AURA FACE CONTOUR PALETTE

January 16, 2017

Danas je konačno došla na red recenzija koju sam najavila prije više od dva mjeseca. Naime, radi se o jednom novitetu koji se krajem prošle godine pojavio na Aurinim policama. Već ste navikle čitati recenzije njihovih proizvoda na mom blogu pa zašto da sada bude drugačije. Generalno sam veliki fan ovog brenda ali sam jednako kritična kao što bih bila i prema bilo kojem drugom proizvođaču.

A sada da vidimo šta nam nudi Aura Face Contour paleta…

DSC_0952

Šta kaže Aura?

Face Contour Palette je profesionalni proizvod za postizanje idealnog izgleda osjenčenog i hajlajtovanog lica. U ponudi su dvije nijanse palete, FAIR i DARK. Fair je namenjena svetlijim, dok je Dark namenjena tamnijim tipovima kože. U svakoj paleti se nalaze četiri proizvoda, njihovim kombinovanjem možete postići željeni izgled lica.

A da li je sve to baš tako? :-)

Prvo, moram priznati da je nijansa Fair presvjetla što se mene tiče iako sam na prvu bila sigurna da ću nju kupiti.  Na kraju sam se “morala” odlučilti za Dark.

Sama ambalaža je odličnog kvaliteta. Plastika je jako kompaktna, savršeno funkcioniše a zbog velikog ogledala sa unutrašnje strane, proizvod ima određenu težinu u ruci, što se meni jako sviđa. Ukupna količina proizvoda u paleti je 16 g (4 x 4 g).

Međutim, po meni je problematičan način na koji su puderi poredani unutar palete kao i prečnik samih panova. Kombinacija koju je Aura odabrala u ovom slučaju je nije najsretnije rješenje jer je svaka četkica za bronzer ili highlighter prilično široka pa je samim tim vjerovatnoća da nećete dotaći  npr. highlighter dok četkicom kupite npr. puder za konturisanje, VEOMA MALA. Ako je pan ovih dimenzija onda bih ja pudere poredala jedan do drugog i napravila pravougaonu paletu ili bih stavila dosta veće panove ako bi bili raspoređeni kao što su sada, u kvadratnoj paleti dimenzija 9 x 9 cm. Ah…

DSC_0914

Šta se sve nalazi u paleti?

  1. FIX je puder za fiksiranje koji ja koristim za setovanje korektora ispod očiju. Ovo je sasvim solidan proizvod, prilično iskoristiv, ne toliko zbog teksture koliko zbog boje! Uvijek setujte korektor ispod očiju nekim “žutim” puderom, iznenadićete se koliko to dobro funkcioniše!
  2. HIGHLIGHT je namjenjen isticanju određenih dijelova lica. U mom sličaju su to vrhovi jagodica i usana, eventualno uglovi očiju. Ovaj proizvod nema savršenu teksturu niti pigmentaciju, trusi se i nema zadovoljavajuću postojanost na licu. Smatram da su Aurini pojedinačni highlighter-i mnogo bolji!
  3. HEAVY BRONZE je bronzer koji ima malo lošiju pigmentaciju ali prilično lijepu teksturu. Ipak, moguće je prilično jednostavno nadograditi boju jer se puder blenda sasvim solidno.
  4. HEAVY SCULPT je puder za konturisanje. TAČNIJE PROIZVOD KOJI JE NAMJENJEN KONTURISANJU ali to svakako nije, barem kada sam ja u pitanju. Ovo nikako nije nijansa koju bih ja koristila za tu namjenu. Kao prvo, boja je morala biti hladnija kako bi efekat na licu bio prirodniji. Pigmentacija ove nijanse je fantastična ali ćete imati problema sa brendanjem. Ovo definitivno nije puder sa kojim je jednostavno raditi.

DSC_0924

DSC_0940

Tekstura pudera je različita s tim da je kvalitet same palete proporcionalan cijeni od oko 12 KM koliko sam je ja platila (u Srbiji). Iskoristićete vjerovatno sve, kao što ću i ja to učiniti ali tek kada dođe ljeto jer ću Heavy Sculpt koristiti kao klasičan bronzer (a do tada- kao sjenilo). :-)

DSC_0962

ZAKLJUČAK: Iako sam već dugo potpuno ravnodušna prema Aura Face Contour paleti ne mogu reći da mi je žao što sam je kupila isto tako kao što ni vama ne mogu dati pravi savjet. Nakon što ste pročitale moje kompletne utiske, sigurna sam da podsvjesno već imate odgovor na ovo pitanje.

Takođe, i dalje mislim da je Aura Contour me u nijansi COPACABANA malo bolje rješenje, pa vam ostavljam ovdje link recenzije i ovog proizvoda.

DSC_0910

DSC_0959

DSC_0935

DSC_0931

Kakvi su vaši utisci o Aura Face Contour paleti?

Da li biste kupile ovaj proizvod?

:-)5 komentara

  1. Volim Auru ali meni konturiranje ide bolje kremastim proizvodima. Tako sam se naucila i ne bih to mijenjala 😃

  2. Hm, mislim da mi to ipak ne bi bio prvi izbor. Imam Revolution paletu za konturiranje i mogu reći da mi je odlična. Kremasti proizvodi bolje pašu mojoj koži jer je suha, prezadovoljna sam njome. Sve u svemu, post je sasvim iskren. :)

  3. Kada bi izbacili još jednu paletu sa hladnim kontur bojama, banana bojom i hajlajterom to bi bio pun pogodak :D Ovako Fair mi deluje prevsvetlo, a Dark neodgovarajućih nijansi.

Objavite komentar