AURA PRECIOUS NUDE PALETTE – recenzija

November 4, 2016

dsc_0737

Jako me obradovala vijest da je Aura konačno odlučila izbaciti na tržište neku veću paletu sjenila. To je definitivno bio nedostatak barem što se tiče nas koji nismo veliki ljubitelji mini paletica i mono sjenila. Uvijek više volim veći izbor nijansi na jednom mjestu, jer me to onda ne sputava i omogućava mi neograničen broj kombinacija i puno više zabave svako jutro. :-)

Aura je svoj asortiman dopunila sa dvije fantastične palete, Precious Nude i Luxury Dark. U pitanju su palate koje sadrže po 12 sjenila, a svaka predstavlja kombinaciju mat i šimerastih sjenila i namjenjena je za različite makeup look-ove.

14435187_1274333869273223_2920084895929078111_o

Ja sam se odmah odlučila za kupovinu Precious Nude palete koja je po meni mnogo iskoristivija jer sadrži nijanse koje su odlične za svakodnevnu šminku a to je ono što ja ipak najčešće koristim. Za večernju šminku već dugo koristim isključivo Urban Decay Naked Smoky ali takve prilike su zaista rijetke.

Aura Precious Nude paleta dolazi u crnoj plastičnoj ambalaži čiji kvalitet je zaista neosporan. Sa unutranje strane poklopca se nalazi veliko ogledalo a pored sjenila dobijate i interesantan dvostrani aplikator. Podsjeća na onaj u UD paletama sam je dosta kraći i veoma tanak pa mi sa malo dužim noktima ovo jednostavno ne možemo držati u rukama. Drago mi je da je Aura odlučila zaobići čuvene dvostane sunđeraste aplikatore ali na žalost ni ovaj nije nasretnije rješenje, ali bi mogao biti da su se još malo potrudili. Preko sjenila dolazi klasična providna folija na kojoj su ispisane numeričke oznake i nazivi nijansi.

dsc_0731

dsc_0753

dsc_0744

Vizuelni izgled same palate neodoljivo podsjeća na Sleek.

Aura Precious Nude paleta sadrži 4 šimeraste i 8 mat niјаnsi. Kombinacija nijansi u ovoj paleti je jako lijepa i doslovno svaka boja je iskoristiva. Ja volim nude, braon i ružičaste nijanse a ova paleta ih ima sasvim dovoljno. Takođe, moram pohvaliti i odličan izbor neutralnih tonova.

Postojanost sjenila, sa tankim slojem Artdeco ili Avon baze, je odlična. Nisam imala nikakvih problema, šminka se nije skupljala u pregibu kapka, intenzitet sjenila je bio približno isti i nakon 8 sati.

Pigmentacija sjenila zavisi od nijanse do nijanse.  To ćete vidjeti na fotografijama ispod. Svako sjenilo je nanešeno preko baze u jednom sloju.

dsc_0728

dsc_0742

dsc_0735

Po meni, ovo je više nego dobra pigmentacija i moram priznati da nisam očekivala kvalitet na ovom nivou ali me Aura po ko zna koji put demantovala. Zaista većina nijansi ima jako lijepu pigmentaciju i divnu puterastu teksturu pa je prosto uživanje započeti dan sa Aura Precious Nude.

Sjenila se jednostavno nanose i jako lijepo se blendaju.

dsc_0752

dsc_0749

dsc_0751

Aura Precious Nude paleta sadrži ukupno 12 g, a to  znači da svako sjenilo ima po 1 gram. Odlična procjena jer volim vjerovati da neko sjenilo mogu potrošiti do kraja, a sa ovom količinom proizvoda se neću teško izboriti.

dsc_0761

Paletu sam kupila po cijeni od 19,40 KM (1.200,00 din) u jednoj maloj lokalnoj apoteci u Srbiji u koju se obožavam zavući jer imaju najpovoljnije cijene na svijetu. Inače paleta košta 1.500,00 din.

Ako ste ove palate vidjele i u BiH voljela bih da mi javite cijenu.

Da li vam se sviđaju ove nove paletice?

Imate li u plani kupiti jednu?

Lp4 komentara

Objavite komentar