CATRICE: LIQUID CAMOUFLAGE (recenzija)

November 28, 2015
9.4

Jedan od noviteta koje se nalaze na policama CATRICE kozmetike je i Liquid Camouflage (High Coverage Concealer). Tečni korektori su jako zahvalni za prekrivanje, prije svega podočnjaka ali i ostalih nepravilnosti na licu! Ja nemam problem sa podočnjacima, tako da ovu vrstu korektora koristim isključivo za posvjetljivanje određenih dijelova na licu, najčešće baš dijela ispod očiju.

Ali, kao poručeno, stanje lica mi se prije sedam dana dosta pogoršalo te sam itekako imala materijala da vam dva korektora koja sam dobila istestiram pošteno! E sada, kada sam završila sa tim, samo se nadam da će se sve grozote koje su poiskakale i povući pa da mogu nastaviti normalno funkcionisati i pisati i neke druge postove! :-)

IMAG4397

Nego da pređemo na korektor! Radi se znači o tečnom korektoru koji dolazi u stadardnom pakovanju sa aplikatrom za nanošenje! Ovakve proizvode preporučujem da ne koristite nikada na drugima niti da pozajmljujete jer je opasnost od prenosa bakterija i inficiranja kože, ogromna! Znači ako korektor kupite za sebe, samo vi ga i koristite i neće biti problema!

IMAG4389

IMAG4394

Za cijenu od 7,25 KM dobićete sasvim korektnih 5 ml proizvoda. Korektor postoji u dvije nijanse i ona koju ja imam je najsvjetlija- 010 (Porcellain), idealna za osobe hladnijeg podtona. Druga u nijansi 020 (Light Beige) je namjenjena više osobama toplijeg podtona!

Proizvođač kaže sljedeće: Podočnjaci, nepravilnosti i crvenilo su sada stvar prošlosti! Tekuća kamuflažna krema nudi optimalno prekrivanje i njegu. Tekući korektor je visoko pigmentiran, vodootporan i  posebno dugotrajan. Jednostavan je za korištenje s praktičnim flock aplikatorom.

Korektor je jako dobro pigmentovani podsjeća me na Nyx HD tečne korektore, koje obožavam. Prekriva odlično, testirala sam ga na crvenilu i bubuljicama i tu se pokazao odlično. Kao što, rekoh tamni kolutovi ispod očiju su me zaobišli ali se sa svim ostalim problemima na mom licu izborio.

IMAG4237

Moram napomenuti da mi se sviđa miris ovog korektora, ne zadržava se dugo na koži ali je prijatan!

Postojanost je odlična. Traje cijeli dan i tu nemam nikakvih zamjerki. Problem koji sa imala je taj što sam primjetila da se nakon par sati uvlačio u u sitne linijice i borice koje imamo mi, žene u tridesetim! Ah!

IMAG4232

IMAG4236

Na fotografiji iznad se jasno vidi rozikasti podton ove nijanse, tako da to imate u vidu!

Liquid Camouflage ne isušuje kožu te ne naglašava eventalne suve dijelove lica!

Blenda se odlično, ja ga najčešće koristim sa Beauty Blenderom ali često ga znam utapkati i prstima, naročito na stnijim nepravilnostima. Blender mi odradi dobar posao na većim površinama na licu, naročito na području ispod očiju!

IMAG4390

IMAG4227

CATRICE CAOUFLAGE CREAM vs. LIQUID Concealer!

Znate da CATRICE u svojoj ponudi ima CAMOUFLAGE  Cream korektor koji je u „teglici“ tako da bi ovaj tečni korektor po mom mišljenju bio idealna dopuna ovom, koji je već osvojio srca miliona djevojaka!

Kako ovo nije recenzija krem korektora samo ću napomenuti osnovnu razliku između njih. Krem korektor je odličan za prekrivanje nepravilnosti na koži (ima bolje prekrivanje od tekuće kamuflaže, i to je logično) tako da, ako imate ovaj korektor, nastavite ga koristiti za ovu svrhu, nema mu ravnog! Liguid Camouflage koristite za prekrivanje problema sa podočnjacima i posvjetljivanje ovog dijela lica te kao bazu za sjenila (odlično izjednači boju kapka i sjenila duže traju).

Ipak su ova dva korektora dopuna jedan drugom i kombinacijom oba možete postići savršene rezultate! To je moje iskustvo i sada ih koristim baš na način koji sam i vama preporučila i jako sa zadovoljna!

Jesam li vas natjerala na trošak?

Volite li Catrice Camouflage korektore?

Lijep pozdrav

Finalna ocjena

Pakovanje
10
Pigmentacija
9
Blendanje
10
Prekrivanje
9
Postojanost
9

6 komentara

    1. Da, da to jeste mali problem ali sam kasnije primjetila da kada koristim prajmer preko cijelog lica (inače ga nanosim samo na T-zonu zbog matiranja) onda se dooosta manje skuplja u boricama, skoro neprimjetno! Probaj!!! Pozdrav

    1. Potrudila sam se iznijeti iskreno mišljenje, mislim da se nećeš pokajati, ako ništa znaš šta da očekuješ! Sretno u trošenju parica… :-)Pozdrav

  1. I ja sam jedna od onih koja je prva potrcala da pokupio ovaj proizvod… nisam mogala da se odlucim za nijansu pa sam uzela i 01 i 02… u kombinaciji sa klasicnim kamuflazom u teglici u br 10 i 20 drugi korektori i konsileri mi ne trebaju. Imam dosta svijetlu i problematicnu kozu sa neutralnim pod tonom tako da uvijek moram da kombinujem vise nijansi da to izgleda dobro. Tek nedavno sam otkrila ovaj blog i sada bas cest svratim da virnem ima li neki novi post. Puno ? sa juga i samo tako nastavi.

Objavite komentar