NYX: JUMBO EYE PENCIL – MILK

June 21, 2015

DSC_0775

Jumbo Eye Pencil je sigurno jedan od najprodavanijih Nyx proizvoda. Izbor je zaista ogroman, trenutno su u ponudi čak 32 nijanse među kojima ima divnih živih ljetnih boja ali ima i dosta neutralnih nijansi. Sigurno ste slušale/čitale o ovom proizvodu jer predstavlja svojevrstan „must have“ – naročito nijansa MILK koja je poznatija od naziva cijele linije. Pristupačan proizvod, koji možete koristiti na jako puno načina, predstavlja jednu isplativu investiciju za svaku djevojku koja voli šminku.

Šta kaže Aleksandar Cosmetics?

JUMBO olovka za oči se istovremeno može koristiti i kao senka za oči. Sadrži mješavinu mineralnih ulja i praha, a zbog svoje kremaste strukture se lako nanosi.

Savet: Osim svoje osnovne namjene, ove olovke se veoma često koriste i kao osnova za sjenila, potrebno je samo izabrati nijansu koja odgovara nijansi sjenila koja se kasnije koristi. Na taj način se postiže intenzivnija boja. Mogu se koristiti i samostalno, kao sjenila za oči, ali i za posvjetljivanje određenih dijelova lica.

DSC_0778

DSC_0784

Sve olovke iz kolekcije Jumbo eye pencil karakteriše:

  • Kvalitetno pakovanje

Olovke imaju bijelo plastično pakovanje sa providnim poklopcem koji omogućava da vidite o kojoj boji se radi. Nažalost, to je jedini način da razlikujem sve nijanse koje imam jer boja na drugom mjestu nije istaknuta. Inače, pakovanje je kvalitetno, poklopac funkcioniše ali se jako prlja ( a teško čisti ). Dobijate 5 gr proizvoda. Ovo su velike olovke koje je potrebno često zarezati pa morate imati pri ruci i  zarezač (treba vam onaj veliki- dvostruki zarezač za olovke).

  • Odlična pigmentacija

Sve nijanse, bez obzira na to da li su skoroz svijetle ili tamnije, imaju jako dobru pigmentaciju. Ove olovke su po tome poznate i to je zaista činjenica. Dovoljno je nanijeti proizvod u samo jednom sloju. Bogata kremasta formula omogućava lako nanošenje na kožu i lijepo se blendaju i četkicom i prstima, sasvim je svejedno.

  • Miltifunkcionalnost

Ne postoje ograničenja kada je korištenje ovih olovaka u pitanju, samostalno kao sjenilo ili kao podloga za neka druga sjenila, u vodenoj liniji, uglovima očiju, kao eyeliner… Izbor je na vama. Sve zavisi od boje, ali naravno da bijela i crna imaju širi spektar načina za korišćenje.

I jedna mana…. a to je….

  • Loša postojanost

Nikako bez baze! Ove olovke naročito na malo masnijim kapcima jednostavno nestaju poslije maksimalno dva sata. Moram naglasiti (a što često vidim u nekim makeup tutorijalima),  ovo nije podloga za sjenila, a djevojke je često tako koriste. Pravilo je sljedeće, dobar prajmer pa jumbo eye pencil, nakon toga je sve stvar mašte, ali ovo je jedini način da šminka na vašim očima potraje dovoljno dugo.

DSC_0785

DSC_0794

Milk– broj 604

Milk je kremasta bijela mat olovka. Najviše je koristim u uglovima oka, u vodenoj liniji ili ispod obrva kao hightlighter. Kao sjenilo samo u slučaju da treba pojačati pigmentaciju nekog drugog sjenila inače ne volim tako svijetle nijanse na kapcima. Za ostale namjene za koje sam vam rekla da je koristim je APSOLUTNO FANTASTIČNA. Milk je jedan od najboljih NYX proizvoda, daće svoj maksimum u svakoj ulozi koju joj namjenite i to je njena najbolja karakteristika.

DSC_0787

Dostupnost: Aleksandar Cosmetics  / Srbija i BiH / postoji mogućnost i on line poručivanja

 Cijena: 468 din (Srbija) odnosno 10,00 KM (BiH)

Sviđaju li vam se Nyx Jumbo Eye olovke?

Jeste li probale neku nijansu?

Lp5 komentara

  1. Haj,znas li možda gdje se u Sarajevu mogu kupiti NYX ruževi..jesi li imala nekog iskustava sa njima?POzzz :)

Objavite komentar