RECENZIJA: CALA četkice za šminkanje

October 4, 2015

Dugo imam u planu recenziju CALA četkica za šminkanje ali moji planovi ne bi u potpunosti bili realizovani ni kada bih imala osmočasovno radno vrijeme na blogu! Kako je ovo hobi za koji koristim isključivo slobodno vrijeme više sam nego zadovoljna kako stvari funkcionišu.

naslovna2

CALA četkice koristim godinama i generalno sam dosta zadovoljna sa dosta njihovih karakteristika a to ćete vidjeti i u nastavku. Ovo je jedan od onih buget friendly proizvoda, kada je makeup u pitanju.

Na početku ću vam naglasiti da su četkice stare u prosjeku godinu dana i da su fotografisane sada, tako da možete steću realniju sliku o samom kvalitetu!

IMAG1503

CALA četkice su dostupne u dvije različite serije a to su BLACK LUXURY i ECO FRIENDLY (oko 40 različitih modela). Kako danas govorimo samo o četkicama iz prve serije reću ću vam nešto o njihovim generalnim karakteristikama. Prepoznatljive su po srebrnim ferulama sa dobrim dvostrukim ojačanjem i crnim drvenim drškama. Na svakoj četkici stoji naziv i broj iste, što mi se jako sviđa! A još više mi je drago da je sama štampa i te kako kvalitetna jer se slova do danas nisu izbrisala (ovo posebno cijenim)!

IMAG1516

Na sljedećoj fotografiji možete vidjeti sve četkice zajedno sa njihovim oznakama.

IMAG153822

Da krenemo redom, i to prvo sa četkicama za oči. Imam ih trenutno četiri i sve ih koristim skoro pa svakodnevno.

IMAG1528

BLENDING 311 je četkica za blendanje sjenila na kapcima koja je apsolutno fenomenalna. Ima malo duže dlačice, sintetička je i jako je nježna. Odlično radi svoj posao i kada je blendanje u pitanju najčešće posežem baš za ovom četkicom! Perem je jako često, oblik je nepromjenjem i nikada ni jedna dlačica nije ispala! Zaista je jedna od najboljih i vjerovatno najpoznatijih CALA četkica iz ove kolekcije!

IMAG1514

Cijena: oko 2,70 Eura

Ocjena: 5/5

CREASE 515 je četkica koja takođe služi za blendanje sjenila koju možete koristiti i za nanošenje sjenila u ugao ili pregib oka. Odlična je za malo dramatičniji makeup. Nije nježna kao prethodna ali takođe odlično radi svoj posao. Jedini problem kod ove četkice je to što su nakon nekoliko pranja počele da ispadaju dlačice!

IMAG1508

Cijena: oko 2,80 Eura

Ocjena:4/5

SHADING 312 je četkica za nanošenje sjenila svih vrsta na kapak. Koristim je da nanesem baznu boju preko pokretnog dijela kapka ili na kraju da utapkam neku sjenu na središnji dio ovog dijela kapka. Jako dobra četkica, kvalitetna, sve preporuke!

IMAG1512

Cijena: oko 2,70 Eura

Ocjena: 5/5

EYESHADOW 506 je četkica za nanošenje sjenila na kapak koja je dosta mala za moje kapke pa je koristim za malo preciznije radove! Kod ove četkice mi smeta i jako tanka drvena drška, nemam lijep osjećaj kad je držim u ruci  i radim s njom, znate na šta mislim! Nije neophodna ali je kvalitetna, to moram napomenuti.

IMAG1511

Cijena: oko 2,70 Eura

Ocjena: 4/5

Što se tiče četkica za lice, imamo dvije!

IMAG1527

FAN 305 je lepezasta četkica od prirodne dlake. Multifunkionalna četkica koju možete koristiti za nanošenje highlightera, bronzera, rumenila, za konture… Ja je koristim jako često za konture i taj posao mi odradi dobro, naravno za highlighter je odlična ali volim da jednoj četki dam jednu najmenu ali je vi možete koristitu u bilo koju drugu svrhu!

