RECENZIJA: BILJNI PREPARATI

April 23, 2016

U saradnji sa FB stranicom Biljni preparati dobila sam priliku probati tri njihova proizvoda. Jako mi je velika “gužva” kada je testiranje krema za lice u pitanju ali sam spremna iznijeti vam svoje prve utiske. Ipak što se melema tiče, njega koristimo dosta duže i ovdje ću vam napraviti detaljniju analizu.

_DSC0038.JPG

BIOMELEM

Šta kaže proizvođač?

Izuzetno efikasan melem za opekotine i sva oštećenja kože kao što su: upala kože, dekubitus, čirevi, ekcemi, psorijaza, akne, mitiseri, rane, ujedi, otoci, perutanje kože, ožiljci od operacije i svi drugi ožiljci. Upotrijebili smo svu mudrost tradicije i znanje nauke da napravimo ovaj kvalitetni melem. Nismo se obazirali na troškove izrade niti je napravljen za masovnu prodaju.
BioMelem je visokokvalitetni melem, jedna čisto prirodna krema za kožu sa mnoštvom ljekovitog bilja, propolisom, voskom i vitaminima koja djeluje na niz problema kože. Naravno, shodno našoj tradiciji, bez vještačkih boja, mirisa, konzervansa, parabena, samo prirodni sastojci.
Tajna BioMelema je u tome što je pronađena uspješna i efikasna prirodna formula da se pokrije širok spektar problema kože. Već pri prvoj upotrebi primjetićete koliko je drugačiji od svega što ste probali do sada, koliko je jedinstven i kvalitetan.
Melem se pravi ručno i isključivo po narudžbi. Potrudili smo se da cijenu preparata smanjimo na najmanju moguću mjeru da bude dostupna svakoj porodici.

_DSC0049.JPG

_DSC0044.JPG

Šta kažem ja?

Odlučila sam ovaj melem staviti da jedan veliki test. Naime, moje dijete ima dva ožiljka od operacija i ovaj proizvod je nam je došao pod ruke u pravi čas. Nakon što sam pokušala ožiljke tretirati sa dva druga proizvoda i nisam bila zadovoljna rezultatima, već nekoliko mjeseci nismo ništa koristili. Ja vam obećavam da ću uraditi update ovog posta jer je još rano govoriti o bilo kakvim rezultatima, ipak ono što je bitno za početak je da melem nema jak miris (ovo djeci zna posebno smetati), da se vrlo lako razmazuje i ne treba mu cijela vječnost da se upije. Na žalost, materijala za tretiranje imamo dosta, jedan ožiljak nije jako vidljiv ali drugi je dosta veliki pa ću uporedo pratiti kakva je situacija sa oba i to vam naknadno napisati. Puno sam vremena provela istražujući ovu temu na internetu i znam da dosta ljudi ima problema sa ožiljcima koje bezuspješno pokušava otkloniti ali je proizvoda koji zaista rade ono što obećavaju jako malo… Nadam se da sam na dobrom putu da vam dam dobru preporuku…

A da materijala za testiranje ne nedostaje, evo još jednog dokaza. U međuvremenu je nestaško zaradio i jednu malo veću opekotinu iznad desne šake. To se desilo prije dvije sedmice. I za rezultate tretiranja ovakvih problema vam mogu reći da je ovaj proizvod FANTASTIČAN. Naime, melem smo nanosili dva-tri puta dnevno i nakon četiri dana se sve smirilo. Pritom je prvi dan plik bio ogroman, samo mjesto opekotine bolno i crveno. Danas imamo samo blagi ružičasti trag na koži ali i dalje koristimo melem, vidjećemo da li ćemo uspjeti i to sanirati.

Dalje, imamo dvije kreme, dnevnu i noćnu.

DNEVNA (VOĆNA) KREMA

Sastav: jagoda, hibiskus, bobice mazge, ulje kokosa, lješnika, makadamije, eterično ulje ruže, pčelinji  vosak, dest. voda.

Jako lijepa ružičasta kremica, dosta prijatna na licu. Koristim je desetak dana i to svako ujutro nakon umivanja, sačekam da se potpuno upije i nakon toga krećem sa nanošenjem tečne podloge. Za sada mi odgovara, sastav je jako lijep, nije preteška na licu, ne zatvara pore i ne stvara nikakve iritacije. Nastaviću da je koristim svakodnevno jer ove kremice imaju dosta kratak rok trajanja (samo 4 mjeseca) a ja sam već izgubila pola od toga. Ipak, mislim da će mi to biti dovoljno da je potrošim….

_DSC0042.JPG

NOĆNA KREMA

Sastav: hidrolat smilja, maslinovo ulje, neven, kamilica, ulje kokosa, nara, koštica kajsije, vitamin E, pčelinji vosak.

Ovo je prava noćna krema, jako bogata hranjiva. Nije najsretnije rješenja za problematičnu masnu kožu, ovo je proizvod koji želi suv teren i ja ću je uskoro proslijediti jednoj osobi za koju znam da će je ovako nešto obradovati a prije svega i da će joj odgovarati.

_DSC0039.JPG

_DSC0040.JPG

Moram vam napomenuti da sam kremice dobila bez ovih “etiketa” koje sam si sama zalijepila jer mi je tako lakše razlikovati proizvode. Jako je teško funkcionisati sa dvije kreme u identičnom pakovanju bež bilo kakvih informacija. Ali, snašla sam se…

_DSC0036.JPG

ZAKLJUČAK: Apsolutna preporuka ide za BioMelem, proizvod koji je fantastičan, jako kvalitetan i očigledno djelotvoran. O kremicama vam mogu trenutno suditi jedino o kvalitetu i on je zaista evidentan, osim što mi divna voćna krema jako odgovara sa noćnom nisam imala sreće ali to je stvar isključivo moje kože. Vama sa suvom kožom od srca preporučujem ovako bogate kremice.

Kako su vaši utisci?

Lp5 komentara

    1. Pa ima, nije ona klasična mousse tekstura ali podsjeća u svakom slučaju. Dnevna kremica je dosta laganija od ove noćne tako da, ako nemaš jako masnu kožu, mislim da bi ti odgovarala.
      Lijep pozdrav

Objavite komentar