NYX palette: WICKED DREAMS

June 5, 2015
8.4

Nyx ima dosta paleta u svojoj ponudi, različitih veličina i kombinacija te je tako izbor zaista veliki. Ja uglavnom biram palete u kojima su isljučivo sjenila, druge varijante a naročito one sa ruževima ili sjajevima za usne zaobilazim.  Ovog puta vam predstavljam njihovu Wicked dreams paletu sa 24 sjenila. Paleta na prvi pogled nudi ogroman izbor mogućnosti jer posjeduje mat, sedefaste i šimeraste nijanse.

Prije svega, evo šta Alexandar cosmetics kaže o ovoj paleti: NYX Wicked Dreams Smokey Look paleta za šminkanje je veoma sexy. Ova očaravajuća paleta sadrži 24 baršunaste senke za oči, u bojama od najsvetlijih, neutralnih nijansi do bogatih, visokopigmentisanih nijansi dragog kamenja. Lako se nanose, a uz 2 aplikatora sa dvostrukim završetkom i velikim ogledalom, ispuniće vaše snove…što više sexy, bolje. :-)

20150530_123122

Paleta dolazi u jako lijepom i kvalitetnom pakovanju od mat crne plastike. Ovo je najljepše pakovanje što se Nax paleta tiče,  baš po mom ukusu!  Izuzetno je tanka i kompaktna i kao takva idealna za putovanja. Sunđeraste aplikatore dobijate ali ja ih ne koristim i odmah ih sklonim, tako da ih na ovim slikama nećete vidjeti (premali, bukvalno neupotrebljivi). Sve pohvale za dizajn i kvalitet pakovanja!

Što se samog proizvoda tiče, sjenila su na izgled ali i po gramaži jako mala, samo 0,6 grama!!! Neobičan je i raspored boja i to će vas zbuniti svaki put kada ste u žurbi a želite pristojno da se našminkate jer sve djeluje pomalo konfuzno “na prvu loptu”.

20150530_123330

Što se pigmentacije tiče, Nyx u svojim paletama ima sve i svašta, makar je to slučaj sa onima koje ja posjedujem. Sa ovom paletom je to jako šarenoliko, neke sjenila imaju jako dobru pigmentaciju a neka je uopše namaju. Naravno da sjenila osrednjeg kvaliteta ima najviše. Isti je slučaj i kada je tekstura u pitanju. Jako sam razočarana sa nekoliko nijansi koja osim loše pigmentacije imaju i lošu teksturu, djeluju doslovno kao kreda!!!

Kada otvorite paletu i vidite sve boje i nijanse primjetićete da preovladavaju one zemljanih tonova što je idealno za svakodnevne kombinacije ali nekoliko intenzivnijih boja vam nudi mogućnosti i za neku sexy večernju varijantu. Ako zanemarimo ostalo i samo gledamo  kombinaciju boja koju vam nudi ova paleta- ona je izvrsna. Boje koje provladavaju  su nijanse bež i ružičaste boje, te svijetne i tamne braon koje su prošarane sa tri plave nijase, te po jednom sivom, maslinasto zelenom, ljubičastom, crnom i zlatnom.

Ono što je naveći problem ove palete, to su mat svijetla sjenila. Njihova pigmentacija i tekstura kvare utisak cijele palete. Primjetićete na slikama da sam i poslije tri ili četiri nanošenja boje na ruku dobila jedva primjetan trag. Drugi problem je to što su jako praškasta, truse se prilikom nanošenja i cijelih 0,6 grama će, ako ništa, otići jako brzo. Najčešće ih nanosim preko cijelog kapka, direktno na bazu kao podlogu za druge boje ili za ublažavanje linija nekih jačih sjenila. Našla sam ja njima dosta primjene s obzirom da se moraju nekako iskoristiti :-)

Mat tamna sjenila su najkvalitetnija u paleti. Prednjači izrazito crno sjenilo koje je jako dobro, ovo je najintenzivnija mat crna sjena koju imam sa kojom možete šta želite. Ja ga najčešće koristim da izvučem liniju uz rub trepavica umjesto eyelinera.  Ima najveću pigmentaciju i najpostojanije je na kapcima. Takođe je jako kvalitetna i mat tamno smeđa nijansa, koja se izvrsno blenda i ostaje na očima (ili obrvama) sve do skidanja šminke.

Što se tiče sedefastih i šimerastih sjenila ona su u prosjeku nekog srednjeg kvaliteta s tim da ima par jako lijepih nijansi kao što su tamno plava i braon sa sitnim šimerom i sedefasta zlatna. Iskoristive su, boje praktične, lijepo se nanose i blendaju.

20150530_123811

20150530_123900

20150530_123949

Postojanost sjenila sa bazom je dobra, ono što je meni bitno je da se ne pomjeraju i ne skupljaju u pregibima kapka najmanje 8 sati dnevno, to sam i dobila sa ovom paletom. Bez baze inače ne nosim sjenila, imam masne kapke pa nema svrhe ni pokušavati. Ali s obzirom na probleme nekih sjenila sa pigmentacijom mislim da ne biste mogli izvući maksimum bez dobre baze.

20150530_123535

20150530_123543

20150530_123606

Na slikama ispod možete vidjeti pigmentaciju svih nijansi po redu kako i stoje u paleti. Već sam vam napomenula da sam se jako namučila da iz nekih izvučem bilo kakav trag (primjetićete da su to sjene u sredini- one mat svijetle nijase). A sa druge strane tamne mat sjene su ovakav trag ostavile nakon jedne aplikacije.

20150516_113047

20150516_113204

Zaključak: Kupovinom Wicked dreams palete dobijate jednu raznolikost, kako boja i nijansi u samoj paleti tako i raznolikost što se teksture i pigmentacije sjenila tiče. Za svakodnevnu šminku ovo je vjerovatno iskoristiv proizvod jer vam na dnevnoj bazi uglavnom više od onoga što nudi ova paleta i ne treba. Za korektnu cijenu, dobijate 24 sjenila,veliko ogledalo, kvalitetno pakovanje i uz jednu četkicu za nanošenje sjenila i jednu za blendanje vi ste spreme gdje god da krenete.

Dostupnost: Alexandar cosmetics, on line na  www.alexandar-cosmetics.com ili maloprodajni objekati

Cijena: 1.676,00 din (cijena u Srbiji) a 35,00 KM (cijena u BIH) – obje cijene sa sajtova Alexandar cosmetics-a

Finalna ocjena

Pakovanje
10
Pigmentacija
7
Tekstura
8
Postojanost
8
Odnos cijena/kvalitet
9

1 komentar

Objavite komentar