Nisam ljubitelj četkica od prirodne dlake, smatram da je sintetička dlaka mnogo lakša za održavanje, izdržljivija i da oblik četkice ostaje dosta duže nepromjenjen.

Moram priznati da dlačice ne otpadaju ali se oblik ove četkice malo promjenio, to je u jednu ruku bilo i za očekivati!

IMAG1504

Cijena: oko 3,60 Eura

Ocjena: 4/5

ANGLED CONTOUR 302 je koso sječena četka koja je namjenjena za konturisanje lica ili nanošenje rumenila i highlightera. Za moj ukus ovo je prevelika četka i za konturisanje lica i za nanošenje highligtera, jedina namjena koja je preostala je nanošenje rumenila i za u tu svrhu je najčešće i koristim. Moram priznati da je ne koristim svakodnevno jer imam neke druge favorite kada je nanošenje rumenila u pitanju! Kvalitetna je iako je imam možda najduže od svih CALA četkica izgleda isto kao i prvog dana, oblik je isti i dlačice su sve na broju.

IMAG1507

Cijena: oko 6,50 Eura

Ocjena: 4/5

IMAG15022

ZAKLJUČAK: Odlične četkice za šminkanje koje si svaka djevojka može priuštiti jer je odnos cijene i kvaliteta fenomenalan! Naročito imate odličan izbor četkica za oči i smatram da su jedne od najboljih na našem tržištu!

Nadam se da sam vam uspjela predstaviti svaku od ovih četkica. Naglasila bih da moje navike kada je šminkanje u pitanju, kao i namjena bilo koje od ovih četkica o kojima pišem, ne moraju biti univezalne i da slobodno bez obzira na to koliko imate godina ili iskustva uživate u istraživanju onoga što vama najviše odgovara!

Nadam se da sam bila od pomoći! :-)

Imate li iskustva sa CALA četkicama za šminkanje?

Da li vam je neka zapala za oko?

Lijep pozdrav19 komentara

 1. Uh, ja sam fan Essence cetkica, skupila sam ih skoro sve, ali i ove su me zainteresovale sada. Jesi li koristila essence cestkice?

  vougenerds.wordpress.com

  1. Jesam naravno, obožavam i ih!!! Cala ima fantastične četkice za oči, ne bih ih poredila sa Essence jer je prvo u pitanju dosta veći izbor i namjenjene su malo ozbiljnijem pristupu makeup-u!
   Hvala na komentaru i nadam se da ćeš mi javiti utiske ako uloviš negdje neki CALA četkicu :-)

 2. Odlican post,s odusevljenjem sam procitala,ja sam u potrazi za cetkom za sjenu,nekako najvise sjenu koristim,i svidile su mi se ove koje si predstavila,dali imaju mozda u dm prodavnicama

  1. Hvala ti puno! Cala četkice možeš kupiti preko Alexandar cosmetics-a (imaju on-line shop) lako ćeš ga naći preko neta ili u Ogledalce cosmetics prodavnici u Sarajevu! Ako se ne snađeš piši, poslaću ti linkove! Pozdrav

  1. Obavezno ih potraži, sigurna sam da ćeš biti jako zadovoljna! Ja sam uzela za vikend još dvije iz one druge kolekcije pa ću za par dana napraviti update posta da ubacim i mišljenje o njima!
   Hvala na komentaru

 3. Imam dvije i zelim ih jos!!!! :DDDDD

  Brzinom svjetlosti sam ih zavoljela i ne odvajam se od njih…. 515 je FANTAZIJAAAAAAAAAAAAA!!!! :DDDDDDDDDDD

 4. Da li je moguce da su ove cetkice ovako jeftine? Ja sam mislila da su mnogo, ali mnogooo skuplje :D Bacam se u istrazivanje…jer ovo je nesto sto svako mora imati :)

  1. Teško mi je odgovoriti na to pitanje. Imam nekoliko i jednih i drugih koje su FANTASTIČNE. Blush ima veći izbor u svakom slučaju a cijene su tu negdje, tako da… Hajde, neka ide glas za Blush! :-)

Objavite komentar