MAKEUP REVOLUTION:  ESSENTIAL SHIMMERS PALETTE

August 1, 2015

Danas vam donosim jednu MAKEUP REVOLUTION paletu sjenila pod nazivom Essential Shimmers. Već sam vam je spominjala u posljednjem NEW IN postu koji možete progledati u postu MAKEUP HAUL: SUMMER 2015. Ovo je brend iz Velike Britanije ( tačnije Londona) čija je politika poslovanja kombinacija aktuelnih trendova u šminkanju i jako pristupačnih cijena. Makeup Revolution je nov brend ( postoji od marta 2014. godine) koji se dosta brzo proširio i stekao lijepu popularnost u beauty svijetu. Dostupno je deset različitih paleta iz ove linije, naravno postoji još nekoliko drugih linija.

$_57

P1090220edited

Paleta ne dolazi u kartonskoj ambalaži, dobićete je samo sa malom zaštitnom folijom. Na poleđini svake palete piše naziv, sastav, gramaža, proizvođač i rok upotrebe.

20150718_140815

Radi se o brendu koji nije dostupan u Bosni i Hercegovini a mislim ni u Srbiji, jedino Hrvatska i Crna Gora imaju tu sreću da uživaju njihovim proizvodima. Ipak, ako pratite blogere iz susjednih zemalja sigurno ste čule za ovaj brend i za njihove dobro poznate palate sjenila.

U Crnoj Gori sam kupila dvije njihove palate sjenila i to ICONIC PRO 1 i ESSENTIAL SHIMMERS. Danas vam predstavljam ovu drugu!

Essential Shimmers paleta se sastoji od 12 šimerastih nijansi, zemljanih tonova koji su idealni za svakodnevni makeup. Ono po čemu su poznate ove palate je raspored sjenila u uskim dugačkim trakama koje na prvi pogled djeluju nepraktično međutim sasvim dovoljno su široke da četkica može pokupiti proizvod mada ne bi bilo loše da je na račun dužine dodat još koji milimetar da to bude malo konfornije, ali eto! Moram priznati da u zadnjih mjesec dana svako jutro prilikom šminkanja posegnem za ovom paletom, što zbog ove recenzije ali i toga što je baš zahvalna za dnevni makeup- jednostavno vam je dovoljna samo ona, baš ako želim da zakomplikujem stvar posegnem za nekom mat sjenkom čisto za regib oka ali zaista nema potrebe. Ovo su moje boje, obožavam ovakve nijanse, svih 12 izgleda odlično i divno se međusobno kombinuje.

20150718_141203

20150718_141041

Pakovanje je jednostavno, transparentan poklopac vam omogućava da vidite boje bez otvaranja poklopca što je svakako korisno ali izgled same palete je prilično jeftin, zaista. Ali to je i za očekivati, ipak kvalitet same plastike nije toliko loš, za sada nisam imala problema, mehanizam dobro funkcioniše ali mislim da će slova sa ambalaže brzo otići, a to me jako nervira! Kakva cijena, takvo pakovanje, a sada da vidimo kakav je kvalitet…

20150718_141212a

20150718_141816a

Pigmentacija je dosta dobra, nije fantastična ali je za pohvalu to moram priznati. Nisam ljubitelj ludačkih pigmentacija za svakodnevnu šminku za posao, bitnije mi je da sjenila imaju dobru postojanost i da se dobro blendanju. Na slikama to vidite, nanešene su bez baze u dva sloja. Ja bazu koristim jer imam masne kapke ali sa ovom paletom ako nemate taj problem možete proći i bez baze, naročito za dnevni makeup. Sjenila sa bazom su postojana cijeli dan i ne gube intenzitet.

20150718_141219

20150718_142159a

Tekstura je lijepa, svilenkasta i nekako glatka, to sam prvo primjetla dok sam aplicirala sjenila na ruku za slikanje. Primjetila sam da su neke nijanse malo „praškastije“ od drugih ali se ne truse niti prave nered prilikom nanošenja.

Najbolje od svega, sjenila se izvrsno blendaju. To je pravo iznenađenje, sarađuju sa svim četkica, odlično se stapaju i ni sa jednom bojom nisam imala problema. Pravo je zadovoljstvo raditi sa njima.

20150718_142005

ZAKLJUČAK: Odličan odnos cijene i kvalitete je najveća prednost ove palete. Dobićete lijep kvalitet sjenila sa kojima je lako raditi te i ako ste početnik u šminkanju slobodno se upustite u ovu kupovinu, nećete pogriješiti. Dobra pigmentacija i odlično blendanje su još jedan plus za ovu paletu.

Brend ima veliki izbor paleta i prava je muka odlučiti se samo za jednu, vjerujte mi. Pogledajte svih deset na jednom mjestu!!!

$_57

Cijena: oko 7 Eura ( u toku je bila neka akcija, puna cijena je oko 10 Eura)

Dostupnost: Crna Gora i Hrvatska

Kako vam se sviđa ova MUR paleta? Imate li iskustva sa ovim brendom?

Pišite mi svoje utiske!

Lijep pozdrav drage moje!7 komentara

    1. Cosmetics market ih je skoro dobio, ja sam u BUdvi našla njihov stalak i poslije ih tražila i u Igalu ali tu ih još nisu dobili!!!!
      Pozdrav

    1. Slažem se, odnos cijene i kvaliteta je dosta dobar! Na našem tržištu, u nekom drogerijskom rangu, se ne može naći ništa slično!
      Hvala na komentaru!

Objavite komentar