RECENZIJA: MAKEUP REVOLUTION PALETTE – ICONIC PRO 2

April 27, 2016

DSC_0764

Nastavljamo sa recenzijama Iconic PRO paleta, već ste imale priliku pročitati moje mišljenje o Iconic PRO 1 (LINK) a danas vam donosim rezultate testiranja Iconic PRO 2 palete. I ovaj put vas podsjećam na FB stranicu Makeup Revolution BIH preko koje možete naručiti sve ove divne proizvode o kojima vam često pišem.

Kako ste u prethodnoj recenziji mogli pročitate sve detalje u vezi pakovanja, neću se ponavljati jer sam vam link već ostavila, samo ću napomenuti da je jedina razlika u kartonskoj ambalaži. Naime, Iconic PRO 2 je upakovana u lijepu rose gold kartonsku kutijici (koja se pritom ne sarađuje sa fotoaparatom) dok je Iconic PRO 1 bila u mat crnoj kutijici. Sve ostalo je isto, praćeno sjajnim kvalitetom, odličnim velikim ogledalom i iskoristim dvostranim kistićem.

Takođe, i ova paleta krije 16 sjenila od kojih je 8 mat dok je drugih 8 šimerasto ili metalik.

Cijeli prvi red čine mat sjenila i to je odlična stvar! Izbor nijansi u paleti je odličan, mislim da sam za ovo vrijeme uspjela testirati baš svaku nijansu a to znači i da je svaka od njih iskoristiva. Zapravo imate dosta bež i neutralnih sjenila koja možete povremeno kombinovati sa nekim jačim, recimo šimerastim sjenilom ili mat plavim i ljubičastim. Izbor je jako dobar, morate priznati!?

DSC_0719.JPG

DSC_0546.JPG

20

23

Ukupna količina sjenila je 16 g što znači da ćete dobiti po 1 gram svake nijanse! Korektno.

Nego, da obratimo pažnju na svaku nijansu posebno.

Gornji red (nijanse sa lijeva na desno):

 • Paper – boja slonove kosti, mat.
 • Chase – karamel, jako lijepa mat nijansa.
 • Smooth – zvijezda prvog reda, najljepša smeđa nijansa ikada.
 • New-Tral – breskvasta nijansa, mat.
 • One Way – ako je prethodna bila breskvasta, dozvolite mi da ovu nazovem šljivasta! Lijepa ljubičasta sa plavim podtonom.
 • New Rules – tamno plava, mat.
 • Grey Day – srednje tamno siva, mat.
 • Sudden – tamno siva, na momente djeluje kao crna, mat.

Moji apsolutni favoriti su nijanse Paper, Chase i Smooth. Sigurno nije mogao proći niti jedan makeup look da barem dvije od njih nisam iskoristila.

Donji red (nijanse sa lijeva na desno):

 • Only – bijela šimerasta nijansa.
 • Silk – šampanj šimerasta nijansa.
 • Awaken – topla bakarno zlatna nijansa, savršena boja.
 • New Day – boja slična prethodnoj, nijansu tamnija, jednako lijepa.
 • Steal-Er – hladnija braonkasto- siva šimerasta nijansa.
 • Echo – srebrna metalik nijansa.
 • Ambition – maslinasto zelena, metalik.
 • Faith – neobična tamno smeđa sa crvenkastim podtonom.

Moji šimerasti favoriti su Silk, Awaken i New Day.

DSC_0717.JPG

DSC_0743

Pigmentacija je jako dobra i sva sjenila su na zavidnom nivou, možda bih jedino rekla da peta nijansa u prvom redu (plava) ima malo lošiju pigmentaciju dok su sve ostale jako dobre! Ja uvijek koristim bazu a Iconic PRO 2 se preko nje blenda savršeno i stoji na kapcima doslovno cijeli dan! Kvalitet sjenila je u ovom pogledu stvarno izvrstan.

Nekoliko nijansi će se trusiti pri nanošenju, ništa strašno ali je potrebno otresti višak sjenila sa kista i to je sve. Takođe, primjetila sam da je to izraženije sa tamnijim nijansama.

DSC_0712.JPG

DSC_0721.JPG

DSC_0744

Tekstura sjenila u ovoj paleti je divna, jako su nježna i mekana. Kvalitet  je po ovom pitanju nadmašio moja očekivanja! Moram napomenuti da su sjenila u Iconic PRO paletama kvalitetnija od sjenila iz Iconic paletica. Zaista se vidi razlika, iako znate koliko volim i ove druge palete, MUR je ovdje otišao korak dalje!

Ova paleta je idealna za putovanja iz nekoliko razloga: kvalitetno kompaktno pakovanje, veliko ogledalo, odličan izbor mat i šimerastih nijansi, toplih i hladnih tonova te svijetlih i tamnih nijansi. Sa ovom paletom je moguće SVE! Dnevni ili večernji makeup, bilo šta…

Za sada su u mojoj paleti najkorišćenije prva, druga i treća nijansa u prvom redu i smatram da vrijede kao cijela paleta. Zbog njih, i druge, treće, četvrte i pete nijanse u drugom redu OVU PALETU MORATE IMATI!!!

Ako bih morala da biram između ICONIC PRO 1 i 2 ne znam da li bih se mogla odlučiti… Dvojka mi je možda kompletnija a jedinica ima više nekih nijansi koje ja lično jako volim. Sve je stvar ukusa ali u svakom slučaju, najbitnije je da nećete pogriješiti bilo koju da izaberete.

ZAKLJUČAK: Ovo je savršeni dupe Lorac PRO 2 palete koja košta 42$ i ja vam savjetujem da sačuvate ozbiljnu količinu novca kupovinom Makeup Revolution Iconic PRO! Dobićete odličan kvalitet, i sjenila i samog pakovanja, predivan izbor mat i šimerastih nijansi u toplim i hladnim tonova… Ma sve što vam treba! Za kraj ću vam ponovo, poređenja radi, ostaviti i jednu fotografiju gdje se vide ove dvije palete zajedno. 

Cijena palete: 27 KM (Makeup Revolution BiH)

dupe-lorac-pro--548x800

*Slika je preuzeta sa bloga www.hellocoton.fr

Kakvi su vaši utisci sada?

Da li vam je potrebna investicija u vidu Lorac PRO palete ili je i Iconic PRO na istom nivou? 

Lp6 komentara

 1. Stvarno savrsena recenzija, a ovaj kraj gde su uporedni svocevi dve palete je zaista korisan i potreban. Dugo vec razmisljam da kupim ovu paletu, a ti si mi je sada prodala na prvu loptu. Predivan post.

  1. Hvala ti puno! Ne bih ti mogla preporučiti kupovinu samo jedne MUR palete…. To je neizvodljivo! Vidjećeš, kupiš jednu, pa želiš drugu… Treću… :-)
   Lp

Objavite komentar