RECENZIJA: AURA SHINE KILLER

December 20, 2015

Danas vam donosim recenziju za jedan proizvod koji je, opet, nepravedno zapostavljen na blogu! Riječ je o Aura Shine Killer puderu za matiranje lica.

Naime, ovaj proizvod je malo duže u asortimanu Aura kozmetike i kupujem ga po drugi put! Znači veoma dugo testiran proizvod i već je krajnje vrijeme da svoje utiske podijelim sa vama! Pa da krenemo…

IMAG0984

Evo šta kaže proizvođač: SHINE KILLER je fini prah za matiranje kože lica koji se sastoji iz mikrosfera koje imaju izuzetnu moć absorbovanja sebuma kože. Trenutno matira kožu lica sprečavajući neželjeno isijavanje i do 8h, a licu daje prozračan i prirodan izgled. Ublažava izgled bora i prekriva sitne nepravilnosti na koži ne ostavljajući bijele tragove. Zbog svoje teksture savršeno se uklapa u make-up, a zbog vodootpornosti i rezistencije na znojenje sprečava razmazivanje i čini da vaš make-up traje značajno duže. Trenutno matira kožu lica, sprečava isijavanje kože i do 8h, čini da make-up značajno duže traje, ublažava izgled bora, prekriva sitne nepravilnosti kože, vodootporan, otporan na znojenje, bez talka i ulja.

IMAG0987

IMAG0988

Pakovanje ovog proizvoda je lijepo i kvalitetno! Shine Killer ćete dobiti u mat crnoj kartonskoj kutijici a sam proizvod se nalazi u plastičnoj posudici sa perforiranim poklopcem. Upravo je ovakav način pakovanje jedina mana ovog proizvoda ali to nije slučaj samo sa ovim proizvodom jer se generalno puderi u prahu pakuju na ovakav način. Istina je da su rupice kroz koje izlazi proizvod nisu prevelike i da je to jedina olakšavajuća okolnost što se ovakvog pakovanja tiče!

Za cijenu od oko 14 КМ dobićete ukupno 5 g proizvoda što djeluje kao mala količnina ali vjerujte da će vam dosta dugo trajati.

IMAG0998

Tekstura ovog proizvoda je jako lijepa, imam i jedan ovakav Essence puder ali se ne mogu porediti. Ni u jednom smislu! Ovaj bijeli prah je tako lijepo, sitno mjeven da prosto nestaje i pod prstima i na licu!

Kao i ostale, ovako pakovanje, pudere nanosim ga tako da vrlo malo proizvoda istresem u poklopac i to pokupim velikom četkom! Potrebno je obratiti pažnju na količinu koju nanosite na lice, morate voditi računa o tome da je potrebna JAKO MALA količina pudera i da pretjerivanjem možete dobiti kontra efekat!

IMAG1003

IMAG1000

Ovaj puder moje lice matira sigurno nekih 4 do 5h što je veliki uspjeh jer sa bilo kojim drugim puderom za matiranje to vrijeme je dosta kraće! Ima jako veliku moć apsorbovanja sebima i zaista jeste otporan na znojenje! Ono što nisam primjetila, a proizvođač tvrdi, jeste da ublažava izgled bora i prekriva nepravilnosti na licu, ja ću vam samo reći a sam primjetila DA IH NE ISTIČE a i to je jako bitno!

PREDNOSTI: odlično matira lice, produžava trajanje šminke, koža ga odlično podnosi, ovaj prah ne izaziva nikakve probleme na mojoj mješovitoj koži koja je inače sklona nepravilnostima!

NEDOSTACI: pakovanje, te način doziranja pudera ( idealno bi bilo da nas Aura obraduje sa drugačijom vezirom ovog pudera- onom u kamenu) jer mi sa masnom kožom moramo ovakav proizvod imati uz sebe cijeli dan!!!

Evo još malo sličica:

IMAG0986

IMAG1002

IMAG1005

IMAG0993

IMAG0991

IMAG0985

Jeste li probale Aura Shine Killer prah za matiranje lica?

Kakvi su vaši utisci?

Lijep pozdrav2 komentara

  1. Meni je on bio ok dok sam ga koristila, ali je nije photo friendly. Odnosno ako te neko slika sa blicom izgledaces kao da si krenula na neki maskenbal kao avet i to je propust preko kog nisam mogla da predjem :/

  2. Bas fino izgleda i bas sam ga danas gledala! Moracu da ga isprobam jer mi treba nesto sto ce matirati lice barem na 4h i da necu imati brige oko toga :)

Objavite komentar