GOLDEN ROSE: DREAM LIPS Lipliner- nijanse 503 i 512

May 10, 2016

DSC_0958.JPG

Golden Rose je zaista vrijedan u zadnje vrijeme, toliko noviteta se pojavilo da jednostavno ne stižem sve testirati. Ove dvije olovke sam kupila još početkom godine i odmah sam ih počela koristiti, utisci su se davno slegli ali evo tek danas vam pišem post.

DREAM LIPS Lipliner je nova kolekcija olovaka za usne koja dolazi u čak 28 nijansi pa sam se poslije dužeg razmišljanja odlučila za nijanse 503 i 512. Ovo je neka klasika, u pitanju su prilično neutralne boje koje koristim skoro svaki dan. Išla sam na sigurno. :-)

Opet moram apelovati na to da testeri MORAJU biti dostupni kupcu a ja opet nisam imala priliku vidjeti ih. Osim toga ove olovke nemaju nikakvu zaštitu tako da su skoro sve bile pipkane, dirkane, korištene i šta već… Na žalost jednu takvu sam i ja u brzini ubacila u korpu! Bila sam bijesna dva dana!

Inače, sama ambalaža je dosta dobra, poklopac i zadnji (plastični) kraj su u istoj nijansi kao i sama olovka. Sve informacije su jasno i čitko istaknute na samom proizvodu i to mi se jako sviđa. Olovke se vrlo jednostavno oštre i ne pucaju.

DSC_0952.JPG

DSC_0955.JPG

Moram priznati da nisam pretjerano oduševljena starom linijom Golden Rose olovaka, i sada imam nekoliko nijansi ali su mi dosta tvrde i samim tim neugodne za korišćenje.

Ove olovke su mnogo bolje. Sama formula je dosta drugačija. Jako jednostavno se nanose i dosta su mekše od svojim prethodnika. Ipak, da se razumijemo… I dalje nisu kremaste kao npr. Essсence olovke ali im po meni to i nije neka mana, čak bih rekla i prednost jer vrh dosta duže ostaje oštar a to vam omogućava i bolju preciznost prilikom nanošenja.

Trajnost samih olovaka na usnama je jako dobra. Odlično uokviruju usne i sarađuju sa ruževima, produžavaju im trajnost i poboljšavaju intenzitet onih anemičnih nijansi od kojih je najteže izvući maksimum. E, uz pomoć ovih olovaka sam i to uspjela.

DREAM LIPS Lipliner-e sam jako često nanosila samostalno na usne i to mi se nekako najviše sviđa. Ne predlažem da to stalno radite jer ćete tako neminovno  isušiti usne nakon nekoliko sati nošenja, ali ja to rješavam Blistex-om (nansem ga preko olovke i to je to)!

DSC_0940.JPG

IMAG6300

Nijansa 503

Ovo je jedna neutralna boja kože koja je jako zahvalna. Lijepo izgleda na usnama i lako se kombinuje sa većinom neutralnih ruževa.

DSC_0948.JPG

Nijansa 513

Ovakve nijanse spadaju u moje omiljene kada je dnevni, da ne kažem ranojutarnji, makeup u pitanju! Odlično izgleda samostalno na usnama! Pigmentacija ove nijanse je još bolja od prethodne i malo je kremastija! Sve pohvale za 513.

DSC_0946.JPG

ZAKLJUČAK: Golden Rose je definitovno naporavio korak naprijed kada su olovke za usne u pitanju. Preporučujem vam da ih probate jer su dosta kvalitetne i jako pristupačne. DREAM LIPS Lipliner ima jako dobru trajnost i sasvim dobru pigmentaciju. Izbor nijansi je ogroman i spremite se na jedno polučasovno biranje i odlučivanje! :-)

Cijena: oko 3 KM

DSC_0935.JPG6 komentara

  1. Poslije oduševljenja i ovisnosti s Essence olovkama za usne sad bih lagano mogla preci i na Golden Rose olovke. 503 je već našla mjesto na mojoj Wish listi??

    1. Golden Rose je dostupan vjerovatno u svim drogerijama u Srbiji i BiH. Mislim da bi se, za konkretno prodajno mjesto u svom gradu ili okolini, mogla raspitati na njihovoj FB stranici. Lp

  2. Odlican tekst! Bas sam skoro za rodjendan dobila 512 olovku i odlicna je bas mi se dopada,neutralna i sto kazes bas ide za dnevni make up :-) Zimus sam kupila olovkice u broju 524 onako bordo i 519 braon nijansa jesu malo jesenje nijanse ali i sad mogu da posluze za neki vecernji make up tako da ti ih preporucujem! ;-)

Objavite komentar