Vaš džemper, vaša ešarpa, kaput… Sve će mirisati danima.

Postoji nekoliko parfema koje jako volim i nikada ne kažem da neki „jako lijepo miriše“, razlikujem ih isključivo po tome kako se osjećam dok ih nosim. Tako ih i kategorišem, na dnevne ili noćne, ljetne ili zimske i to nikako nema veze sa bilo kakvim pisanim pravilima koje ste možda čule ranije.

Dizajner mirisa je Antoine Lie.

Bočicu su kreirali AIR MEDIA & Tino Valentinitsch, Donatella Versace.

Parfem je na tržištu od 2004. godine.

Dostupan je u ambalaži od 30 ml, 50 ml i 90 ml.

Ovu bočicu od 30 ml sam kupila u CM-u po cijenu od oko 80 KM.

dsc_0888

dsc_0911

dsc_0879

ZAKLJUČAK: Želite se osjećati posebno a volite misteriozne, senzualne i upečatljive mirise? Niste previše mlade, imate stav, iskustvo i treba vam dašak luksuza, mirisna nota koja će vas istaći, po kojoj će vas pamtiti. To je Versace Cristal Noir.

I za kraj jedna zanimljivost… Znate li da su mnogi sastojci najskupljih parfema su ustvari životinjskog porijetka. Interesantno je da se čak dva nalaze sastavu Versace Cristal Noir, mošus i amber.

*Mošus je zapravo esencija koju luče jeleni i ona se retko koristi u parfemima. Najčešće se koriste sintetičke varijante koje oponašaju taj miris. Takođe ovakve materijale proizvodi i jedna vrste pacova i kajmana.

**Amber je jedan od najcenjenijih sastojaka parfema, a zapravo nastaje u crevima kita. Sastojak je vrlo redak, što podiže cijenu parfema.

Jeste li koristile neki parfem modne kuće Versace?

Da li je Cristal Noir na vas ostavio utisak?

:-)6 komentara

  1. Hm… Ovo me sad bacilo u dilemu pa moram da pitam! Obzirom da sam vegetarijanac (cak i ne stavljam na sebe nesto sto podrazumeva smrt zivotinje, dakle nije samo jedenje mesa u pitanju) da li to znaci da ne treba da kuoim ovaj parfem? Imas li informaciju o tome da li se mosus i amber uzimaju sa/iz mrtvih zivotinja? Izvinjavam se na mozda extremno glupom i bizarnom pitanju ali bi meni odgovor znacio. 😕 Hvala 😙

    1. Hej, mislim da nemaš razloga za brigu, u komercijalne svrhe se najčešće koriste sintetičke varijante koje mirišu indentično kao i ove već pomenute, prorodne. Iako ti ne mogu garantovati da je i u ovom slučaju to 100% tako, prilično sam sigurna da jeste! :-)

  2. Jedan od omiljenih! On ili se svidja,ili ne.. i ne moze svaka zena da ga nosi. Ja imam srecu da uz moju kozu se savrseno slaze. 💜 Odlican post. :*

Objavite komentar