CATRICE: LIQUID CAMOUFLAGE (recenzija)

November 28, 2015

DSC_0032

Jedan od noviteta koje se nalaze na policama CATRICE kozmetike je i Liquid Camouflage (High Coverage Concealer). Tečni korektori su jako zahvalni za prekrivanje, prije svega podočnjaka ali i ostalih nepravilnosti na licu! Ja nemam problem sa podočnjacima, tako da ovu vrstu korektora koristim isključivo za posvjetljivanje određenih dijelova na licu, najčešće baš dijela ispod očiju, sredine čela, nosa i brade.

DSC_0038

Catrice Liquid Caomuflage je tečni korektor koji dolazi u stadardnom pakovanju sa aplikatrom za nanošenje. Ovakve proizvode preporučujem da ne koristite nikada na drugima niti da pozajmljujete jer je velika opasnost od prenosa bakterija i inficiranja kože. Znači ako korektor kupite za sebe, samo vi ga i koristite i neće biti problema.

DSC_0043

DSC_0045

DSC_0040

DSC_0051

Proizvođač kaže sljedeće: Podočnjaci, nepravilnosti i crvenilo su sada stvar prošlosti! Tekuća kamuflažna krema nudi optimalno prekrivanje i njegu. Tekući korektor je visoko pigmentovan, vodootporan i  posebno dugotrajan. Jednostavan je za korištenje jer ima praktičan flock aplikator.

U suštini u ovim navodia zaista ima puno istine. Naime, Catrice Liquid Caomuflage korektor je jako dobro pigmentovan. Prekriva odlično, testirala sam ga na crvenilu i bubuljicama i tu se pokazao FENOMENALNO. Kao što, rekoh tamni kolutovi ispod očiju su me zaobišli ali se izborio sa svim ostalim ( stalnim i povremenim) problemima na mom licu.

DSC_0049

Postojanost je odlična. Traje cijeli dan i tu nemam nikakvih zamjerki. Nakon par sati se minimalno uvukao u sitne bore oko očiju ali to nije ništa alarmanto, korektor stoji na mjestu, ne klizi i ne isušuje kožu i te ne naglašava eventalne suve dijelove lica.

Blenda se odlično, ja ga najčešće koristim sa Beauty Blenderom ali često ga znam utapkati i prstima, naročito na sitnijim nepravilnostima. Blender mi odradi dobar posao na većim površinama na licu, naročito na području ispod očiju!

Za cijenu od 7,25 KM dobićete sasvim korektnih 5 ml proizvoda. Korektor postoji u dvije nijanse i ona koju ja imam je najsvjetlija- 010 (Porcellain), idealna za osobe hladnijeg podtona. Druga u nijansi 020 (Light Beige) je namjenjena više osobama toplijeg podtona.

Odgovorno tvrdim da je ovo jedan od najboljih drogerijskih korektora! Imate moju preporuku isto kao i za fantastični Catrice HD Liguid Coverage Foundation.

catrice-9-1024x683

DSC_0028

***

CATRICE CAOUFLAGE CREAM vs. LIQUID Concealer!

Znate da CATRICE u svojoj ponudi ima CAMOUFLAGE  Cream korektor koji je u „teglici“ tako da bi ovaj tečni korektor po mom mišljenju bio idealna dopuna ovom, koji je sigurno već osvojio vaše srce. :-)

Kako ovo nije recenzija krem korektora samo ću napomenuti osnovnu razliku između njih. Krem korektor je odličan za prekrivanje nepravilnosti na koži (ima bolje prekrivanje od tekuće kamuflaže, i to je logično) tako da, ako imate ovaj korektor, nastavite ga koristiti za ovu svrhu, nema mu ravnog! Liguid Camouflage koristite za prekrivanje problema sa podočnjacima i posvjetljivanje ovog dijela lica te kao bazu za sjenila (odlično izjednači boju kapka i sjenila duže traju).

Ipak su ova dva korektora dopuna jedan drugom i kombinacijom oba možete postići savršene rezultate! To je moje iskustvo i sada ih koristim baš na način koji sam i vama preporučila i jako sa zadovoljna!

Koristite li Catrice Camouflage korektore?

:-)7 komentara

    1. Da, da to jeste mali problem ali sam kasnije primjetila da kada koristim prajmer preko cijelog lica (inače ga nanosim samo na T-zonu zbog matiranja) onda se dooosta manje skuplja u boricama, skoro neprimjetno! Probaj!!! Pozdrav

    1. Potrudila sam se iznijeti iskreno mišljenje, mislim da se nećeš pokajati, ako ništa znaš šta da očekuješ! Sretno u trošenju parica… :-)Pozdrav

  1. I ja sam jedna od onih koja je prva potrcala da pokupio ovaj proizvod… nisam mogala da se odlucim za nijansu pa sam uzela i 01 i 02… u kombinaciji sa klasicnim kamuflazom u teglici u br 10 i 20 drugi korektori i konsileri mi ne trebaju. Imam dosta svijetlu i problematicnu kozu sa neutralnim pod tonom tako da uvijek moram da kombinujem vise nijansi da to izgleda dobro. Tek nedavno sam otkrila ovaj blog i sada bas cest svratim da virnem ima li neki novi post. Puno ? sa juga i samo tako nastavi.

Objavite komentar