ESSENCE: PURE NUDE CONCEALER (recenzija)

November 26, 2015

Još jedna recenzija o Essence novitetima je pred vama. Danas vam pišem o Pure Nude korektoru u stiku pored koga pod istim nazivom postoji i tečni puder (koji je otišao u nagradu igru te se nadam da će dobitnica odlučiti podjeliti svoje utiske sa nama).

Essence Pure Nude korektor obećava prekrivanje tamnih kolutova ispod očiju i sitnih nepravilnosti, nježnu teksturu u praktičnom pakovanju i lagano blendanje!

IMAG4648

Hajde da vidimo šta je od ovoga istina, a šta ne!

Pure Nude korektor dolazi u tri nijanse, u pitanju su: 10 pure beige, 20 pure sand i 30 pure honey.

Jako mi je drago što sam na poklon dobila baš najsvjetliju nijansu 10 pure beige, jer mi baš odgovara, naročito za područje oko očiju.

IMAG4651

IMAG4652

Pakovanje ne može biti praktičnije, u obliku malo deblje olovke sa mehanizmom na odvrtanje. Ovo je toliko jednostavno za upotrebu! Plastika, u boji kože (nude) jer kvalitetna, poklopac odlično funkcioniše i ne otvara se u neseseru (što je jako bitno!).

Količina od 3,2 g  neće trajati dugo ali i ako ga sa guštom potrošite brzo, sa zadovoljstvom ćete kupiti novo pakovanje! Cijena je 7,95 KM!

Tekstura je božanstvena, korektor je toliko nježan, jako lijepo klizi prilikom nanošenja i ostavlja neki, više mat osjećaj na koži. Nije mastan ali ni previše suv, zaista ne znam da li sam nešto slično koristila ikada. Ne isušuje područje oko očiju i ne uvlači se u sitne linijice ili bore oko očiju naravno uz setovanje nekim puderom u prahu, što je po meni obavezan korak!

IMAG4214

IMAG4216

IMAG4206

Blendanje je najbolji dio cijele priče, ovo ste mogle primjetiti na slikama iznad. Ovaj korektor se u tri sekunde sjedini sa kožom bez obzira da li koristite beauty blender, četkicu ili prste. Najbolji efekat ipak za područje ispod očiju daje upravo vlažan beauty blender te vam generalno preporučujem da njega koristite sa svim korektorima koje nanosite na ovo područje! Ako prekrivate npr. bubuljicu, nakon što nanesete korektor direktno na lice samo nježno utapkajte prstom dva-tri puta i posao je završen!

Kako nemam tamne kolutove ispod očiju ja ovaj korektor koristim za posjetljivanje ovog područja te prekrivanje sitnih nepravilnosti na licu. On ovaj posao, u mom slučaju, odradi odlično!

Pigmentacije Pure Nude korektora je dosta dobra, rekla bih da ima neko srednje do potpuno prekrivanje.

Trajnost je dobra iako se dosta duže zadrži na dijelovima lica koji su normalni nego na masnijim, što je opet sasvim normalno (nije normalna moja T-zona)! Sa područja ispod očiju ne spada i ne pomjera se sve do trentka kada poželim da skinem šminku sa lica!

Nadam se da sam vam uspjela približiti ovaj proizvod te da ćete biti zadovoljne ukoliko se odlučite kupiti ga! Evo još malo sličica…

IMAG4198

IMAG4204

IMAG4655

IMAG4647

 

ZAKLJUČAK: Dosta dobar korektor u praktičnom pakovanju koji ćete sigurno (brzo) potrošiti! Preporučujem ga prije svega djevojčicama, početnica u šminkanju jer je jako lako raditi sa njim a rezultati će biti odlični! 

P.S Linkovi za recenzije Essence i Catrice noviteta za jesen/zimu 2015 koje su objavljenje do sad:

*PR proizvod

 

Kakvi se vaši utisci?

Da li ćete kupiti ovaj korektor?

Lijep pozdrav drage moje!

 4 komentara

  1. Nisam ga nažalost još vidjela na policama DM-a kod nas,ali definitivno uzimam ako ga pronađem već kad si ga tako lijepo nahvalila,a za takvu cijenu više se nego isplati ga uzest.Lijepa recenzijica volim čitati od Essencovim proizvodima,nikad ih dosta u makeup kolekciji ;)*

Objavite komentar