RECENZIJA: REVELIQUE DUO POWDER BLUSH

March 31, 2016

Prije sigurno dva mjeseca ste na Facebook stranici vidjeli novitete koje sam kupila prilikom jedne posjete CM-u. Ovo je bio moj prvi susret sa brendom Revelique, kupila sam samo jedan proizvod čisto da vidim o čemu se radi. Moram priznati da me je zainteresovalo još par stvarčica…

A usput sam pokupila i nekoliko informacija o samom brendu. Naime, na BiH tržištu Revelique se pojavio u avgustu 2012. godine zahvaljujući generalnom uvozniku Ovnak d.o.o Vitez. Inače je austrijski brend i postoji od 2011. godine.

IMAG47762

Revelirue Duo Poewder Blush ima jedno klasično pakovanje sa transparentnim poklopcem sasvim pristojno odrađeno ali zaista ništa posebno. Logo je interesantan i jako lijep, volim obratiti pažnju na ovakve stvari!

Sam kvalitet pakovanja je dobar, poklopac funkcioniše bez problema. Na poleđini je crna naljepnica sa svim potrebnim informacijama: nijansa, sastav, naziv proizvođača i uvoznika te rok upotrebe. Količina od 6 g koju ćete dobiti će vam trajati sigurno dugo jer se rumenila i inače sporo troše.

IMAG3192

IMAG4791

Nijansa o kojoj ću vam danas pisati je 10 Raspberry (postoji i nijansa Peach). Odlučila sam kupiti baš nju je mi se na prvi pogled učinilo da nemam ništa slično u svojoj kolekciji. I, nećete vjrovati, ovo se ispostavilo kao dobra procjena.

Obožavam rumenila, ali će me uvijek privući nešto što je jače, šarenije, “ljepše” za oko! Vjrovatno je to razlog što sam „slaba“ sa ovim svijetlim nijansama.

Revelique Raspberry je mat, neutralno rumenilo koje me osvojilo na prvo nanošenje. Evo i razloga!

IMAG4782

IMAG4778

Tekstura je predivna, baršunasta i tako nježna. Boja jako nosiva, apsolutno je za svaki dan i za svaki make-up look. Licu daje tako lijepu, prirodnu boju i svjež, zdrav izgled.

Rumenilo se sastoji od dvije nijanse koje se mogu koristiti i zasebno ali to bi po meni moglo da se izvede samo sa tamnijom nijansom. Ona je i ljepše teksture, to se primjeti na prvo korišćenje dok je svjetlija nijansa malo praškastija ali prilikom nanošenja i mješanja boja to se ne primjeti. Nanosi se lako (ja koristim mekanu pufnastu cetkicu) i ravnomjerno se raspoređuje po licu.

Pigmentacija Revelique Duo Powder rumenila je baš kako treba, boja je nadogradiva i teško ćete pretjerati sa ovim rumenilom. Ostaće na licu cijeli dan.

IMAG4785

IMAG4778

IMAG4788

IMAG4787

Dostupnost: CM drogerije (BIH)

Cijena: oko 9 KM ali ovaj brend često bude na sniženju i do 50%!!! Ja sam ga kupila po cijeni od 4,50 KM!

Da li vam se sviđa ovo Revelique rumenilo?

Jeste li probale nešto od ovog brenda?

Lp3 komentara

  1. Ja sam ga kupila zahvaljujuci tebi…Cim si objavila da je snizeno, otisla sam do cma…Tad ga nije bilo, ali vec par dana nakon sam ga nasla…Kad god nisam sigurna koje rumenilo koristiti, izbor padne na ovo…Fakat je odlicno :D

Objavite komentar