FARMASI: BB POWDER SOFT FOCUS All-in-1 (recenzija)

December 8, 2015

Moram priznati da me davno zainteresovao Farmasi BB Powder ali nigdje, ali baš nigdje nisam mogla pronaći više informacija o ovom puderu! Jedino rješenje je bilo da ga naručim, testiram i napišem svoje mišljenje kako bih i vas mogla upoznati sa ovim interesantnim proizvodom.

IMAG48435

Moram priznati da me osim nedovoljno informacija u opisu proizvoda privuklo i to što je ovo presovani BB puder (sigurno prvi ovakav proizvod sa kojim sam se susrela)! Ok, postoje BB kreme i postoje puderi u kamenu ali šta je BB Powder Soft Focus?

Šta kaže proizvođač? Kompaktni puder za lice. Pruža osjećaj hidratacije uz matirajućiu efekat. Prekriva nepravilnosti i zadržava svježinu tena. Idealan u kombinaciji sa Farmasi BB, BB+ i CC kremama.

IMAG4849

U ponudi su tri nijanse s tim da su u katalogu označene šiframa. Ali kada sam dobila svoj puder on je imao iznaku MEDIUM, to je neka srednja varijanta (postoji još jedan svjetliji i jedan tamniji puder). Jako mi je drago da je nijansa koju sam dobila identična nijansi koja je u katalogu!

Redovna cijena je 16,00 KM (s tim da je već mjesecima u katalogu 9,90 KM). Količina proizvoda od 14g će vam trajati, ali ne toliko dugo koliko vam se može učiniti na prvi pogled! Naime, proizvod se prilično trusi a i sama tekstura je dosta mekša od klasičnih pudera u kamenu!

Sam proizvod dolazi u lijepoj kartonskoj ambalaži sa spužvicom koju možete koristiti za nanošenje pudera! Pakovanje je standardno za Farmasi, crna plastika je dosta kvalitetna, poklopac transparentan sa srebrnim slovima kojima je ispisan naziv proizvoda! Na poleđini pakovanja se nalaze sve ostale informacije vezane za proizvod (naziv proizvođača, sastav, rok upotrebe, nijansa, bar kod i gramaža).

IMAG4863

IMAG4846

IMAG4855

Miris ovog kompaktnog pudera mi jako prija iako se ne zadržava ne znam koliko na licu, dok ga nanosite četkom prosto uživate u tim trenucima….

Pokrivna moć ovog pudera je odlična! Nikada se oslanjam na ovu karakteristiku jer je uglavnom i ne očekujem! Moram reći da sam se baš iznenadila i da je tačna preporuka proizvođača da je BB ili CC krema+ BB Powder idealna kombinacija! Potpuno je bespotrebno (čak suvišno) stavljati ga preko nekih tečnih pudera koji i sami imaju dobro prekrivanje!

Već sam napomenula da je tekstura neobična, naime, dosta je mekši od drugih sličnih proizvoda koje imam tako da i ova karakteristika ide u prilog mojoj konstataciji da je prekrivanje zaista odlično!

IMAG4856

IMAG4866

IMAG4867

Postojanost je takođe iznad prosjeka! A moja izrazito masna T-zona je pod kontrolom nekoliko sati što je veliki uspjeh jer samo jednom u toku dana imam potrebu matirati lice kada primjetim da je puder “nestao” samo na mojim najkritičnijim dijelovima lica (odručje oko nos i sredina čela)!

Farmasi BB Powder se možete koristiti samostalno ili preko tonirane kreme s tim da vi koji volite jače prekrivanje možete ga nanijeti i preko svog tečnog pudera (ja ga i dalje koristim upravo na ovaj način!).

Ne isušuje kožu lica tako da će odgovarati svim tipovima kože!

IMAG4862

IMAG4852

IMAG4857

IMAG4863

IMAG4843

ZAKLJUČAK: Jako interesantan proizvod po vrlo povoljnoj cijeni koji će odlično odraditi svoj posao! Odlična moć prekrivanja, dobra postojanost, hidratacija i matiranje su najveće prednosti ovog pudera! Takođe različite kombinacije korišćenja Farmasi BB Powder-a omogućavaju da ga prilagodite svojim potrebama i koristite baš onako kako vam odgovara! 

 

Jeste li koristile Farmasi BB Powder?

Kakva su Vaša iskustva sa Farmasi proizvodima?

Lijep pozdrav…

 Objavite komentar