FARMASI: TERRACOTTA POWDER (recenzija)

November 12, 2015

Prašina oko najnovije Farmasi kampanje u BiH se još uvijek nije slegla. Nakon što sam dobila na poklon nekoliko proizvoda nastavila sam istraživati ovu kozmetiku! Jako veliko interesovanje su izazvali neki proizvodi pa sam zato odlučila da napišem još jednu recenziju! Danas ćemo pričati o Terracotta puderu koji sam kupila u prošlom (oktobarskom) katalogu ali je i u trenutnom dostupan po istoj cijeni ( 14,50 KM ) tako da nećete propustiti ništa ako se sada odlučite za kupovinu ovog proizvoda!

IMAG3841

Riječ je o pečenom puderu koji je dostupan u šest različitih nijansi, rekla bih čak boja! Ja sam se odlučila za nijansu 02 Light Sand (ovo je inače najsvjetlija nijansa u katalogu).

Pakovanje je izrađeno od crne plastike sa transparentnim poklopcem na kojem se nalazi samo logo proizvođača. Na poleđini je etiketa na kojoj su sve informacije o proizvodu (opis, nijansa, sastav, gramaža i rok upotrebe).

Dobićete 13,5 g pudera, što je nezamislivo velika količina koju nikada nećete potrošiti jer se ovakvi (pečeni) proizvodi troše jaaaako sporo! Na fotografijama je puder korišten skoro mjesec dana svakodnevno, ali ne bih rekla da se to uopšte primjeti!

IMAG3844

IMAG3851

Proizvođač kaže da je ovo puder koji je idealan za sve tipove i tonove kože te da se pomoću četke ili spužvice nanosi na cijelo lice. E sad…

Ne može se svaka od ovih nijansi nanositi na cijelo lice jer neke su jednostavno pretamne a druge sadrže i boje koje ne laskaju ovakvoj upotrebi. Nijansa koju ja imam se može ovako koristiti, ali… Nikako nije za masnu i mješovitu kožu lica iz razloga što ovakav sjaj jednostavno ne želite na T-zoni! Problematična je i upotreba na koži na kojoj su izražene bore kao i na onoj sklonoj nepravilnostima jer će ih ovaj pider dodatno naglasiti a ni to naravno, ne želite!

KAKO JA KORISTIM TERRACOTA POWDER?

Nanosim ga preko mat bronzera, više prema jagodičnoj kosti te tako lijepo izgleda umjesto klasičnog highlightera koji u tom slučaju izbjegavam. Ovo je dnevni makeup za koji vam svakako preporučujem ovaj proizvod! Često ga dodam malo i na vrh usana!

Osobama sa normalnom i suvom kožu mogu preporučiti da velikom pufnastom četkom nanesu ovaj puder preko cijelog lica, sigurna sam da će izgledati dobro jer je njegov sjaj neupadljiv i dovoljno suptilan da ne izgledate prenapadno.

IMAG2986

IMAG2977

IMAG2982

IMAG2979

Takođe, pigmentacija  Terracotta Powder-a je slaba što ga čini idealnim za nanošenje na veće površine lica jer za način na koji ga ja koristim (na obrazima) potrebno je nadograditi boju u tri-četiri sloja da bi to bilo koliko-toliko vidljivo!!!

Trajnost je dobra, nemam prblema sa tim će puder nestati sa lica tokom dana niti da će se teško nadograđeni intenzitet izgubiti, jednostavno, sve ostaje na svom mjestu cijeli dan!

ZAKLJUČAK: FARMASI Terracotta Powder u nijansi 02 (light sand) je odličan pečeni puder koji ćete imati zaista dugo. U pitanju je kvalitetan proizvod koji za cilj ima dati licu prirodan zdrav izgled! Zahvalan je za različite varijante korišćenja i kada otkrijete način na koji vam najljepše izgleda na licu, prostaje vam da uživate! 

Za početak ovog užitka, pogledajte još sličica koje sam vam pripremila….

IMAG3853

IMAG2976

IMAG2969

IMAG2971

IMAG3852

IMAG2972

P.S. Recenziju Farmasi stikova za konturisanje lica možete pročitati OVDJE!

Koristite li Farmasi kozmetiku?

Da li biste kupile Terracotta Powder?

Lp3 komentara

Objavite komentar